Nidri, alegere excelenta pentru o vacanta in Lefkada

nidri lefkada travelturist

Nidri (sau Nydri) este un oras fermecator situat pe coasta de sud-est a insulei Lefkada, la circa 17 km sud fata de capitala Lefkas. Cea mai populara statiune turistica de pe insula Lefkada este amplasata in jurul golfului cu acelasi nume. Statiunea ofera privelisti incantatoare spre insulele Sparti, Madouri, Meganisi si Skorpios, insula faimosului Aristotelis Onasis. Inconjurata de o zona verde cu copaci si vegetatie luxurianta, statiunea atrage an de an, tot mai multi turisti. Nidri este o alegere excelenta pentru vacante pline de distractie, atat pentru tineri cat si pentru familii. Strada principala paralela cu faleza portului este plina de cafenele, baruri si magazine de suveniruri.

Booking.com

Plaja din Nidri

nidri lefkada travelturist 1

Plajele frumoase, inguste si in mare parte cu pietris amestecat cu nisip, se intind de-a lungul coastei, facand din Nidri o destinatie irezistibila. Marea limpede si lipsita de valuri sunt motivele pentru care Nidri este destinatia ideala pentru iubitorii de sporturi de apa. Aici poti sa incerci sa navighezi cu caiac-canoe, cu o barca cu panze, sau poti incerca schi jet. Poti inchiria un iacht sau o barca cu motor pentru a explora zonele din apropiere. Exista de asemenea o oferta bogata in ceea ce priveste sporturile nautice.

Ce vizitam?

Statiunea Nidri are o multime de obiective turistice, cum ar fi ramasite ale unor asezari preistorice, faimoasele cascade si Cheile Dimosari. In centrul orasului se afla un mic muzeu de folclor. Din portul statiunii se poate porni intr-o croaziera de neuitat in jurul insulei Lefkada, pentru a vedea cele mai frumoase plaje ale insulei. Nu ratati de asemenea, croaziera catre cele 7 insule din apropiere. Nu veti poposi pe toate, pe unele admirandu-le de pe vapor, dar cu siguranta va fi o calatorie de neuitat. Peisajul pitoresc cu plantatii de maslini, podgorii si gradini, ofera oportunitati pentru activitati in aer liber: plimari la pas ori plimbari cu bicicleta sau ATV-ul. La numai 3 km de statiune descoperiti cascadele Dimosari. In dupa-amiezele fierbinti puteti chiar sa inotati in faimoasele cascade.

 lefkada travelturist 4

Statiune de relaxare si divertisment

Orasul este plin de viata, cu numeroase cafenele, magazine, restaurante. Meniurile din tavernele din Nidri ofera mancaruri din bucataria traditionala si internationala. In timpul sezonului de vara, cluburile de noapte sunt deschise pana la primele ore ale diminetii, astfel ca puteti sa admirati si rasaritul.
Statiunea are o buna infrastructura turistica, incluzand o multime de facilitati moderne si diverse spatii de cazare in Nidri. Majoritatea hotelurilor ofera sezlonguri si umbrele gratuit propriilor turisti. De asemenea, se pot rezerva sezlonguri si umbrele laterasele de pe plaja Nidri, contra consumatiei. In fiecare vara, o serie de evenimente culturale si sarbatori religioase au loc in Nidri si este foarte clar ca vizitatorii se vor bucura de o vacanta placuta.

nidri lefkada travelturist 6

Portul din Nidri

Portul din Nidri este unul dintre cele mai aglomerate porturi din Lefkada. De aici pleaca regulat feriboturi si vase de croaziera catre Meganisi, Ithaca si Kefalonia. Portul din Nidri gazduieste o multime de ambarcatiuni si iahturi private, alaturi de barci cu vele. In portul Nidri exista o statuie a lui Aristotel Onasis, faimosul om de afaceri grec care a detinut insula Skorpios si care a contribuit la dezvoltarea infrastructurii insulei Lefkada.

nidri lefkada travelturist 3

Nidri este o statiune cosmopolita, punctul fierbinte al insulei Lefkada, unde turistul familist, aventurierul sau calatorul nesabuit din grupurile de studenti, vor trai cu siguranta momente de relaxare sau de distractie maxima.