Volos, punct de plecare spre Insulele Sporade

Situat intre Salonic si Atena, combinand marea albastra si muntii aventurosi, Volos este o destinatie demna de vizitat. Poarta spre legendarul munte Pelion, cunoscut in antichitate ca muntele Centaurilor, Volos serveste ca punct de plecare catre insulele Sporade. Cunoscut drept Orasul Argonautilor, in mitologia greaca, Volos a fost locul unde Jason s-a imbarcat pe corabia Argo in cautarea Lanei de Aur.

Orasul Volos

Volos este unul dintre cele mai mari orase din Tesalia si capitala prefecturii Magnesia. Un oras mare, dinamic si modern, situat pe coasta Golfului Pagasetic. In apropiere se afla frumosul Pelion cu satele sale pitoresti.
Este un oras frumos, cu istorie straveche si bogata. La doi ani de la eliberarea Tesaliei, in 1883, a fost fondata Municipalitatea Pagasea, care a fost redenumita municipalitatea Volos in 1954. Dezvoltarea orasului pana in primii ani postbelici a fost rapida. Locatia favorabila, portul si constructia caii ferate au jucat un rol important in dezvoltarea mestesugurilor, agriculturii, industriei si inflorirea economica, culturala si sociala a zonei.

INTRODU DATELE TALE DE CALATORIE PENTRU A OBTINE CEA MAI BUNA CAZARE IN VOLOS!

Booking.com

Cazare in Volos

Volos este foarte aproape de incatatorul munte Pelion, de plajele frumoase din Golful Pagasetic, de Marea Egee si de insulele Sporadelor de Nord.
Infrastructura turistica excelenta ofera cazare in Volos in multe hoteluri confortabile, pensiuni si vile. Orasul va ofera o viata de noapte intensa in restaurante unde aveti posibilitatea de a gusta faimoasa sampanie.

Cultura si economia orasului

Astazi orasul este un important centru industrial. Portul orasului este al treilea ca marime din Grecia. Economia orasului se bazeaza pe comert, industrie, mestesuguri si turism. Un oras modern, cu o cultura infloritoare, care impaca armonios neoclasicul cu modernul.
Volos este unul dintre cele patru orase in care s-au desfasurat meciurile de fotbal de calificare in cadrul Jocurilor Olimpice din 2004, organizate la Atena.
De asemenea in Volos este Universitatea din Tesalia care a fost fondata in 1954, Teatrul Regional Municipal si Centrul Teatrului de Muzica.
Una dintre caracteristicile orasului este dinamismul pe care il are orasul, precum si zona comerciala diversificata.

Tsipouradika

Merita sa vizitati faimoasa tsipouradika, zona in care va veti bucura de tsipouro insotit de fructe de mare minunate. Tsipouradika sunt o traditie care provine de la refugiatii din Asia Mica. Acestia obisnuiau sa se adune in cafenelele mici ale portului, sorbind ouzo insotit de fructe de mare. In oras veti gasi peste 350 de tsipouradika.
Atractii majore, sit-uri arheologice, infrastructura culturala valoroasa, o viata artistica si intelectuala vibranta fac din Volos un centru dinamic al acestei zone grecesti.

Orasul in care doresti sa te reintorci intr-o alta vacanta!

Plimbati-va, bucurati-va de peisaj sau admirati apusul soarelui in timp ce barcile de pescuit si de navigatie vin si pleac
Multi dintre noi venim si stam doar o noapte asteptand primul feribot de dimineata spre superbele insule Skiathos, Skopelos sau Alonnisos. O plimbare prin oras ne va face sa ne indragostim de acesta. Astfel ca, atunci cand il parasim speram ca ne vom reintoarce in alta vacanta.

Lasă un răspuns