Argostoli, capiatala insulei Kefalonia

argostoli kefalonia travelturist

Argostoli, capitala insulei Kefalonia, merita vizitata in timpul vacantelor tale. Situat pe litoral, Argostoli este un oras frumos si curat. In anul 1953 orasul a fost foarte afectat de un cutremur mare care a lovit Kefalonia si alte Insule Ionice. Primaria orasului si guvernul grec au reusit sa construiasca din nou mai multe cladiri, pastrand stilul neoclasic si urmand traditia culturala si istorica din Kefalonia. Orasul se desfasoara in jurul lagunei Koutavos. La intrarea in capitala insulei Kefalonia, te intampina un pod de piatra, lung de 650 de metri. In sezonul estival orasul este destul de aglomerat. Insa, numeroase spatii de cazare in Argostoli ofera conditii foarte bune, cu dotari moderne la preturi accesibile pentru toate buzunarele.

argostoli kefalonia travelturist

Ce vizitam in Argostoli?

argostoli kefalonia travelturist

“Lithostroto”, principala strada pietonala, este ticsita cu magazine si taverne traditionale care va imbie la shoping. Totodata veti fi introdusi in atmosfera greceasca locala.
In Argostoli s-a incercat sa se pastreze traditia culturala a insulei, ceea ce se observa in interiorul orasului. Puteti vizita biblioteca Korgialenios (una dintre cele mai mari din Grecia) cu minunatele icoane Bizantine, muzeul istoric al insulei Kefalonia si muzeul arheologic cu obiecte din perioada miceniana. Vizitand orasul Argostoli, nu trebuie sa ratati sa vedeti zona Agios Theodori (din biserica omonima a sfantului Theodori). Aici puteti vedea reconstructia perfecta a farului original al lui Aghion Theodoron. Acest loc este cu adevarat deosebit, mai ales la apusul soarelui.
Piata centrala a orasului, numita Plateia Valianou (Piata Vallianos), are forma unui patrat pe ale carui laturi sunt numeroase restaurante, cafenele si baruri.
Pe strada principala se poate admira frumoasa biserica Sfantul Spiridon si turnul ceasului din Piata Campana. In jurul sau sunt o serie de restaurante care acopera toate gusturile si bugetele. Chiar deasupra pietei este una dintre cele mai frumoase atractii ale orasului, o gradina botanica luxurianta.

Booking.com

Lassi, zona cu plaje superbe in apropiere de Argostoli

In aceasta pagina, am dori sa mentionam si frumusetea zonei turistice Lassi. Este o zona turistica la malul marii, situata la doar 3 km de centrul orasului.
Lassi are restaurante traditionale grecesti si baruri care organizeaza evenimente sportive la malul marii. Minunatele plaje Makris Yialos si Platis Yialos sunt locul perfect pentru a inota si a va relaxa langa Argostoli.
De asemenea, in aceasta zona exista posibilitati de cazare in Lassi, zona fiind cautata datorita pozitiei sale. Astfel, de aici, ai posibilitatea sa vizitezi capitala insulei Kefalonia si sa pleci in excursii spre oricare parte a insulei Kefalonia.