Skopelos: vegetatie exuberanta cu accent de Hollywood

Peisajele atragatoare, apele azurii ce scalda coastele aurii, arhitectura traditionala si o atmosfera pura sunt oglindirea imagini insulei Skopelos. Insula s-a bucurat de recunoastere internationala atunci cand producatorii de la Hollywood au ales sa filmeze aici celebrul film ” Mamma Mia “. Astfel insula Skopelos a devenit o destinatie de vacanta pentru turistii din intreaga lume.

Booking.com

Skopelos apartine grupului de insule Sporadelor de Nord si are trei porturi principale: Skopelos(Hora), Glossa si Agnontas.

skopelos hora
Skopelos, Capitala Hora

Skopelos (Hora), capitala insulei

Skopelos (Hora), situata pe coasta de nord-vest, este capitala insulei. Numele sau antic era Peparithos, dupa fiul zeului Dionysos si Ariadne, care se spune ca a fost primul locuitor al insulei.
Capitala se intinde pe un deal in jurul unui castel medieval. Casele albe de piatra, strazile inguste pavate si un numar mare de biserici bizantine(123), fac ca orasul sa atraga anual multi vizitatori. Faceti o vizita la Muzeul de Folclor, aflat intr-un conac construit in secolul trecut, care gazduieste o bogata colectie de obiecte. Intrarea la muzeu costa 3€ si este deschis intre orele 10: 00-14: 00 si 19: 00-22: 00.

Celelalte asezari ale insulei sunt Glossa, Klima, Neo Klima, Panormos si Agnotas.

Glossa, a doua cea mai mare asezare a insulei, se afla la 25 km nord de Hora. Satul este deosebit prin caracterul sau traditional, nobil si prin ruinele vechilor turnuri si cladiri care au fost descoperite in zona.
Klima este un sat pitoresc aproape de Glossa, care a suferit daune mari in timpul cutremurului din 1965.
Neo Klima se afla la 18 km de Hora, sub padurea Vathias, la o altitudine de 688 m. Este o asezare noua, construita incepand cu anul 1981. Este situata foarte aproape de frumoasa plaja Hovolos. Toate satele de pe insula au facilitati excelente pentru turism. Hotelurile de toate categoriile, vilele, tavernele si barurile pot satisface toate pretentiile turistilor sositi pe insula cu oferte cazare Skopelos.

Obiective turistice Skopelos

skopelos obiective turistice

In timp ce va aflati pe insula, nu uitati sa vizitati obiectivele turistice mentionate mai jos:

– Manastirile bizantine sunt impresionante, cum ar fi Evangelistria si Timiou Prodromou, construite in locatii de vis. Vechea manastire Evangelistria, la est de Skopelos, a fost renovata in 1712 si este renumita pentru interiorul cetatii si pentru privelistea sa idilica.
Stancile abrupte, pini agatati deasupra stancilor si apele turcoaz creeaza o imagine cu o frumusete de neegalat.
Mormintele piratilor din Sendoukia (morminte stravechi sculptate in stanca).
– Castelul venetian din Skopelos. Din vechiul Castel venetian Skopelos au fost salvate doar ramasitele zidului. Castelul se afla in zona celui mai vechi asezamant de pe insula, Peparithos.
A fost reparat de venetieni in secolul al XIII-lea si este vizibil din orice parte a orasului Hora.
Biserica Agios Ioannis, locul unde s-au filmat frumoasele scene pentru filmul Mamma Mia. De atunci capela a fost o alegere populara pentru cuplurile tinere care doresc sa se casatoreasca.

Plajele din Skopelos

Plaje Skopelos
Plaje Skopelos

Vara in Grecia este sinonima cu inotul si plaje de aur. Skopelos nu duce lipsa de plaje minunate, insorite, care se intind de-a lungul coastei insulei.
Kastani este cotata ca fiind cea mai frumoasa plaja din Skopelos. Este foarte bine organizata cu sezlonguri, umbrele, baldachine, un restaurant, si nu este foarte aglomerata. Inconjurata de o padure de pini, plaja Milia, mai la sud de Kastani, este o plaja cu pietricele, considerata deasemenea una dintre cele mai bune pe insula.
Plaja cu pietris din Panormos se afla la 15 km vest de Hora.  Plaja Stafylos, o alta plaja cu pietris, care are facilitati pentru turisti este situata la doar 4 km distanta de Hora.Traseul spre Stafylos, prin padurile dese de pini, este o magie pura … Acestea sunt unele dintre cele mai cunoscute plaje ale insulei, dar puteti descoperi plaje salbatice, izolate in mici golfuri care ofera liniste si intimitate.  Indiferent de plaja pe care o alegeti, apele cristaline si imprejurimile verzi creaza peisaje care va vor taia respiratia.

Alte informatii despre Skopelos

Nu parasiti insula fara sa degustati produsele traditionale de branza si produsele crocante de patiserie in forma spirala. Daca aveti timp, petreceti o zi intr-o croaziera pe insula Alonissos, unde se afla unul dintre cele doua Parcuri Acvatice din Grecia. Aici puteti descoperi peste 150 de specii de pesti, fiind o zona maritima protejata. Deasemenea, puteti vedea cea mai mare populatie de foci Monachus Monachus, precum si peisaje de vis.
Skopelos nu are aeroport, cel mai apropiat fiind in insula vecina Skiathos. Pe insula Skopelos se poate ajunge cu feribotul din portul Volos, care opreste in Glossa si in Hora.

Lasă un răspuns