Polichrono se numara printre cele mai populare statiuni de pe bratul Kassandra.

polichrono

Turistii sositi in Polichrono beneficieaza de o plaja mare si facilitati turistice dezvoltate. Statiunea se afla in apropiere de Hanioti si Pefkohori, alte zone populare. De asemenea, statiunea este aproape de Kallithea, care este principalul centru de divertisment al peninsulei Kassandra.

Plaja Polichrono si apele sale sunt considerate ca fiind unele dintre cele mai curate din Grecia, iar intrarea in apa este lina. Deci, este recomandata pentru familiile cu copii mici si nu numai. Plaja este lunga si nisipoasa, apa este calda si vantul este practic inexistent. Pe plaja, se pot practica diverse sporturi nautice cum ar fi: canotaj, skijet, hidrobiciclete.

Booking.com

Cu toate ca statiunea dispune de facilitati de divertisment, este preferata de familii, intrucat tinerii doresc sa participe la petrecerile din Kallithea, statiunea mentionata mai sus. Posibilitatile de cazare Polichrono se adreseaza tuturor tipurilor de turisti. Intr-o vacanta in Polichrono puteti opta pentru hoteluri de lux ori apartamente si studiouri de inchiriat la preturi accesibile. Majoritatea unitatilor de cazare in Polichrono sunt situate aproape de plaja. Exista, de asemenea, o gama larga de facilitati suplimentare si chiar necesare pentru o vacanta reusita. In Polichrono, veti gasi farmacii, magazine, taverne, baruri, supermarketuri si asa mai departe. Polichrono ofera un cadru natural placut si o priveliste frumoasa. Peisajul este dominat de padurile de pini si plantatiile de maslini.

Polichrono este bogat in vestigii istorice. Orasul isi asuma pozitia ocupata in trecut de orasul antic Neapolis, ceea ce este confirmat de descoperirile facute in zona. Puteti vizita Acropola din Neapolis, cimitirul si o biserica crestina timpurie cu coloane de marmura. Pentru a va familiariza mai mult cu modul de trai al localnicilor, mergeti la Muzeul de Folclor. Deasemenea, nu ratati Biserica Agios Athanasios si o fabrica veche de masline.

Lacul Mavrobara, un loc pitoresc inconjurat de paduri de pini

Lacul Mavrobara este una dintre atractiile statiunii, dedicat familiilor cu copii si nu numai. Este situat in padurea dintre Kriopigi si Polichrono, la 3 km de soseaua principala. Lacul, de o frumusete deosebita atrage turistii dornici sa-si petreaca timpul liber in mijlocul naturii. Fiind o rezervatie naturala pentru doua specii rare de broaste testoase (Emys orbicularis și Mauremys caspica), lacul a fost foarte bine conservat. Aceste broaste testoase sunt o incantare pentru turistii sositi in zona. Accesul la lac se face foarte usor, cu masina sau cu autobuzul. Zilnic, la interval de o ora, pleaca autobuze din Autogara Salonic, cu aceasta destinatie.

Alege una dintre cazarile de TOP din Polichrono!

Lasă un răspuns