Paxos si Antipaxos, cele mai pitoresti Insule Ionice

paxos si antipaxos

In insulele Paxos si Antipaxos veti gasi o atmosfera calma, foarte relaxanta, accentuata de ospitalitatea veritabila a grecilor. Insulele Paxos si Antipaxos nu au aeroport. Pe cele doua insule se poate ajunge numai cu feribotul. Acesta este unul dintre motivele prin care aceste micute Insule Ionice, au reusit sa se protejeze de turismul modern.

Booking.com

Paxos

Paxos se afla la 14 kilometri sud de Corfu. La 20 de kilometri spre est fata de insula Paxos se afla Parga, pe partea continentala a Greciei. Paxos are o suprafata de aproximativ 19 kmp si este una dintre cele mai pitoresti insule din Marea IonicaCazare in Paxos veti gasi in locatii care respecta arhitectura traditionala, in vile cochete situate aproape de mare. Paxos este o insula cu plantatii de maslini nesfarsite, iar Antipaxos are o mare podgorie de struguri. Coasta de est a insulelor este blanda in comparatie cu coasta de vest, care este abrupta, cu pesteri si arcade uimitoare formate de Marea Ionica in stanci. Capitala insulei Paxos este Gaios un sat pitoresc construit in jurul unui port care este protejat de doua insule mici Agios Nikolas si Panagia. In partea de nord se afla satul Lakka, iar la est este fermecatorul sat Loggos. Paxos are o populatie permanenta de aproximativ 2.300 de locuitori. Insula este locul ideal pentru cei carora le place sa navigheze, sa inoate aproape de formatiunile stancoase sau sa se plimbe prin plantatii de maslini. La sud de Paxos exista alte doua insule mici: Moggonisi si Kaltsionisi.

Paxos, mit si legenda

Legenda spune ca Paxos a fost formata cand Poseidon a distrus varful Corfu cu o lovitura puternica a tridentului sau si la tarat spre sud pentru a crea un refugiu idilic pentru iubirea sa, Amphitrite. Legenda de pe insula Paxos continua cu Palatul de marmura al lui Poseidon, situat intr-o pestera albastra numita Ipapanti.

paxos si antipaxos

Antipaxos

Insula Antipaxos este situata la doar 2 mile marine sud de Insula Paxos. Este complet neatinsa si salbatica si are plaje cu adevarat uimitoare, cu ape cristaline.
Antipaxos este o insula mica – cea mai mica din Insulele Ionice – de doua mile patrate, cu o populatie care fluctueaza intre 30 si 100 de locuitori. Foarte putini oameni locuiesc acolo pe tot parcursul anului. Vara, multi locuitori din Paxos vin in insula Antipaxos pentru a-si ingriji in liniste propriile podgorii. Sunt foarte putine masini pe insula si nu exista magazine.
Puteti ajunge pe insula Antipaxos cu taxiboat, din cele trei orase principale ale insulei Paxos – Gaios, Loggos si Lakka. In conditii de vreme buna, barca trece printre insulele Mongonissi si Kalkionissi.

Cu taxi boat spre Antipaxos

Barca va face mai intai, o oprire la plaja Vrika unde majoritatea pasagerilor coboara. Aceasta plaja mica este idilica, cu nisip alb si ape turcoaz. Aici exista doua taverne unde puteti savura un pranz delicios. Barca continua calatoria pe mare pana la plaja Voutoumi o plaja mai izolata. (exista o poteca care leaga cele doua plaje).
Deasupra plajei Voutoumi se afla taverna Bella Vista ce ofera o fromoasa vedere panoramica. Dar, daca urcusul pana la aceasta taverna vi se  pare prea greu, in spatele plajei exista o alta taverna excelenta, care serveste mancaruri locale si o selectie buna de peste proaspat. Cu cativa ani in urma, primarul din Paxos a interzis vizitatorilor sa aduca sezlonguri si umbrele la Antipaxos. Pentru a asigura confortul pe plaje, mai multe taverne inchiriaza umbrele si sezlonguri. O umbrela este de mare folos la plaja, deoarece plajele din Antipaxos nu sunt cu zone umbroase.

Lasă un răspuns