Insulele grecesti sunt principala caracteristica a morfologiei Greciei si o parte integranta a culturii si traditiilor acestei tari.  Grecia cuprinde 6.000 de insule si insulite imprastiate in Marea Egee si Marea Ionica, din care doar 227 de insule sunt locuite. Acesta este un fenomen cu adevarat unic pentru continentul european. Clima ideala, peisajele incantatoare, apele sigure si distantele mici intre porturi si coaste, au facut insulele grecesti extrem de populare. Astfel numerosi vizitatori greci si straini aleg sa petreaca o vacanta in insulele grecesti.

De ce sa alegi o vacanta in insulele grecesti?

Zona de coasta este foarte intinsa si ofera un peisaj extrem de diversificat: plaje ce se intind pe mai multi kilometri, locuri de relaxare in golfuri izolate, plaje de nisip, cu nisip-dune, plaje cu pietris, pesteri cu roci abrupte si de culoare inchisa, nisip tipic de sol vulcanic si zone de coasta impadurite sau doar stancoase.

Multe dintre plajele grecesti au fost decorate cu steagul albastru sub Programul Blue Flags of Europe, oferind conditii excelente nu numai pentru inot, ci si pentru scufundari, snorkeling, schi nautic, navigatie si windsurfing.
Unele dintre cele mai vechi civilizatii europene s-au dezvoltat pe insulele grecesti (civilizatii cicladice, minoice etc.).  Astfel, insulele grecesti au situri arheologice unice, un patrimoniu arhitectural distinct si traditii locale fascinante ale unei civilizatii seculare.

Cauti cazare in Insulele grecesti? Peste 33000 de oferte de cazare in INSULELE GRECESTI vei gasi AICI.

Insulele grecesti din Marea Egee

Insulele grecesti din Marea Egee sunt impartite in sapte grupuri (de la nord la sud):
Insulele Egeei de nord-est sunt: Agios Efstratios, Thassos, Ikaria, Lesbos, Limnos, Inouses, Samos, Samothrace, Chios, Psara.
Insulele Sporade
Alonissos, Skiathos, Skopelos, Skyros

insulele grecesti insulele sporade


Evia
Prefectura Evia (care cuprinde si insula Skiros) se afla langa prefectura Viotia la est si la sud atinge Marea Egee, la nord si la nord-vest pana la Golful Pagasitiko si Maliako, in timp ce la vest si sud-vest cu golful Evian si de Nord. Oferte de cazare in insula Evia gasesti AICI.
Insulele Argosaronice
Angistri, Aegena, Methana, Poros, Salamina, Spetses, Hydra.
 Insulele Cyclade
Un grup de 56 de insule, dintre care cele mai importante sunt Amorgos, Anafi, Andros, Antiparos, Delos, Ios, Kea, Kimos, Kythnos, Milos, Mykonos, Naxos, Paros, Santorini, Sifinos, Syros, Tinos , Folegandros.  Grupul de insule “Cicladele Minor” care cuprind Donousa, Irakleia, Koufonisia si Schinousa. Oferte de CAZARE IN INSULELE CYCLADE gasesti AICI.
Insulele Dodecanese
Astypalaia, Kalymnos, Karpathos, Kasos, Kastellorizo, Kos, Lipsi, Leros, Nisyros, Patmos, Rhodos, Symi, Tilos, Chalki.
Creta
Creta este impartita in patru prefecturi. De la vest la est: Chania, Rethymno, Heraklion si Lasithi. Vezi oferte de cazare in Creta AICI.

Insulele grecesti din Marea Ionica

Marea Ionica are un singur complex de insule grecesti:

insulele grecesti insulele ionice
Insulele Ionice

Insulele Ionice
Zakynthos, Ithaca, Corfu, Kefalonia, Lefkada, Paxi si Kythira sunt situate vizavi de sudul Peloponezului (Laconia). Aceste insule, care sunt cele mai mari din Marea Ionica, constituie faimosul Eptanissa (adica sapte insule, epta in limba greaca inseamna sapte). Oferte de CAZARE in INSULELE IONICE gasesti AICI.
Antipaxi, Ereikoussa, Kalamos, Kastos, Mathraki, Meganissi, Othoni, Skorpios, Strofades sunt insule mai mici ale Marii Ionice.

Insulele Gavdos (situate la sud de Creta), Elafonissos (in Golful Laconia) si Trizonis (in Golful Corint), nu formeaza un grup, dar sunt de o frumusete naturala de neegalat.

Insulele grecesti, combinatie de peisaje incantatoare si traditii locale fascinante
Etichetat pe:                                        

Lasă un răspuns