Orasul Zante este capitala si centrul comercial al insulei Zakynthos. Cladirile si magazinele au fost reconstruite in stilul venetian traditional dupa cutremurul distructiv din anul 1953. Atunci, majoritatea cladirilor din Zante au fost deteriorate iar locuitorii au fost nevoiti sa le reconstruiasca, punand accent deosebit pe protectia impotriva cutremurelor.

In orasul Zante se gasesc multe hoteluri la preturi accesibile, care ofera o calitate buna a serviciilor. Avantajul principal al cazarii in orasul Zante este centrul comercial si cafenelele care se afla in apropiere. Alegand cazare in Zante, vei constata ca acesta este locul ideal pentru excursii pe insula si in jurul acesteia.

Booking.com
zante town travelturist 1

Ce vizitam in Zante Town

Muzeul Bizantin din Zakynthos, Centrul Cultural care gazduieste Biblioteca Municipala din Zakynthos, sunt situate in Piata Solomos. In piata medievala Sf. Marcu puteti vizita Muzeul Solomos cu impresionantele morminte ale lui Dionysios Solomos si Andreas Kalvos. Aici este situata de asemenea, Biserica Catolica Sf Marcu, unde cu regularitate duminica puteti asculta Sfanta Liturghie.

zante town travelturist 3

Biserica magnifica Sf. Dionysios, patronul insulei, gazduieste relicva Sf. Dionisie si este, de asemenea, considerata o mare atractie pentru turisti. Pe langa biserica se poate vizita Muzeul Ecleziastic din Zante. Manastirea Romas, in apropiere de Piata Solomos, este una dintre putinele cladiri care nu au fost distruse de cutremurul din 1953.

zante town travelturist 2

Orasul Zante te imbie la cumparaturi!

Aproape de Biserica Sf. Dionysios se gaseste cea mai comerciala strada din Zante. Aici sunt magazine care vand haine, pantofi, accesorii, bijuterii, produse traditionale locale, haine pentru copii, lenjerie de corp si cadouri. In Zakynthos , ziua incepe dimineata devreme si se termina noaptea tarziu. Acesta este motivul pentru care magazinele se inchid la amiaza, in timp ce proprietarii isi fac siesta.
Luna August este deosebita pentru Zakynthos, deoarece pe data de 24 august biserica onoreaza transportul relicvelor Sf. Dionisie de la Strofades pana la Zakynthos . Pentru aceasta data se organizeaza o piata mare in Zante Town, langa Biserica Sf . Dionysios, unde se pot gasi o mare varietate de haine, pantofi, bijuterii, accesorii, suveniruri si cadouri ieftine, precum si produse locale. Evenimentele festive se termina cu o parada si o plimbare a relicvei in jurul orasului.

Zante Town ofera o mare varietate de activitati.

Pe drumul principal care duce spre Portul Zakynthos, se pot gasi agentii de turism de unde va puteti procura bilete pentru multe excursii optionale.
Trenuletul turistic din orasul Zante, este cel mai bun mod de a vedea orasul in timp ce va bucurati de o plimbare distractiva si relaxanta. Puteti sa-l luati din Piata Solomos si realizeaza tururi zilnice prin statiune.
Imediat in afara orasului Zante, este faimosul deal Stranis, unde Dionysios Solomos a fost inspirat din sunetele revolutiei grecesti pentru a scrie imnul national. Castelul Bohali, situat pe dealul Bohali este locul unde va puteti bucura de vederile superbe din Zakynthos, precum si de un apus de soare magnific .

Zante vazut de pe dealul Bohali.

Zante este capitala insulei Zakynthos.Pe delul Bohali, situat in apropierea orasului Zante se afla ruinele unui castel. Panorama ce se dezvaluie ochilor de la castelul Bohali cuprinde intregul oras Zante si Marea Ionica cu departarile-i albastre.http://travelturist.com/grecia/insulele-ionice/zakynthos/

Publicată de Travelturist pe Marţi, 15 mai 2018

La Piata Solomos se pot inchiria biciclete, jeep-uri si motociclete pentru copii. Acolo, copiii se pot juca in siguranta, in timp ce adultii se pot bucura de o plimbare pe jos sau o ceasca de cafea .
Zante Town ofera o multime de taverne cu bucatarie traditionala locala si peste proaspat , majoritatea fiind situate de -a lungul drumului principal care duce spre portul Zante. Puteti opta pentru souvlaki grecesti cu pitta, deoarece exista multe terase cu gratar in oras.

zante town travelturist 4

Plaje in apropierea orasului Zante

In orasul Zante se poate vizita plaja din apropiere de Piata Solomos. Mai este o plaja la periferia orasului, in Kryoneri aceasta fiind o plaja cu pietricele mici si apa limpede si calda. Ambele sunt o solutie excelenta pentru o scurta partida de inot in apropierea orasului Zante. Va prezentam un TOP TEN al celor mai frumoase plaje din insula Zakynthos, pe care va recomandam sa le vizitati.

Viata de noapte din orasul Zante este relativ calma.

Aici se gasesc baruri si cafenele, care in timpul noptii se transforma in cluburi, cu muzica moderna greceasca si internationala. Sunt si locatii unde va puteti bucura de o seara relaxanta. Unele baruri amplasate pe plaja pot fi gasite in Kryoneri, in timp ce pe dealul Bohali exista cateva cafenele si baruri cu muzica internationala moderna, care adesea gazduiesc petreceri alaturi de DJ-i celebri.

Lasă un răspuns