Skiathos, insula de un verde crud, cu ape turcoaz si peisaje incantatoare

skiathos
Orasul Skiathos

Skiathos este cea mai populara insula dintre Sporadele de Nord. Aceasta insula se afla la est de portul Volos si la nord de insula Evia. Insula are multe de oferit pentru turistii de toate varstele. Multi dintre ei revin cu aceeasi incantare, an de an, in acest loc mirific. Insula este, de fapt, extinderea Muntelui Pelion si peisajul reflecta perfect acest lucru. Skiathos este o insula verde cu paduri nesfarsite si ape turcoaz. Aici exista plantatii de masline, prune, migdale si podgorii de struguri. Succesul filmului Mamma Mia, realizat pe aceasta insula, a creat un fel de “isterie in masa”. Oamenii vin aici si pe insula vecina Skopelos, cautand insula descrisa in film.

Booking.com

Plajele din Skiathos

Skiathos plaja koukounaries
Skiathos, Plaja Koukounaries

Pe unele dintre cele mai bune plaje ale insulei si pe dealurile impadurite veti gasi unele dintre cele mai bune hoteluri din Grecia si vile private care ofera cazare in Skiathos. In lunile iulie si august este aproape imposibil sa gasiti o camera, daca nu faceti rezervarea devreme.


Exista peste 60 de plaje pe insula, toate cu nisip, inclusiv Koukounaries , apreciata ca cea de-a saptea cea mai buna plaja din lume si printre cele mai bune din Grecia. Majoritatea plajelor sunt usor accesibile cu autobuzul sau cu masina. Exista toate tipurile de sporturi nautice disponibile pe majoritatea plajelor, chiar si un centru de scufundari. De regula, cu cat sunteti mai aproape de oras, cu atat va fi mai aglomerata plaja.

Atractii turistice

Plimbarea pe insula Skiathos este minunata. Relieful montan si vegetatia bogata, de un verde crud, merita tot efortul. Vizitati Manastirea Kounistras pe dealurile din spatele satului Troulos pentru o bautura racoritoare si o mancare traditionala simpla. De asemenea, merita vazute ruinele Kastro la care se pot ajunge cu taxiboat si Manastirea Evangelistria, un refugiu pentru revolutionari in timpul razboiului pentru independenta impotriva turcilor.

skiathos
Pe stradutele inguste din Skiathos

Orasul Skiathos este locul unde va puteti distra si puteti manca pe saturate. O amintire de neuitat poate fi o seara romantica la unul dintre restaurantele din port, unde puteti savura un pahar de vin sau un cocktail. Cei mai multi turisti vin pe insula pentru plajele si peisajele incantatoare si pentru viata de noapte.

Lasă un răspuns