Zante Town este capitala si centrul comercial al insulei Zakynthos. Cladirile si magazinele au fost reconstruite in stilul venetian traditional, dupa cutremurul devastator din anul 1953. Atunci, majoritatea cladirilor din Zante au fost deteriorate iar locuitorii au fost nevoiti sa le reconstruiasca, punand accent deosebit pe protectia impotriva cutremurelor.

Cazare in Zante gasesti la multe hoteluri, la preturi accesibile, care ofera o calitate buna a serviciilor. Avantajul principal al cazarii in orasul Zante este centrul comercial si cafenelele care se afla in apropiere. Alegand cazare in Zante, vei constata ca acesta este locul ideal pentru excursii pe insula si in jurul acesteia.

Booking.com

Ce vizitam in Zante Town

Muzeul Bizantin din Zakynthos, Centrul Cultural care gazduieste Biblioteca Municipala din Zakynthos, sunt situate in Piata Solomos. In piata medievala Sf. Marcu puteti vizita Muzeul Solomos cu impresionantele morminte ale lui Dionysios Solomos si Andreas Kalvos. Aici este situata de asemenea, Biserica Catolica Sf Marcu, unde cu regularitate duminica puteti asculta Sfanta Liturghie.

zante town travelturist 3

Biserica magnifica Sf. Dionysios, patronul insulei, gazduieste moastele Sf. Dionisie si este, de asemenea, considerata o mare atractie pentru turisti. In afara de biserica, se poate vizita Muzeul Ecleziastic din Zante. Manastirea Romas, in apropiere de Piata Solomos, este una dintre putinele cladiri care nu au fost distruse de cutremurul din 1953.

zante town travelturist 2

Orasul Zante te imbie la cumparaturi!

Aproape de Biserica Sf. Dionysios se gaseste cea mai comerciala strada din Zante. Aici sunt magazine care vand haine, pantofi, accesorii, bijuterii, produse traditionale locale, haine pentru copii, lenjerie de corp si cadouri. In Zakynthos , ziua incepe dimineata devreme si se termina noaptea tarziu. Acesta este motivul pentru care magazinele se inchid pentru scurt timp la amiaza, in timp ce proprietarii isi fac siesta.
Luna August este deosebita pentru Zakynthos, deoarece pe data de 24 august biserica onoreaza purtarea moastelor Sf. Dionisie de la Strofades pana la Zakynthos . Pentru aceasta data se organizeaza o piata mare in Zante Town, langa Biserica Sf . Dionysios, unde se pot gasi o mare varietate de haine, pantofi, bijuterii, accesorii, suveniruri si cadouri ieftine, precum si produse locale. Evenimentele festive se termina cu o parada si o plimbare a sfintelor moaste in jurul orasului.

Zante Town ofera o mare varietate de activitati.

Pe drumul principal care duce spre Portul Zakynthos, sunt mai multe agentii de turism de unde va puteti procura bilete pentru diverse excursii optionale.
Trenuletul turistic din orasul Zante, este cel mai bun mod de a vedea orasul in timp ce va bucurati de o plimbare distractiva si relaxanta. Puteti sa-l luati din Piata Solomos. Trenuletul face tururi zilnice prin statiune.
Imediat in afara orasului Zante, este faimosul deal Stranis, unde Dionysios Solomos a fost inspirat de sunetele revolutiei grecesti pentru a scrie imnul national. Castelul Bohali, situat pe dealul Bohali este locul unde va puteti bucura de vederile superbe din Zakynthos, precum si de un apus de soare magnific .

zante town travelturist 1
Vedere de pe Dealul Bohali

In Piata Solomos se pot inchiria biciclete, jeep-uri si motociclete pentru copii. Acolo, copiii se pot juca in siguranta, in timp ce adultii se pot bucura de o plimbare pe jos sau pot savura o ceasca de cafea .
Zante Town are o multime de taverne cu bucatarie traditionala locala si peste proaspat , majoritatea fiind situate de -a lungul drumului principal care duce spre portul Zante. Puteti opta pentru souvlaki grecesc cu pitta, deoarece exista multe terase cu gratar in oras.

zante town travelturist 4

Plaje in apropierea orasului Zante

In orasul Zante se poate vizita plaja din apropiere de Piata Solomos. O alta plaja lse afla la periferia orasului, in Kryoneri aceasta fiind o plaja cu pietricele mici si apa limpede si calda. Ambele sunt o solutie excelenta pentru o scurta partida de inot in apropierea orasului Zante. Va prezentam un TOP TEN al celor mai frumoase plaje din insula Zakynthos, pe care va recomandam sa le vizitati.

Viata de noapte in orasul Zante este agitata!

Aici se gasesc baruri si cafenele, care in timpul noptii se transforma in cluburi, cu muzica moderna greceasca si internationala. Sunt si locatii unde va puteti bucura de o seara relaxanta. Unele baruri amplasate pe plaja pot fi gasite in Kryoneri, in timp ce pe dealul Bohali exista cateva cafenele si baruri cu muzica internationala moderna, care adesea gazduiesc petreceri alaturi de DJ celebri.

Lasă un răspuns