Explorati insulele Sporade situate in nord-vestul Marii Egee!

insulele sporade
Insulele Sporade-Skiathos

Vegetatie densa, peisaje stancoase si ape limpezi, albastre: o destinatie unica de vacanta! Insulele Sporade sunt un complex de insule paradisiace! Sunt patru insule care fac parte din Insulele Sporade: Skiathos, Skopelos, Alonissos si Skyros.Booking.com

Urmariti trasee de mers pe jos in Skiathos si descoperiti frumusetile ascunse ale acestei insule. Cu ochii mintii, pe urmele unor mari scriitori, cum ar fi Alexander Papadiamantis, in timp ce mergeau prin padurile dense si plantatii de maslini! Pasionatii de natura ar trebui sa urmeze un traseu minunat prin faimoasa padure Koukounaries si in jurul lacului Strofilia. (Lungime 4.2 km). Alternativ, faceti o plimbare usoara pe Peninsula Kanapitsa.

Incercati sa experimentati o veneratie religioasa? Faceti o plimbare la bisericile istorice din Skiathos (Manastirea Evagelistrias si Bisericile Sf. Haralambos, Sf. Apostolos si Sf. Dimitrie).
Stiti ca insula Alonissos este locuinta focei monaca mediteraneana (monachus monachus), una dintre cele mai mari specii de foca? Du-te la Parcul National Marin din Alonissos si sustine salvarea puilor nou-nascuti.

Cautati o insula linistita pentru a va bucura de vacanta cu familia? Skopelos este destinatia ta. O insula verde cu paduri bogate de pin, marea albastra cristalina si plaje de nisip! Gustati faimoasa placinta cu branza din Skopelos si faceti o fotografie cu un pahar de ouzo intr-o taverna langa mare.
Esti un fan al filmului? Urmariti filmul incitant Mamma Mia. Da, exista cu adevarat capela uimitoare de pe stanci (unde a avut loc ceremonia de nunta). Este “Capela Sf. Ioannis” din Skopelos.

In insula Skyros mergeti pe un ponei dragut in inima unei paduri de pini dense sau participati la faimoasele sarbatori de carnaval. Insula gazduieste, de asemenea, Institutul Skyros de Studii Holistice, care ofera programe alternative de terapie (yoga sau chiar windsurfing).

Descoperiti Insulele Sporade cu cultura si peisajele inedite!

Lasă un răspuns