Descopera Grecia

Grecia este o tara plina de mituri, traditii, istorie si cultura vie. Calatorii o aleg ca destinatie pentru frumusetea naturala incomparabila. Totodata cei care descopera Grecia, gasesc un loc magic, plin de descoperiri arheologice, farmec si secrete. Descopera Grecia caci calatoria pe taramurile elene este, in acelasi timp, un mod de a te familiariza cu originile civilizatiei occidentale. Lasa-te captivat de bogatia sa istorica si realitatea moderna unica. O vacanta in Grecia este o experienta de viata. De aici vei pleca cu sentimentul placut ca lumea este foarte bogata, foarte frumoasa si foarte interesanta.

Booking.com

  Cu Booking.com gasesti usor si la preturi accesibile, cazare in Grecia. Tu trebuie sa introduci in casuta de cautare datele care te intereseaza. Spor la calatorit pe taramurile elene! Daca esti pelerin descopera Grecia printr-o vizita in locuri unice pe Pamant: Muntele Athos si Meteora. Acestea sunt locuri de o mare incarcatura spirituala. Se stie faptul ca numai barbatii au acces in Sfantul Munte Athos si doar sase dintre manastirile Meteora pot fi vizitate.

Fiecare insula a Greciei are anumite aspecte originale. Vorbim despre plajele deosebite, despre statiunile mai mult sau mai putin cosmopolite, despre numeroasele sit-uri arheologice si manastirile si bisericile ortodoxe.

Descopera Grecia vizitand marile orase Athena, Salonic, Patras, Volos, Igumenitsa, Kavala!

Pausanis cel mai mare calator antic

Pausanias este fara indoiala cel mai mare calator din antichitate. Lucrarea sa multilaterala, este “biblia” arheologilor. Datorita scrierilor sale, arheologii au reusit sa descopere importante orase vechi si sa aduca la lumina comori unice.
Pausanias a calatorit pe intreg teritoriul Greciei. El a scris intr-un mod original despre calatoriile sale si totodata, a cules mituri, legende, traditii. El a cules si informatii despre viata cotidiana a locurilor pe care le-a vizitat. In acelasi timp, a inregistrat in detaliu aspectul oraselor, al sanctuarelor importante. In cinstea acestui mare om de stiinta, Traseul National 031 din Peloponez se numeste “pista Pausanias”. Este un traseu exceptional care porneste de la Patras si se termina in Olympia, trecand prin unele dintre cele mai frumoase zone ale Ahaiei, Arcadia si Ileia. Multe agentii de turism organizeaza excursii pentru a parcurge acest drum. Astfel turistii,  mai ales in lunile de primavara sau toamna, se pot bucura de acest traseu alaturi de alti iubitori de natura si entuziasti de drumetii.
Calatorind in jurul Greciei iubitorii de vinuri fine si bauturi spirtoase urmeaza drumurile vinicole, imbinand cunostintele lor cu lumea naturala greceasca.
Urmand aceste drumuri fermecatoare, turistii vor experimenta in acelasi timp cultura locala si bucataria autentica greceasca.

 

Lasă un răspuns