Possidi un sat linistit si verde

possidi kassandra

Possidi este un sat frumos care a devenit in timp o statiune cocheta. Se afla pe bratul Kassandra, la 102 km de Salonic. De asemenea, se afla la 70 km sud de Poligiros, capitala peninsulei Halkidiki. Numele statiunii vine de la zeul Poseidon. Statiunea este amplasata intr-un cadru spectaculos, cu vedere la vechiul castel din Mende. Possidi este un loc fermecator, care atrage multi vizitatori in timpul verii. Turistii gasesc aici pe langa peisaje de poveste, linistea necesara pentru a petrece o vacanta relanxata. In ceea ce priveste infrastructura turistica, exista posibilitati variate de cazare in Possidi, de la studiouri la hoteluri de lux.

Booking.com

Plaja statiunii este ingusta si lunga. Forma ei este in continua schimbare datorita mareelor. Astfel, limba de nisip care patrunde adanc in mare are o forma diferita. Uneori se scufunda in mare si nu este vizibila, alteori iese la suprafata si lasa marginile sa fie scaldate de valurile blande. Promenada de pe plaja imbie turistii cu cafenele, restaurante, baruri pe plaja si taverne. Acestea ofera mancaruri traditionale si bauturi racoritoare pe tot parcursul zilei. Cu toate acestea, exista baruri pe plaja care au program prelungit.

Ce se poate vizita in Possidi

Turistii pot vizita ruinele orasului antic Mende, fondat de colonistii din Eretria in secolul al VIII-lea i.Hr. Satul, situat pe dealurile din sudul peninsulei Kassandra, a devenit faimos pentru sanctuarul lui Poseidon. Acesta se numara printre cele mai vechi sanctuare din Grecia. A fost folosit ca loc de cult din secolul al II-lea i.Hr si este cunoscut in intreaga Grecie.
Pe o parte a plajei, exista un far alb inalt, ce dateaza din 1864, care este simbolul statiunii.
O caracteristica aparte este privelistea minunata oferita de Golful Thermaikos, in apele caruia se gaseste statiunea. Daca bate vantul si nu este ceata, se pot vedea varfurile muntilor Pilio precum si insulele Sporade de Nord.

 De ce sa alegeti o vacanta in Possidi

Possidi este un loc bland si calm, la fel ca intreaga coasta de vest a bratului Kassandra. Satul acesta linistit este mai  verde in comparatie cu statiunile situate in partea de est a peninsulei Kassandra. Possidi nu este faimos pentru viata de noapte. Este un loc mai linistit decat celelalte statiuni din Kassandra deoarece nu dispune de cluburi de noapte si cafenele pentru tineri.

Cauti cazare in POSSIDI?
Pentru disponibilitate, rezervari online si preturi de cazare in POSSIDI: CLICK AICI!

Atmosfera este foarte relaxanta, placuta si perfecta pentru o vacanta in adevaratul sens al cuvantului. Statiunea este recomandata in special familiilor cu copii si turistilor care cauta liniste si relaxare. Posibilitatile de cumparaturi sunt limitate la magazinele din numeroasele complexe hoteliere. Daca doriti sa vizitati piete si magazine de suveniruri, trebuie sa parcurgeti drumul pitoresc pana in Pefkohori. Aceasta statiune se afla pe cealalta parte a peninsulei. Insa aici veti gasi o multime de magazine de suveniruri si buticuri la moda.

Iti place sa mangai marea cu privirea si sa asculti cantecul valurilor? Alege o cazare pe plaja din Possidi AICI!

Pentru o vacanta in Halkidiki este important sa plecati la drum cu cateva informatii, indiferent cu ce mijloc de transport veti dori sa calatoriti. Iata cum se ajunge in Halkidiki, pornind din Romania.

Lasă un răspuns