Limenas, capitala insulei Thassos

Limenas este capitala insulei de smarald, Thassos. Distanta de aproximativ 8 km intre Limenas si continent se parcurge cu ferryboat-ul si dureaza aproximativ 30 de minute. In mod obisnuit orasul are o populatie de 4000 de locuitori, care in lunile de vara se tripleaza.
Partea de nord a insulei Thassos este deosebit de frumoasa, inconjurata de vegetatie densa. Muntii acoperiti cu pini si plantatii de maslini confera un aer pitoresc capitalei Limenas.
Zona de promenada de la malul marii are cateva strazi asfaltate cu multe magazine, restaurante fast-food, taverne, bijuterii, brutarii …

limenas thassos travelturist

Orasul este foarte dragut, cu cele doua porturi: vechi si nou

Portul nou se afla in partea de vest a orasului. Limenas asigura o tranzitie rapida si usoara catre continent, cu feriboturi intre Keramoti si capitala insulei, la fiecare jumatate de ora.
In apropiere de port, se afla plaja Vournelis (plaja Sf.Vasili), cateva restaurante fast-food, supermarketuri si magazine si un numar mare de hoteluri si vile care ofera cazare in Limenas.

INTRODU DATELE TALE DE CALATORIE SI CAUTA CEA MAI BUNA CAZARE IN LIMENAS AICI !

Noul port este aproape la 1 km de cel vechi. Zona din jurul vechiului port poarta farmecul vechilor locuri tipice de pe litoralul grecesc. In aceasta parte a orasului, puteti vedea numeroase barci de pescuit, strazi pietruite pline de magazine de suveniruri si produse traditionale din Thassos (masline, miere, halva, sapunuri, ceaiuri etc.), taverne, magazine alimentare etc.
In spatele vechiului port se afla plaja orasului, ce are aproximativ 300m lungime. Este o plaja cu nisip, cu intrare lina in mare si apa curata.

Sit-uri arheologice in Limenas

limenas sit arheologic thassos travelturist

Thassos e un deliciu pentru pasionatii de istorie, atrasi de multimea de situri arheologice care dateaza din vremea Greciei Antice. La acest capitol Limenas detine cateva sit-uri care merita vizitate.
In oras gasiti multe sapaturi arheologice. In timpul usoarelor plimbari de vara, puteti observa resturi de porti ale templelor inchinate lui Zeus si Hera, amfiteatrul antic si Agora antica, Acropola. In apropierea vechiului port se afla un mare muzeu arheologic.

sit arheologic limenas thassos

Infrastructura turistica In Limenas

In Limenas exista mai multe mici parcuri cu banci si jocuri pentru copii si un mic parc de distractii. Supermarketurile sunt bine aprovizionate, exista mai multe cafenele excelente si cluburi de noapte, cateva banci, un oficiu postal, mai multe agentii rent-a-car, posibilitatea inchirierii de biciclete. Limenas este foarte potrivit pentru ciclism.

taverna limenas thassos

Orasul este ales de obicei de turisti pentru viata de noapte exuberanta, precum si pentru oferta mare de magazine si taverne. In timpul zilei, turistii pot vizita insula sau sa inoate pe plajele din apropierea orasului. Limenas poate fi excelent ca destinatie de cazare in Thassos.

Booking.com

Alte plaje in apropiere

Cea mai apropiata plaja de Limenas este Tarsanas (la 400m de noul port), la cativa kilometri se afla Nisteri, Papalimani, La Scala (4km), Pachis (10km), Makriamos (2km), Saliara (plaja de marmura) (6km), Golden Beach ( 14 km). La 20 km de Limenas se gaseste Paradise Beach, o plaja superba, cu nisip matasos, decorata cu formatiuni stancoase. Pe aceasta plaja costul a doua sezlonguri + o umbrela se ridica la 7 euro. In plus in afara de siturile arheologice din Limenas, la 10 km de capitala insulei puteti vizita cel mai frumos sat pitoresc din Thassos, Panagia.

Lasă un răspuns