Pentru planurile de vacanta incepem din timp sa studiem harti, fotografii, site-uri, pentru a descoperi destinatia mult visata, in frumoasa Grecie. Am ales sa vizitam Peloponezul! Un loc mirific , incarcat de istorie si legenda, locul considerat ,,inima’’ Greciei. Ne-am dorit sa vizitam mai multe locuri din aceasta zona. Tot cautand referinte am gasit o fotografie. Cunosti senzatia aceea cand fotografia te cucereste astfel incat iti doresti enorm de mult sa ajungi acolo? Si iata, am ajuns in Poros, in incantatoarea insula Poros. Vreau sa spun ca ne-am bucurat sa descoperim un loc mult mai frumos decat in imaginea care ne-a inspirat vacanta.

insula poros travelturist

Despre insula Poros

Insula Poros face parte din Insulele Saronice alaturi de Hydra, Spetses, Salomia, Aegina si Agistri. Poros este o mica insula din inima Golfului Saronic, aproape de Aegina si Agistri. Poros este format din doua insule, Sphairia si Kalavria, dintre care prima este o roca vulcanica, iar cea din urma are o vegetatie bogata, cu paduri de pini. Aici se poate ajunge cu feribotul din portul Pireu sau din portul Galatas din Peloponez. Datorita apropierii de Atena, Poros este o destinatie populara, în special pentru cei care isi doresc o escapada scurta.

insula poros insulele soranice travelturist

Imaginea oferita de insula Poros este fabuloasa!

Noi am avut cazare in statiunea Tolo din Peloponez. Ne-am rezervat o zi pentru a vizita faimosul amfiteatru antic Epidaurus si insula Poros. Dupa Epidaurus, drumul catre Poros a fost o adevarata incantare. Soseaua serpuieste usor pe malul Marii Egee, traversand coastele care se pierd uneori foarte abrupt in mare. Adesea, mici golfuri adapostesc cate o localitate, ale carei casute albe se catara semet pe crestele abrupte. Din portul Galatas am luat feribotul catre Poros. Intrucat distanta pana la Poros este mica, abia am avut timp sa facem cateva fotografii si filmulete, ca am si ajuns pe insula. Casute cu arhitectura simpla, tipic grecesca, cu ferestre si usi albastre, se intind ordonate pe coasta domoala a unui deal. Iar in tot acest peisaj turnul cu ceas, construit in 1927, pe cel mai inalt varf al dealului, strajuieste parca acest tinut de poveste.

Feribotul a acostat in portul Poros. Numeroase taverne, cafenele si magazine se intind de-a lungul portului. O multime de hoteluri excelente vin in intampinarea turistilor cu oferte de cazare de nerefuzat.

Booking.com

Cum am descoperit noi insula Poros

Nerabdatori sa descoperim micuta insula, am pornit spre Manastirea Zoodohos Pigi.

manastirea zoodohos pigi travelturist

Manastirea este deschisa publicului, iar de pe terasa manastirii se pot admira peisaje minunate.  Manastirea istorica se afla intr-un cadru natural superb, oferit de o padure de pini. Catre manastire drumul trece prin statiunea Askeli,unde gasesti multiple posibilitati de cazare, taverne si magazine. Satul Askeli se afla la cativa km nord-est de orasul Poros. Plaja Askeli este cu nisip auriu, o plaja frumos amenajata cu umbrele si sezlonguri.

plaja askeli poros travelturist

Am revenit in  orasul Poros insetati si infometati, si am poposit la taverna Posseidon unde ne-am astamparat setea si am savurat niste mini calamari la gratar deliciosi. Am fost incantati sa aflam ca bucatarul care pregatise aceste delicii era un roman, cu care ne-am imprietenit.  Calatoria noastra a continuat apoi, tot pe malul marii dar in partea stanga a portului. In afara de orasul pitoresc Poros, insula are plaje fantastice, cu verdeata luxurianta si ape verzi albastre.

Plajele din Poros

  Love Bay si Askeli sunt cele mai importante doua plaje ale insulei, desi exista multe alte golfuri frumoase ideale pentru inot. Am poposit si noi pe unele dintre aceste plaje, fie doar pentru a face cateva fotografii si a admira peisajul. Russian Bay Beach este plaja cea mai promovata in mediul on-line. Plaja se afla la 5 km de orasul Poros. Russian Bay Beach se afla intr-un golf linistit iar nisipul auriu si apa foarte clara i-au adus renumele. Plaja se afla in fata ruinelor Russian Dockyard, un sit istoric de mare importanta.

Insa plaja care noua ne-a ramas la suflet este Love Bay Beach. Aceasta plaja se afla intr-un mic golf adorabil. Este un loc fermecator, un adevarat paradis. Plaja cu nisip fin si cu uimitoare ape de smarald este inconjurata de pini.

love-bay-beach-poros-travelturist

Aici ne-am racorit si noi la o binemeritata partida de inot. La superba plaja Love Bay se poate ajunge cu acelasi autobuz care merge spre Russian Bay Beach, care pleaca la fiecare ora din orasul Poros. Am descoperit insula Poros ca fiind o insula frumoasa, verde, plina de paduri de pini, sate pitoresti si plaje superbe. Este imaginea unui mic colt de Rai, unde ne-am intoarce oricand pentru o vacanta!

Poros, un mic colt de Rai din Insulele Saronice

Lasă un răspuns