Vourvourou, un sat pascaresc devenit statiune, in apropierea caruia sunt mai multe plaje si insule salbatice

Vourvourou sithonia halkidiki

Vourvourou este una dintre cele mai populare statiuni de pe litoralul peninsulei Halkidiki . Vourvourou este un sat situat pe coasta de est a peninsulei Sithonia, la 51 km de Polygyros si la 111 km de Salonic. In sat locuiesc in mod normal in jur de 150 de persoane, dar in vara numarul turistilor ajunge la cateva mii. Cazare in Vourvourou gasiti la vilele si hotelurile din statiune.

Booking.com

In apropierea satului exista mai multe plaje frumoase, cum ar fi Livari, Karydi, Galini, Fteroti, Karagatsi. Alte plaje sunt plaja Lakara si plaja Zografou. In Vourvourou exista mai multe locuri de campare, astfel incat este un loc potrivit pentru rulote.

In apropierea statiunii Vourvourou sunt noua insule mici, care completeaza imaginea de vis. Dintre aceste insule enumeram: Diaporos care este cea mai mare, Prasonisi, Ambelitsi, Kalamonisia, Agios Isidoros si Kalogria. Este ideal sa vizitati aceste insule cu o barca inchiriata din numeroasele centre de inchiriere care se gasesc pe plaja din Vourvourou… Citeste mai mult Va fi cu siguranta o experienta de neuitat!

Diaporos este cea mai mare si mai vizitata insula. Are un golf mare unde multe iahturi si barci turistice ancoreaza in fiecare zi. Marea are o frumoasa culoare turcoaz atat pe coasta cat si pe insule.

In spatele si in jurul satului exista multe paduri unde puteti face drumetii frumoase. Se recomanda o plimbare spre muntele Itamos. In statiune si in jurul acesteia exista numeroase restaurante, cafenele, baruri si magazine de suveniruri. In trecut, Vourvourou era un sat de pescari, iar centrul unde veneau pescarii sa-si vanda pestele, este inca acolo. Satul a apartinut locuitorilor din apropierea orasului Agios Nikolaos. Majoritatea locuitorilor sunt implicati in turism, altii sunt angajati in pescuit, apicultura, productia de ulei de masline si productia de vin. In fiecare an, pe 8 septembrie, statiunea gazduieste sarbatorile folclorice in cinstea profetului Elias si Theonas.

Vacanta in Vourvourou este o alegere ideala, daca sunteti in cautare de peisaje de vis, liniste si relaxare.

Cazare recomandata in Vourvourou!

Iata cum se ajunge in Halkidiki

Pentru o vacanta in Halkidiki este important sa plecati la drum cu cateva informatii, indiferent cu ce mijloc de transport veti dori sa calatoriti. Iata cum se ajunge in Halkidiki, pornind din Romania.

Lasă un răspuns