Asprovalta si Nea Vrasna, statiuni cu plaje lungi, superbe

Asprovalta si Nea Vrasna sunt doua statiuni apropiate renumite pentru ospitalitatea localnicilor, plajele frumoase, lungi si marea superba. Aceste atuuri nu sunt singurele lucruri care reprezinta aceasta regiune remarcabila din Halkidiki, deoarece zona  golfului Strymonikos este inconjurata de dealuri si munti cu o peisagistica incantatoare.

asprovalta-nea-vrasna-travelturist
Booking.com

Statiunile Asprovalta si Nea Vrasna sunt destinatii populare pentru o vacanta in familie

plaja-asprovalta-nea-vrasna

Pentru familiile cu copii foarte mici, Asprovalta Beach este mai potrivita datorita intrarii line in mare. Nea Vrasna Beach are o intrare mai abrupta in apa, motiv pentru care copiii ar trebui sa fie insotiti. Ambele statiuni dispun de plaje intinse unde copiii vor avea mult nisip pentru a construi castele. Ceea ce atrage in plus persoanele care vin pe aceste plaje este faptul ca sunt foarte curate. Lungimea remarcabila a acestor plaje, ofera intimitate turistilor indiferent de anotimp. Exista sezlonguri si umbrele de soare care pot fi folosite gratuit, in pretul unei bauturi la un bar de pe plaja.

Cazare in Asprovalta si Nea Vrasna

asprovalta-nea-vrasna-travelturist

VEZI AICI CELE MAI BUNE OFERTE DE CAZARE IN ASPROVALTA SI CAZARE IN NEA VRASNA

Unitatile de cazare sunt numeroase in Asprovalta si Nea Vrasna. Vile private noi si renovate, cu peluze si curti frumos ingrijite intr-un cartier linistit, ofera cazare diversa, de la apartamente cu doua si trei dormitoare pana la apartamente mai mari. Plajele Asprovalta si Nea Vrasna se afla, in general, la mai putin de 10 minute de mers pe jos de orice cazare. In ambele zone gasiti supermarketuri foarte bine aprovizionate, cofetarii si farmacii.

Booking.com

Accesul pe ambele plaje este usor din toate directiile, iar in Asprovalta puteti gasi un loc de joaca pentru copii. Asprovalta si Nea Vrasna sunt ambele destinatii pentru vacante relaxante. Pentru o vacanta ideala in familie, Nea Vrasna este mai de cautata, deoarece nu exista cluburi si facilitati pentru viata de noapte.

Asprovalta are mai multe atractii de divertisment pentru copii. In aceasta zona puteti inchiria o bicicleta, puteti juca hochei sau pinball. Promenadele ambelor statiuni sunt foarte placute, in special in orele de seara, cu vegetatie mediteraneana, banci pentru relaxare si o fantana arteziana.

Cadrul montan inconjurator de un verde crud

Verdele deosebit care domina Asprovalta si Nea Vrasna a determinat diversi fani ai aventurii si ai turismului alternativ sa vina in regiune si sa se bucure de activitati in aer liber. Muntele Kerdyllia, cu cel mai inalt varf 1092 de metri deasupra nivelului marii, este o zona naturala deosebit de frumoasa. Diversele specii de arbori (fag, pin, brad) care impodobesc muntii din zona, confera locului o frumusete naturala remarcabila. Muntele ofera turistilor poteci si trasee pe care acestia le pot strabate intr-o plimbare, pentru a descoperi frumusetile din jur.

Indiferent daca alegeti sa mergeti cu bicicletamotocicleta sau pur si simplu in drumetie, sunteti pe cale sa descoperiti o diversitate naturala exceptionala. In afara cadrului natural deosebit puteti admira vestigii arheologice, religioase si alte puncte de interes. Nu renuntati! Trebuie sa ajungeti spre varful muntelui, in locurile de unde puteti vedea panorame uluitoare asupra golfului Strymonikos.

Makedonika Tempi

O alta zona naturala de remarcat, situata in apropiere de Asprovalta si Nea Vrasna, este Makedonika Tempi. Este o regiune impadurita care cuprinde salcii, ulmi, lamai si plopi printre multe alte specii. Din cauza diversitatii remarcabile a plantelor din Makedonika Tempi, numeroase specii de  pasari pradatoare locuiesc in aceasta zona.  Iedera, tufisuri si ferigi „makia” sunt alte tipuri de plante predominante. In afara de pasari (caluse, soimi, bufnite, pasari rosii si alte specii), Makedonika Tempi este locuita de mici mamifere si reptile.

Puteti explora regiunea din jurul acestor doua statiuni in mai multe moduri. Puteti alege calaritul ca fiind cel mai convenabil mod de a explora frumusetea naturala a regiunii, dintr-o perspectiva complet diferita.

Asadar, daca ati ales Asprovalta sau Nea Vrasna ca optiune de vacanta, nu uitati sa va impachetati echipamentele de drumetie, de ciclism sau de calarie. Si cine stie, de-a lungul drumului s-ar putea chiar sa descoperiti niste ruine surprinzatoare ale unui oras antic.