Corfu (Kerkyra) este una dintre cele mai importante si frumoase insule turistice din Grecia si face parte din grupul Insulelor Ionice. Peisajele corfiote ,, vrajesc” turistii prin combinatia unor culori vii, verdele crud al naturii si albastrul intens al marii. Aceasta insula ionica a fost inzestrata de natura cu o frumusete ce invita la contemplare. Rocile sculptate de-a lungul timpului de vant, ploi si apele Marii Ionice, sunt o galerie de arta a naturii, o expozitie naturala pentru iubitorii de frumos.

corfu-paleokastritsa
Corfu, Paleokastritsa

Corfu, destinatie turistica

Cu siguranta aceasta insula este una dintre cele mai fascinante locuri din Europa. Corfu ofera plaje cunisip auriu sau cu pietricele pline de culoare, apa limpede de culoarea smaraldului, poteci inguste printre livezi de  maslini. In afara cadrului natural superb, pe insula gasim biserici bizantine, sate medievale, taverne traditionale grecesti precum si facilitati de cazare si de agrement moderne. 

Booking.com

Traditiile unice din insula si ospitalitatea locuitorilor insulei au facut ca insula Corfu sa devina o destinatie turistica de renume mondial. Datorita dezvoltarii turistice, aceasta insula este  una dintre pietrele de temelie ale Greciei in industria turismului. Imbinand stilul grecesc cu cel italian, Corfu dispune de toate trasaturile necesare pentru o vacanta perfecta.

Asezare geografica

Insula Corfu este situata in nordul Marii Ionice, la marginea de nord-vest a Greciei. Insula este despartita de coasta albaneza printr-o stramtoare a carei latime variaza intre 3 si 25 de km.

corfu
Corfu-panorama cu muntii Albaniei

Istorie si legenda

Este o insula cu o istorie de peste 3000 de ani, ceea ce se remarca in cultura si traditia corfiota.
In privinta numelui insulei, Homer se referea la acesasta spunandu-i Scheria. Insula s-a numit la un moment dat Drepanon (secera) pentru ca are forma de secera.

In Evul Mediu, insula si orasul se numeau Corypho, ceea ce inseamna varfuri, datorita celor doua varfuri ale celui mai inalt munte al insulei, muntele Pantokrator.
Este evident ca, din denumirea de Corypho a derivat numele actual, Corfu.

Numele Kerkyra provine de la numele nimfei Corkyra, fiica zeului raului Asopos.

Corkyra a fost rapita de zeul marii, Poseidon, care a adus-o pe aceasta insula. Din unirea Corkyrei cu zeul Poseidon s-a nascut Phaiax cel care a fost fondatorul fhaecienilor, locuitorii insulei.

Cuvantul Corkyra sa transformat in Kerkyra in dialectul Doric si acesta este numele grecesc modern al insulei.

Corfu, insula care a vrajit imparati si poeti

Homer a fost cel dintai care a cantat in poemele sale frumusetile acestei insule. In opera sa Odiseea, poetul aminteste de Ulise care a fost aruncat de furtuna pe coastele insulei si a fost gasit de Nausica, fiica regelui Alcinous. Regele i-a pus la dispozitie o corabie cu care Ulise s-a intors in patria lui Ithaca.

Imparateasa Elisabeta a Austro-Ungariei, Sissi, in calatoriile ei in Grecia a descoperit insula Corfu. A fost atat de atrasa de aceasta insula incat si-a dorit un loc al ei aici. Astfel Palatul Achilleion a devenit refugiul imparatesei departe de incercarile grele din viata ei. Aici si-a gasit puterea de a se insanatosi dupa o lunga perioada de boala care-i macina trupul.

corfu-palatul-achilleion
Corfu, Palatul Achilleion
Capitala Corfu-Kerkira

Principala atractie turistica a insulei este orasul medieval Corfu, singura ,,kastropolis” greceasca (oras inconjurat de cetati), mentinand intact stilul venetian cu strazi inguste si cladiri inalte, un oras italian mai degraba decat grec.

Orasul ofera numeroase atractii si monumente, care pentru a fi admirate si explorate presupune cateva zile de concediu.  Centrul istoric al orasului Kerkira este cuprins intre doua fortarete, locuri incarcate de istorie acesta fiind motivul pentru care a fost inregistrat in Vestigiile Istoriei lumii apartinand UNESCO.

Va recomandam o vizita la cele doua insule micute din apropierea aeroportului din Kerkira. Aterizarea si decolarea avioanelor, pe deasupra insulei Pontikonisi si insulei Manastirii Vlacherna, este un adevarat spectacol.

Cum ajungi in Corfu?

Majoritatea vizitatorilor, ajung pe insula cu avionul sau cu feriboturile din porturile italiene. Insula beneficieaza de un aeroport international recent renovat Ioannis Capodistrias.

OFERTE DE CAZARE+AVION IN CORFU! OFERTE BILETE DE AVION CORFU!

Turistii care vin din partea de nord a Greciei folosesc autostrada Egnatia Odos, fiind o modalitate usor accesibila catre insula Corfu. Autostrada Egnatia Odos se termina in portul Igoumenitsa din partea continentala. Din portul Igoumenitsa, numeroase feriboturi moderne care au un program frecvent, fac legatura cu insula Corfu. Se poate ajunge in portul Kerkira in mai putin de o ora, sau in portul orasului Lefkimi din partea de sud a insulei.

Insula Kerkira gazduieste si incanta vizitatorii prin frumusetea naturala, romantism si locuri incarcate de istorie.

Lasă un răspuns