Calatoresti spre Insulele Ionice? Poti sa faci un popas in Metsovo, statiune montana traditionala!

metsovo travelturist

Vorbeam intr-un articol anterior de Siatista, un satuc de munte ce poate fi loc de popas in drumul catre Insulele Ionice. Ei bine, de asta data iti recomand o statiune de munte, Metsovo. Distanta de la Metsovo la Ioaninna este de doar 55 km. Situat in Muntii Pindo, acest sat montan devenit statiune de ski, pastreaza caracterul traditional si ofera cu generozitate frumusetile naturale din jur. Este o asezare in care majoritatea cetatenilor sunt aromani sau vlahi. Din acest motiv, romanilor sositi in Metsovo le va fi cu siguranta usor sa comunice cu localnicii. Arhitectura traditionala se vede in fatadele vilelor cu doua etaje, pavate cu piatra cenusie ce se imbina cu lemnul. Piata centrala din Metsovo este practic inima asezarii.

Booking.com

Asa am vazut noi Metsovo

Noi am ajuns in Metsovo intr-o dupa-amiaza de duminica. Am facut o plimbare prin statiune, urmand aleile pietruite si am fost incantati sa vedem parcul plin de copii, supravegheati indeaproape de parinti. In acelasi timp, cativa batrani imbracati in costume traditionale se odihneau pe banci, sprijiniti in toiagele de lemn. Din parcul central unde troneaza cativa platani imensi, se deschide o panorama superba asupra muntilor din jur.

metsovo travelturist
metsovo travelturist

In piata nu ai cum sa ratezi statuia ursului brun, un simbol al zonei. In Muntii Pindului exista rezervatia Parcul National Pind, partea cea mai de sud a habitatului ursului brun eurasiatic. Imprejurul pietei centrale sunt o multime de taverne si magazine de suveniruri.

metsovo travelturist

Ce poti vizita in Metsovo

Este o statiune eleganta si linistita care pune la dispozitia turistilor si o serie de muzee si manastiri ce pot fi vizitate:
-Muzeul de Arta Populara se afla in conacul Tositsa si prezinta istoria populara a lui Metsovo din secolul al XVIII-lea.
– Muzeul de Arta Neohellenica Averoff. Aici sunt expuse picturi si sculpturi ale unor artisti greci renumiti.
In cartierul cel mai vechi al localitatii, ce dateaza din 1008, sunt doua manastiri construite pe malul raului Metsovitis: Manastirea Panagia si Manastirea Agios Nicolae. Aceasta din urma are picturi ce dateaza din secolul al XVII-lea.

metsovo travelturist

Localnicii, aromani discuta cu placere despre originile lor si despre prietenii si rudele din Romania. Chiar daca esti in vacanta, acest lucru face sa te simti ,,acasa” sufleteste si ca apartii oarecum acestui loc din vremuri stravechi.
Metsovo este o bijuterie ascunsa in Muntii Pindului, pe care ti-o recomand sa o descoperi facand un popas in drumul spre Insulele Ionice.