Alonissos, date geografice

Insula Alonissos are o suprafata de 64 kmp si o populatie de aproape 3000 de persoane. Face parte din grupul insular al Sporadelor de Nord situate in Marea Egee. Grupul insular este format din Skiathos, Alonissos, Skopelos, Skyros si alte cateva insule mai mici. Alonissos nu are munti deosebit de inalti, dar peisajele sunt incantatoare. Reteaua de drumuri nu este foarte extinsa si este dezvoltata in principal in sud, unde se gaseste portul Patitiri. Partea de nord este slab populata si este foarte linistita. Aproape de insula Alonissos exista cateva insule mai mici care sunt frecventate de foca Monachus Monachus.

 Vacanta in Alonissos

alonissos

Ca toate insulele Sporade, Alonissos este foarte verde, cu pini, arbusti si multe flori cu miresme incantatoare. Portul Patitiri este mult mai mic decat orasul Skiathos, dar este foarte linistit, cu o multime de copaci si flori. Terasele din port sunt linistite, mancarea foarte buna, iar oamenii primitori. In partea dreapta a orasului se afla o mica plaja cu pietris, si exista cateva strazi cu magazine, supermarket-uri si o brutarie. In Patitiri exista bancomat si un cabinet medical.
Bucurati -va de atmosfera relaxata a acestei insule si imprieteniti-va cu localnicii, care pastreaza cu pasiune obiceiurile si traditiile lor. De-a lungul verii, pe insula se desfasoara o multime de festivitati, cum ar fi nunta traditionala de pe 15 august. Savurati specialitatile locale pure: placinta de branza, smochine la gratar cu miere, kakavia (supa de peste) si placinta de nuc. Iubitorii de mare vor gasi pe Alonissos plaje frumoase, cu ape limpezi (Megalos Mourtias, Steni Vala, Milia, Chrisi Milia, Marpounta). Aici veti avea cu siguranta, momente de relaxare deosebita.
Petreceti o zi intr-o excursie cu barca, pentru a explora insulele nelocuite din jurul Parcului National care stralucesc in estul Egeei.

Booking.com

Localitatile pitoresti ale insulei

Hora (sau vechiul sat) este capitala veche a insulei. Castelul medieval  oferdin capitala ofera privelisti impresionante spre mare. Case albe de piatra, strazi inguste pavate si o serie de biserici cuprind esenta unei asezari tipice din insulele grecesti. Un drum de la Hora duce la biserica sfintilor Anargyri, unde va puteti bucura de o plimbare minunata in padurea de pini .
La Milia, intr-o locatie idilica , veti gasi Academia Internationala de Homeopatie. Aici se pastreaza in continuare traditia medicinii populare, care a adus multe beneficii sanatatii, multumita ierburilor miraculoase de pe insula.

Parcul National Marin din Alonissos.

alonissos-2

Parcul national marin al insulei Alonissos si nordul Sporadelor a fost infiintat in 1992 prin decret prezidential al guvernului elen si este unic in Grecia. Zona cuprinde partea de SE din Skopelos si Alonissos, singurele insule locuite, si alte insule mai mici.
Aceste zone sunt foarte putin populate. Starea excelenta a mediului natural face ca parcul natural sa fie un refugiu pentru un numar mare de pasari si animale. Cel mai important si iubit rezident al parcului este, totusi, foca Monachus Monachus. Aproximativ 500 de foci traiesc in Marea Mediterana. Cea mai mare populatie dintre acestea locuieste in Parcul National Marin din Alonissos.
Focile se gasesc in pesterile insulelor pustii si in principal pe insula Piperi, care este nucleul parcului. Aici focile gasesc refugiu si un loc sigur pentru a aduce pe lume pui, o data pe an.
Alonissos este un paradis ascuns la care visezi si care asteapta sa fie descoperit…

Lasă un răspuns