Pornind din Tolo, dupa oprirea pe minunata insula Hydra, calatoria noastra a continuat catre Spetses. Aici am poposit in Spetses Town, capitala pitoreasca a insulei. Orasul este perfect pentru plimbari lungi de-a lungul stradutelor pietruite, printre casutele albe, drapate cu flori viu colorate. Insula Spetses emana o atmosfera eleganta, ce se datoreaza vechilor conace venetiene. Pe insula sunt si cateva plaje care nu sunt foarte amenajate, dar care fiind izolate, ofera intimitate. Insula este ideala pentru cei care isi doresc momente de relaxare. Atmosfera unica a insulei este completata de numeroasele restaurante sofisticate si hoteluri cu conditii bune de cazare.

Booking.com

Spetses este o insula mica si linistita, ideala pentru momente de relaxare la plaja sau pentru a descoperi mediul rural grecesc. Insula poate fi descoperita la pas, facand drumetii pe poteci vechi care duc spre capele micute sau spre mici asezari. In plimbarile pe insula veti descoperi plaje retrase in golfuri micute si dealuri unde va puteti bucura de privelisti incantatoare spre mare.

spetses travelturist 1

Orasul Spetses

Orasul Spetses este un loc frumos cu o frumoasa zona de promenada la malul marii. Cand feribotul se apropie de tarm, poti vedea deja hotelul Poseidon, una dintre cele mai emblematice cladiri de pe insula. Hotelul ofera servicii de cazare turistilor sositi pe insula, inca din 1914. Ceea ce am admirat inca de cand am pasit in Spetses este pavajul deosebit al aleii de promenada.

aleea promenada spetses

Te poti plimba pe malul marii, pornind de la Scoala Anargyrios, traversezi portul Dapia si poti sa mergi pana in portul vechi. Am pornit si noi, la pas, spre partea de vest, unde dupa ce am admirat cateva terase si gelaterii impodobite cu flori viu colorate, am ajuns la plaja de nisip a orasului.

Plaja Agios Mammas

spetses plaja agios mammas

Plaja Agios Mammas se afla foarte aproape de biserica cu acelasi nume si este o plaja cu nisip si pietricele. Apa albastra este putin adanca. Fiind situata in apropiere de o multime de baruri si taverne, nu este de mirare ca aceasta plaja este foarte aglomerata in cursul verii. Un alt avantaj al acestei plaje este apropierea de multe optiuni de cazare.
Dupa ce am facut cateva fotografii si ne-am racorit facand o scurta baie in apa limpede si albastra, ne-am intors in piata de langa port unde am savurat o inghetata delicioasa.

Plimbarea continua pe aleea de promenada

Spetses, Grecia, o insula rafinata in apropiere de Peloponez!

Plimbarea noastra a continuat spre partea de est, unde am descoperit o multime de magazine elegante si taverne foarte aglomerate. Dupa ce am facut un tur al magazinelor din port, am ajuns la concluzia ca Spetses, ca si Hydra, este o insula destul de ,,scumpa”. Aici gasesti articole frumoase, de calitate, insa preturile sunt destul de mari. Insula este ideala pentru iubitorii de shoping, mai cu ,,dare de mana”. Chiar daca este o insula de mici dimensiuni Insula Spetses are multe de oferit, insa trebuie sa tinem cont de faptul ca aceasta insula are o reputatie,, exclusivista”.

Circulatia vehiculelor este restrictionata pe insula

trasura cu cai spetses

Doar cateva vehicule circula pe aceasta insula. Localnicii si turistii merg de obicei pe jos sau cu bicicleta. Scuterele sunt putinele mijloace de transport motorizate care sunt permise pe insula si care se pot inchiria. In plimbarea noastra pe insula am fost chiar ,,ametiti” de numarul mare de scutere care se strecurau cu usurinta pe stradutele inguste. Chiar in port, cateva trasuri trase de cai pot fi optiunea ideala de a calatori pe insula. In timpul ramas la dispozitie ne-am ,,pierdut” pe stradutele inguste si pietruite ale orasului. Am admirat si ne-am bucurat privirile cu combinatia dintre arhitectura simpla a orasului si plantele cu flori viu colorate.

spetses case si flori

Spetses in istorie

Pe insula am vazut statui si monumente dedicate independentei Greciei. Acest lucru se datoreaza faptului ca insula Spetses a jucat un rol crucial in timpul Razboiului grec de independenta (1821). In timpul evenimentelor de atunci, locuitorii insulei au oferit ajutor si sprijin armatei elene. Spetses este o insula cu implicare de-a lungul istoriei si cu traditie navala. Atractia turistica principala a insulei este Muzeul Bouboulina, care este de fapt casa eroinei Revolutiei Grecesti.

muzeul bouboulina travelturist
Muzeul Bouboulina

Insula verde Spetses

Spetses este o destinație usor accesibila, fiind la doar doua ore distanța de portul Pireu al Atenei. Insula este localizata la intrarea in Golful Argolic iar date arheologice arata ca a fost locuita initial in jurul anului 2300 i.Hr. Spetses era cunoscuta in vechime cu numele de Pitisa, care inseamna ,,plin de pini”. Insula verde Spetses este o destinatie rafinata, catre care se organizeaza excursii de o zi fie din Athena, fie din alte statiuni din zona. Datorita farmecului si unicitatii sale, insula a devenit in ultimii ani o destinație preferata de multe personalitați ale Greciei si din strainatate.

Insula Spetses, destinatie rafinata in apropiere de Peloponez

Lasă un răspuns