Neos Marmaras este cea mai cosmopolita statiune din Sithonia

neos marmaras halkidiki

Statiunea Neos Marmaras se intinde pe trei coline, intr-un cadru natural pitoresc cu plaje frumoase și paduri verzi de pini. Asezarea s-a dezvoltat devenind una dintre cele mai mari statiuni de vacanta din Marea Egee.

Acest loc imbina marea si muntele, plimbarile romantice si divertismentul salbatic. In acelasi timp, bucataria greceasca traditionala se combina cu cea internationala intr-un mod special. O plimbare de-a lungul aleii cu pini de la malul marii ofera turistului o imagine unica asupra statiunii si a insulei Kelyfos. Aceasta micuta insula ce se afla in apropierea statiunii Neos Marmaras este nelocuita si are forma de broasca testoasa. Soarele care straluceste pe mare, cerul ce combina o multitudine de culori la apus si nisipul care straluceste pe plajele umezite de apele albastre sunt imagini de neuitat. Turistii sositi in vacanta in Neos Marmaras raman profund miscati de frumusetea naturii. O multime de  imagini poetice si romantice se desfasoara in fata vizitatorilor.

neos marmaras halkidiki
Booking.com

Infrastructura turistica

In Neos Marmaras turistii pot gasi numeroase posibilitati de cazare, banci cu ATM-uri pentru tranzactii rapide, cabinete medicale, farmacii si un oficiu postal.
Pentru a explora zona se pot inchiria taxiuri, masini, motociclete, barci si exista servicii de transport cu autobuzul spre Salonic sau localitatile invecinate din Sithonia.
Numeroasele magazinele din statiune, tavernele si barurile acopera nevoile zilnice ale turistilor. Magazinele de suveniruri au o gama larga de obiecte locale si traditionale.

neos marmaras halkidiki

CAZARE DE TOP IN NEOS MARMARAS

Plajele din Neos Marmaras

Plajele din zona Neos Marmaras sunt surprinzator de diverse: plaje nisipoase in golfuri mici, plaje cosmopolite sau retrase. Exista variante pentru orice preferinta a turistilor, dar garantat toate plajele au ape limpezi si albastre. Plaja principala din Neos Marmaras are multe baruri si taverne unde se servesc preparate din peste si fructe de mare. Plaja porneste de la ultimul golf al orasului si se intinde pe cca 1 km pana la Porto Carras, cel mai mare complex hotelier din zona. In Porto Carras este a doua cea mai mare podgorie privata din Europa. Vinul produs aici se vinde in intreaga lume, sub marca Porto Carras.

O alta plaja importanta a statiunii este Paradisos Beach care se afla la nord de centrul statiunii. Aceasta plaja este jumatate cu nisip si jumatate cu pietris si beneficieaza de ape limpezi, linistite si de o intrare treptata in mare.
Populatia statiunii este de pana la 3000 de locuitori, dar vara ajunge la 20.000. Acest lucru se datoreaza numerosilor turisti care aleg cazare in Neos Marmaras si umplu hotelurile si pensiunile statiunii.

Iata cum se ajunge in Halkidiki

Pentru o vacanta in Halkidiki este important sa plecati la drum cu cateva informatii, indiferent cu ce mijloc de transport veti dori sa calatoriti. Iata cum se ajunge in Halkidiki, pornind din Romania.

Lasă un răspuns