Riviera Olimpului – statiuni in Grecia, dar aproape de Romania

riviera olimpului
Riviera Olimpului

Riviera Olimpului poate fi un punct de plecare pentru prima vacanta in Grecia. Fiind aproape de Romania, puteti face cunostinta cu atmosfera greceasca de care sigur va veti indragosti iremediabil.

Booking.com


Riviera Olimpului este o coasta de-a lungul Marii Egee care are o lungime de 70 de kilometri si care abunda in statiuni turistice. In apropiere se zareste Muntelui Olimp, cunoscut drept muntele zeilor din mitologia greaca. Regiunea in care se afla este numita Pieria. Distanta de la primele statiuni din partea de nord pana la Salonic, poate fi parcursa cu masina in mai putin de o ora. Salonic sau Thesalonic este al doilea mare oras al Greciei dupa Athena.

Statiunile din Riviera Olimpului

riviera olimpului
Riviera Olimpului-Paralia Katerini

Regiunea are cateva statiuni foarte cunoscute – Paralia, Olympiaki Akti(Olympic Beach), Leptokaria, Platamonas si Nei Pori.
Tot in aceasta zona exista si alte locuri, mai linistite si mai putin populare. Korinos, Gritsa, Plaka, Neos Pantelimonas sunt statiuni mai mici, mai linistite si care ofera relaxare completa. Daca doriti sa petreceti o vacanta in aceasta zona, aici veti gasi toate tipurile de cazare. Hoteluri mari de 4 sau 5 stele sau hoteluri de familie, studiouri, vile, campinguri ofera cazare la preturi pentru toate buzunarele.

Booking.com

De ce sa alegeti aceasta destinatie de vacanta

Plajele abrupte se gasesc rar. Spre deosebire de plajele de pe insule, in aceasta zona intrarea in apa marii se face treptat. In general, plajele sunt nisipoase, unele dintre ele singuratice si retrase. Datorita situarii in apropierea Muntelui Olimp, temperatura vara nu este foarte ridicata, dar apa este foarte calda si placuta pentru inot.
Ajunsi intr-una dintre statiunile din apropierea Muntelui Olimp nu trebuie sa ratati vizitarea Muzeului Dion, a Muntelui Olimp, iar la coborare sa mancati un excelent miel la protap intr-una din tavernele din fermecatorul sat Litochoro. Deasemenea, acesta este un punct de plecare pentru excursii de o zi in care poti vizita Meteora, superba insula Skiathos, sau de ce nu uimitorul oras Salonic.

Obiectivele turistice din Riviera Olimpului le-am prezentat pe larg AICI!

Lasă un răspuns