Possidi un sat linistit si verde

possidi kassandra

Possidi este un sat frumos, situat pe bratul Kassandra, la 102 km de Salonic. Deasemenea, se afla la 70 km sud de Poligiros, capitala peninsulei Halkidiki. Numele sau vine de la zeul Poseidon. Satul este amplasat intr-un cadru spectaculos, cu vedere la vechiul castel din Mende. Possidi este un loc fermecator care atrage multi vizitatori in timpul verii. Turistii gasesc aici pe langa peisaje de poveste, linistea necesara pentru a petrece o vacanta relanxata. Deasemenea, turistii au posibilitatea de a alege dintr-o mare varietate de locuri de cazare, de la studiouri la hoteluri de lux.

Booking.com

Promenada de pe plaja imbie turistii cu cafenele, restaurante, baruri pe plaja si taverne. Acestea ofera mancaruri traditionale si bauturi racoritoare pe tot parcursul zilei. Cu toate acestea, exista baruri pe plaja care au program prelungit.

Ce se poate vizita in Possidi

Turistii pot vizita ruinele orasului antic Mende, fondat de colonistii din Eretria in secolul al VIII-lea i.Hr. Satul, situat pe dealurile din sudul peninsulei Kassandra, a devenit faimos pentru sanctuarul lui Poseidon. Acesta se numara printre cele mai vechi sanctuare din Grecia. A fost folosit ca loc de cult din secolul al II-lea i.Hr si este cunoscut in intreaga Grecie.
Pe o parte a plajei, exista un far alb inalt, ce dateaza din 1864, care este simbolul satului.
O caracteristica aparte este privelistea minunata oferita de Golful Thermaikos, in apele caruia se gaseste statiunea. Daca bate vantul, iar atmosfera este clara, se pot vedea varfurile muntilor Pilio precum si insulele Sporade de Nord.

 De ce sa alegeti o vacanta in Possidi

Possidi este un loc bland si calm, la fel ca intreaga coasta de vest a bratului Kassandra. Satul acesta linistit este mai  verde in comparatie cu statiunile situate in partea de est a peninsulei Kassandra. Possidi nu este faimos pentru viata de noapte. Este un loc mai linistit decat celelalte statiuni din Kassandra deoarece nu dispune de cluburi de noapte si cafenele pentru tineri.

Cauti cazare in POSSIDI?
Pentru disponibilitate, rezervari online si preturi de cazare in POSSIDI: CLICK AICI!

Atmosfera este foarte relaxanta, placuta si perfecta pentru o vacanta in adevaratul sens al cuvantului. Statiunea este recomandata in special familiilor cu copii si turistilor care cauta liniste si relaxare. Oportunitatile de cumparaturi sunt limitate la magazinele din numeroasele complexe hoteliere. Daca doriti sa vizitati piete si magazine de suveniruri, trebuie sa faceti drumul pitoresc pana in Pefkohori. Aceasta statiune se afla pe cealalta parte a peninsulei. Insa aici veti gasi o multime de magazine de suveniruri si buticuri la moda.

Iti place sa mangai marea cu privirea si sa asculti cantecul valurilor?Alege o cazare pe plaja din Possidi AICI!

Pentru o vacanta in Halkidiki este important sa plecati la drum cu cateva informatii, indiferent cu ce mijloc de transport veti dori sa calatoriti. Iata cum se ajunge in Halkidiki, pornind din Romania.

Lasă un răspuns