informatii de calatorie in greciaInainte de a pleca in vacanta,

va recomandam sa tineti cont de urmatoarele informatii de calatorie in Grecia.

– Aveti nevoie de CI sau de pasaport ;

– Contactati banca sau compania dvs. pentru a anunta ca veti folosi in Grecia cardurile bancare.
– Asistenta medicala se acorda turistilor din statele membre ale Uniunii Europene (UE) careposeda un Card European de Sanatate. Acesta trebuie sa fie in termen de valabilitate sau se poate folosi o asigurare medicala.
– Contactati-va compania de telefonie pentru a va asigura ca va puteti utiliza telefonul mobil in Grecia. Datorita normelor UE, puteti utiliza telefonul mobil in orice alta tara din UE fara a plati tarife aditionale de roaming. Beneficiati de aceste norme pentru apeluri telefonice (catre retele mobile si fixe), mesaje (SMS) si trafic de date pe durata calatoriei. Aceste norme se aplica si atunci cand primiti apeluri sau mesaje in roaming, chiar daca apelantul utilizeaza un alt furnizor de servicii.

Booking.com

Informatii de calatorie in Grecia

-Drepturile d-voastra

Statul grec asigura prin legislatia greaca, protectie consumatorilor pentru toate tranzactiile pe care le efectueaza acestia in Grecia.

Toate unitatile turistice si toti comerciantii, indiferent de natura acestora, sunt obligati sa emita bonuri fiscale pentru suma totala incasata.

Informatii de calatorie in Grecia – telefon Politia turistica

In eventualitatea unei incalcari a drepturilor d-voastra ca turisti, puteti depune o reclamatie in 24 de ore la Politia turistica. Numarul de telefon Politia turistica este 1571.

Pentru rezervarea sejurului in Grecia, se vor respecta urmatoarele:

Relatia hotelier/ turist:

– In termen de 3 zile de la primirea unei solicitari pentru o camera, hotelierul este obligat sa raspunda clientului in scris. Clientul va fi informat printr-o notatie scrisa daca hotelierul accepta sau nu rezervarea. Hotelierul va anunta turistul prin orice mijloace : telefon, scrisoare sau e-mail. Totodata va include detalii despre rezervarea camerei, (durata de sedere, pret). Un raspuns scris protejeaza atat clientul, cat si hotelierul.
– Depozitul pentru rezervare nu va depasi 25% din costul total al cazarii. Totodata avansul nu poate fi mai mic decat tariful pentru o noapte de cazare.
– Daca clientul doreste sa anuleze o rezervare cu 21 de zile inainte de data sosirii, hotelierul va restitui integral avansul. In cazul anularilor efectuate in termen de 21 de zile, clientul trebuie sa plateasca hotelierului 50% din costul total al rezervarii anulate.
– Daca hotelierul nu poate sa furnizeze turistilor camerele pe care le-a confirmat, va asigura sederea clientilor intr-o locuinta alternativa. Aceasta trebuie sa fie de cel putin aceeasi categorie, in acelasi oras si sa ofere facilitatile si serviciile promise.
– Pastrarea animalelor de companie de orice tip in hotel este interzisa, cu exceptia cazului in care hotelul ofera o zona desemnata pentru acestea.

Relatia turist, agentie de turism:

-Agentia de turism este responsabila fata de turist pentru toate serviciile pe care le-a vandut. In aceasta categorie intra si serviciile furnizate de terte parti (hoteluri, restaurante, inchirieri de masini etc.). Exceptie fac cazurile de raspundere personala sau terta parte sau de forta majora.
Clientii agentiei de turism sau ai agentiei de inchiriere auto trebuie sa fie informati in scris inainte de efectuarea rezervarii. Se vor comunica astfel toate conditiile in care sunt furnizate serviciile sau produsele.

Informatii de calatorie in Grecia- Calatoriile organizate

Este obligatoriu sa semnati un contract relevant, pentru calatoriile organizate (PO 339/96). Legislatia elena  defineste calatoriile organizate ca o combinatie fixa de cel putin doua dintre urmatoarele elemente: transport, cazare sau alte servicii. (participarea la intalniri sau evenimente de natura profesionala, culturala sau artistica , mese, tururi cu ghid etc.).

Acest contract trebuie sa cuprinda:
-Termenii atasati la serviciile incluse in contract (cost si categorie de cazare).

-Mijloace de transport, mese incluse, itinerariu, informatii privind pasapoartele si vizele necesare, politica de anulare, excursii cu ghid turistic, etc.).

-O polita de asigurare a calatoriei. In caz de insolventa sau faliment al agentiei de turism, consumatorul, va avea dreptul la o rambursare a intregii sume platite. Agentia de turism va suporta la plata cheltuielilor de repatriere.

In toate cazurile, turistul-consumator :

-Trebuie sa obtina, in interes propriu, informatii de calatorie despre utilizarea transportului public la destinatie: costul calatoriei, valabilitatea biletului si anularile.
-Trebuie sa stie ca soferii de taxi sunt obligati, la cerere, sa elibereze chitante oficiale pentru costul total al calatoriei. Chitanta trebuie sa includa numarul de inmatriculare al vehiculului si numele proprietarului.

Sfaturi pentru o vacanta de neuitat in Grecia!

corfu travelturistGrecia este atat de frumoasa incat atunci cand iti faci un plan de vacanta, esti un pic dezorientat, fiindca nu stii ce loc idilic sa alegi.
Ne-am propus sa venim in ajutorul vostru cu sfaturi de vacanta in Grecia si  idei de vacanta pe toate gusturile. Pentru o vacanta reusita in Grecia tineti cont de aceste sfaturi Citeste mai mult

Lasă un răspuns