Riviera Olimpului – statiuni in Grecia, dar aproape de Romania

riviera olimpului
Riviera Olimpului

Riviera Olimpului poate fi o buna alegere pentru prima vacanta in Grecia. Fiind aproape de Romania, drumul cu masina proprie nu va fi foarte obositor. Este zona unde veti face cunostinta cu atmosfera greceasca de care sigur va veti indragosti iremediabil!

Booking.com


Riviera Olimpului este o coasta de-a lungul Marii Egee care are o lungime de 70 de kilometri si care abunda in statiuni turistice. In apropiere se zareste Muntelui Olimp, cunoscut drept muntele zeilor din mitologia greaca. Regiunea in care se afla este numita Pieria. Distanta de la primele statiuni din partea de nord pana la Salonic, poate fi parcursa cu masina in mai putin de o ora. Salonic sau Thesalonic este al doilea mare oras al Greciei dupa Athena.

Statiunile din Riviera Olimpului

riviera olimpului
Riviera Olimpului-Paralia Katerini

Regiunea are cateva statiuni foarte cunoscute – Paralia, Olympiaki Akti(Olympic Beach), Leptokaria, Platamonas si Nei Pori.
Tot in aceasta zona exista si alte locuri, mai linistite si mai putin populare. Korinos, Gritsa, Plaka, Neos Pantelimonas sunt statiuni mai mici, mai linistite si care ofera relaxare completa. Alegeti una dintre aceste statiuni, care ofera posibilitati foarte variate de cazare in Riviera Olimpului! Hoteluri mari de 4 sau 5 stele sau hoteluri de familie, studiouri, vile, campinguri ofera cazare la preturi pentru toate buzunarele.

Booking.com

De ce sa alegeti aceasta destinatie de vacanta

Plajele cu intrare abrupta in mare sunt rare in aceasta zona. Spre deosebire de plajele de pe insule, plajele din Riviera Olimpului prezinta intrare treptata in apa marii. In general, plajele sunt nisipoase, unele dintre ele singuratice si retrase. Datorita situarii in apropierea Muntelui Olimp, temperatura aerului in perioada de vara nu este foarte ridicata, dar apa este foarte calda si placuta pentru inot.
Ajunsi intr-una dintre statiunile din apropierea Muntelui Olimp nu trebuie sa ratati vizitarea Muzeului Dion, a Muntelui Olimp, iar la coborare sa mancati un excelent miel la protap intr-una din tavernele din fermecatorul sat Litochoro. Deasemenea, acesta este un punct de plecare pentru excursii de o zi in care poti vizita Meteora, superba insula Skiathos, sau de ce nu uimitorul oras Salonic.

Obiectivele turistice din Riviera Olimpului le-am prezentat pe larg AICI!

Lasă un răspuns