Tolo este una dintre cele mai populare statiuni de pe litoralul peninsulei Peloponez. Fostul sat de pescuit a fost transformat in una dintre cele mai renumite destinatii de vacanta din regiunea Argolida.
Statiunea se afla la 12 km sud de Nafplio si se intinde de-a lungul unui frumos golf. Distanta de la Tolo sau Tolon la capitala Atena este de 150 de kilometri. Imaginea pe care o prezinta aceasta statiune este atat romantica, cat si inedita, idilica.

tolo peloponez travelturist 1

Plaja din Tolo ( Psili Amos)

Tolo are o plaja frumoasa, lunga, in unele portiuni ingusta, iar spre sud mai lata. Marea cristalina, nisipul fin si auriu sunt motivele pentru care plaja a fost numita pe buna dreptate Psili Ammos. Organizarea excelenta a plajei este unul dintre atuurile statiunii Tolo. Plaja din Tolo este cu nisip fin, cu pietricele in partea vestica, iar intrarea in mare este lina. Astfel, Tolo este destinatia perfecta pentru familiile cu copii mici. In zona exista posibilitatea practiarii a mai multor sporturi nautice: surfing, schi nautic, plimbari cu barca cu pedale si scufundari.

tolo peloponez travelturist 3
Plaja din Tolo

Tolo sau Tolon

In Tolo exista o gama larga de locuri de cazare in hoteluri, studiouri si apartamente. Este o statiune potrivita pentru turistii de toate varstele.

Booking.com

Aici se intalnesc familii si grupuri de tineri care se bucura de mare, soare si frumusetea naturii. Masa poate fi servita in tavernele de la malul marii, unde pestele proaspat si fructele de mare sunt abundente si bine preparate.

Recomandarea noastra de cazare in Tolo

Tolo este un foarte bun punct de plecare catre unele dintre cele mai importane vestigii istorice din Peloponez precum: Canalul Corint, Nemea, Micene, Epidaurus, Argos, Nafplio, dar si pentru a vizita insulele superbe ca: Hidra, Spetses, Poros si multe altele. Cu un program bine stabilit puteti face excursii catre atractiile turistice din Peloponez si sa va intoarceti in Tolo in aceeasi zi.

tolo peloponez travelturist 2

Insulele din apropierea statiunii

In largul coastei statiunii Tolo exista trei insule: doua mai mici, Daskaleio si Koronisi, si una putin mai mare Romvi. Daskaleio se afla in spatele insulei Romvi si astfel, din statiune se pot vedea doar doua dintre aceste insule. Pe insulele Daskaleio si Romvi exista ramasite de fortificatii venetiene, iar pe Daskaleio exista Biserica Zoodhohos Pigi care a fost construita in 1688. Pe insula Romvi exista, de asemenea, ramasite de ziduri miceneene. Pe cea mai mica dintre cele trei insule Koronisi, care se afla aproape de tarm, a fost construita o biserica, dedicată celor doisprezece apostoli. Biserica si intreaga insula sunt iluminate noaptea creand astfel o superba imagine ce poate fi admirata de pe plaja. Pe plaja Tolon puteti inchiria o barca cu pedale sau o canoe pentru a explora aceste insule mici.

insula koronisi peloponez travelturist 5
Insula Koronisi

Scurt istoric al statiunii

Tolon este mentionat de Homer ca unul dintre orasele care au luptat in razboiul troian. La fel ca Nafplio, Tolo a cazut sub dominatia franca, bizantina, venetiana si otomana. Tolon era un port pentru navele venetiene. In 1718 zona a fost din nou ocupata de turci. In anul 1718, Tolo fost folosit ca port al flotei venetiene. Un monument al acestei perioade este micuta biserica Zoodochos Pigi, construita in anul 1688, precum si ruinele unei cetati pe care o gasim pe micuta insula Daskalio. De asemenea, pe insula Romvi se gasesc ruine ale fortificatiilor locuitorilor. Odata cu razboiul de eliberare a natiunii grecesti in 1821, Nafplion a devenit prima capitala a statului grec nou infiintat.

Tolo, refugiu pentru cretani

Guvernul grec incearca sa-i ajute pe grecii care au plecat din zonele ocupate de turci. Tolo a acordat teren pentru refugiatii din Creta care incercau sa scape de operatiunile de curatare ale noului Cuceritor, viceregele egiptean Mohammed Ali. Prin decretul regal, in 1834 a fost infiintat un oras numit Minoa in portul Tolo, in onoarea regelui Minos din Creta. Dupa ce au parasit Creta, refugiatii au creat un mic sat pitoresc de pescuit, care a fost izolat, locuitorii traind dupa propriile ritmuri. In 1916 a devenit comunitatea Tolo. De la mijlocul secolului 20, cu frumusetea naturala a golfului, peisajul incantator si situri arheologice, cum ar fi Micene, Epidaurus etc .., Tolo a devenit statiune.

Daskalio, scoala sereta care functiona pe insula omonima a golfului.

In timpul dominatiei otomane, locuitorii din zona traiau sub teroare, asa cum ne-a amintit Daskalio, scoala sereta care functiona pe insula omonima a golfului.
In aceasta “Scoala ascunsa” grecii incercau sa-i invete pe copii in secret istoria elena si sa-si redobandeasca constiinta nationala.

tolo peloponez travelturist 4

Statiune cautata atat de turistii greci cat si de straini

Pozitia geografica, plaja cu nisip fin, auriu si apele limpezi au facut ca Tolo sa devina una dintre cele mai populare locuri pentru o vacanta in Grecia. Statiunea este cautata atat de turistii greci cat si de straini. Pozitia orasului Tolo este ideala intrucat asigura turistilor accesul facil catre monumentele istorice și arheologice din Peloponez. De asemenea, in timpul lunilor de vara exista croaziere zilnice, spre insulele Hydra si Spetses.