Kamena Vourla se afla la o distanta de circa 170 km nord de Athena si la 150 km sud de Volos. Statiunea se afla in Golful Maliakos. Din statiune se poate vedea in departare Insula Evia. La doar 10 km distanta de statiune se afla portul din Agios Konstantinos, de unde se poate pleca spre Insulele Sporade: Skiathos, Skopelos, Alonissos. Distanta pana pe insula Skiathos se parcurge cu feribotul in aproximativ 3 ore. Din portul Arkitsase poate lua un micut feribot care merge spre Edipsos.

kamena vourla panorama evia

Kamena Vourla, statiune balneoclimaterica

In 1926, chimistul Michail Pertesis a descoperit o concentratie de radon exceptional de ridicata in izvoarele termale din Kamena Vourla. De atunci Kamena Vourla a devenit un oras turistic. Numeroase hoteluri de toate categoriile dar si vile, gen afacere de familie, ofera posibilitati de cazare in statiune.

Booking.com

Statiunea Kamena Vourla este renumita datorita apelor termale care sunt recomandate in afectiuni dermatologice, reumatismale si ginecologice.

Cadru natural frumos si plaje de vis!

Kamena Vourla se afla intr-un cadru natural deosebit de spectaculos, oferit de combinatia dintre muntele Muntele Kalydromos si Marea Egee. Aici va puteti bucura de apa marii petrecand clipe de relaxare pe plajele care se afla atat in statiune cat si in afara acesteia. Aceste plaje sunt: Asproneri (3 km sud), Flisvos (in nord), Coconut Palm, Isabella (in centrul statiunii), Rodia (langa port), Poseidon, Paradeisos, Mouragio, cotata cu Blue Flag. In statiune sunt o multime de terase, cafenele si taverne unde poti gusta preparate grecesti, delicioase. Aici veti gasi fructe de mare pregatite dupa retete traditionale grecesti si preparate de peste. Intrucat statiunea se afla pe partea continentala a Greciei, veti fi incantati sa constatati ca tarifele la taverne sunt ceva mai mici.

Ce se poate vizita in zona?

Pozitionarea statiunii pe continent si nu pe o insula, este un atuu si pentru faptul ca multe atractii turistice din zona sunt usor accesibile. Astfel, la nord si la sud de Kamena Vourla se pot vizita: Termopile, Castelul Mendenitsa, Muntele Kallidromon, Manastirea Metamorfosis. Daca tot sunteti in aceasta statiune, trebuie sa vizitati Insula Skiathos cu feribotul. Va recomandam sa petreceti macar o dupa-amiaza unica in Insulele Lihadonisia, supranumite si Insulele Seychelles ale Greciei. Aceste micute insule se afla la est de Kamena Vourla. Cu o barca se poate ajunge la ele in 30 de minute. Avand ca punct de plecare statiunea Kamena Vourla, se pot face excursii mai lungi, catre Meteora, Athena, Delphi. In numai 90 de minute de mers cu masina, puteti ajunge la Athena.

Kamena Vourla este un loc bun pentru a inota sau pentru un popas de o zi , doua, in drumul catre destinatia ta de vacanta. Asa am descoperit si noi aceasta statiune. Am ales-o ca popas in drumul catre Peloponez. Si nu am regretat. Am fost incantati de cadrul natural minunat, de panorama catre insula Evia, de aleea de promenada de la malul marii. Am descoperit aici o statiune relaxanta in care am promis ca vom reveni cu siguranta.
Statiunea este indragita de turistii greci dar sunt si de foarte multi turisti straini care doresc sa foloseasca beneficiile terapeutice ale apelor din Kamena Vourla. Ei vin aici sa se bucure de tratamentele spa, de plaja, de soare, intr-o vacanta relaxanta la malul marii.