Despre Halkidiki

halkidiki

Halkidiki este regiunea Greciei care atrage turistii cu unicitatea si salbaticia plajelor sale. Peninsula Halkidiki este formata din cele trei brate: Kassandra, Sithonia si Muntele Athos. Se spune ca nicaieri in Grecia nu gasesti plaje precum cele din Halkidiki. Regiunea poate fi catalogata ca perfecta datorita combinatiei dintre peisajele nealterate, culorile desavarsite si miresmele imbietoare. Cadrul natural de vis este completat de imbietoare retete culinare traditionale si de cultura religioasa vie a poporului elen.

Acesta este locul in care toate simturile se vor trezi la viata. Grandoarea acestei regiuni se remarca in numeroasele plaje cosmopolite, o multime de golfuri izolate care ofera intimitate si apa cristalina. Combinatia dintre mirosul de pin si apa de mare, relaxeaza trupul si pregatesc sufletul pentru a admira in liniste rasarituri si apusuri de soare.

Cauti cazare in peninsula Halkidiki?
Pentru disponibilitate, rezervari online si preturi de cazare in Halkidiki: CLICK AICI!

rasarit-sarti-halkidiki-travelturist

Intr-o vacanta in Halkidiki nu poti sa cuprinzi toate frumusetile acestui loc. Din acest motiv sunt turisti care vin an de an in aceasta zona pentru a descoperi de fiecare data alte locuri idilice.

Halkidiki
Halkidiki

Cauta in casuta de mai jos si descopera oferte de cazare ieftina in Halkidiki:

Booking.com

Date geografice

Peninsula Halkidiki este situata in apropiere de orasul Salonic si face parte din Macedonia Centrala, Grecia. Regiunea cuprinde o zona continentala si o peninsula mare care seamana cu o mana cu trei “degete” – Kassandra, Sithonia si Muntele Athos.
Unitatea periferica Halkidiki este subdivizata in cinci municipalitati. Acestea sunt: Aristotelis, Kassandra, Nea Propontida, Polygyros, Sithonia. Regiunea cupride si o multime de insule. Una singura este locuita: Ammouliani, iar celelalte sunt micute : Drenia, Tigani si Pontiki, Kelyfos, Punta, Spalathronisia, Diaporos. Acestea pot fi loc de popas in calatoriile individuale cu barca. Despre Ammouliani si celelalte insule din apropierea peninsulei, care incanta turistii prin plaje superbe si ape de un turcoaz uluitor citeste aici .

Clima

Clima in aceasta regiune este, in general blanda, cu precipitatii limitate. In timpul verii regiunea Halkidiki se bucura de soare din abundenta. In medie, regiunea este scaldata de razele soarelui timp de 300 de zile, anual. Temperaturile cele mai coborate apar in perioada decembrie-februarie, variind intre 3,5 ° C si 15 ° C. Temperaturile cele mai ridicate se inregistreaza in timpul lunilor de vara si variaza intre 23 ° C si 36 ° C.

Clima in grade celsius               Jan    Feb   Mar   Apr   Mai   Iun   Iul   Aug   Sept   Oct   Nov   Dec

Temperatura medie                   9        9      13      18     23     27    31    33      26      20     14     10

Temperatura medie a marii     12     11     15      16     18      22    24    25     24      22     19     15

Lumina medie a soarelui           4       5        6         7        9      12   12     11       8        7       6        5

Zilele de precipitatii medie       9       9        8         7        5        2     1       4        4         6       9      12

Halkidiki istorie si cultura de 3.000 de ani …    Citeste mai mult

Vacanta in Halkidiki poate fi o vacanta pentru toate gusturile: pentru gurmanzi, mancaruri delicioase cu arome mediteraneene; pentru aventurieri: adrenalina la maxim; pentru romantici: rasarituri incantatoare si apusuri de soare dulci la malul unei mari fara sfarsit…Citeste mai mult

Cum se ajunge in peninsula!

Pentru o vacanta in Halkidiki este important sa plecati la drum cu cateva informatii, indiferent cu ce mijloc de transport veti dori sa calatoriti. Iata cum se ajunge in Halkidiki, pornind din Romania. Citeste mai mult

Lasă un răspuns