Nikiti, un orasel situat in apropierea unor plaje superbe din Sithonia

nikiti sithonia

Nikiti este un oras de coasta din Peninsula Sithonia Halkidiki. Se afla la 105 km distanta de Salonic si la 36 km de Polygyros. Acesta este un mic oras, cu multe frumuseti naturale si linii de coasta lungi. Nikiti in timpul lunilor de vara este vizitat de un numar mare de turisti greci si straini. Acestia aleg una dintre optiunile de cazare in Nikiti sau viziteaza statiunea pentru a beneficia de frumoasa plaja de aici. Pentru o prima vizita in Nikiti turistii sunt putin derutati. Nu stiu incotro sa o ia: spre munte sau spre mare?
Daca virati la stanga la intersectia pe drumul principal care vine de la Salonic, drumurile va vor duce intr-o asezare preistorica. In vechiul Nikiti sunt case pastrate inca din 1830. Daca virati la dreapta, drumul va va duce pe plaja Nikiti, unde cafenelele si tavernele ofera umbra primitoare si o vedere superba spre mare.

Booking.com

Distractie, relaxare si agrement in Nikiti

Se recomanda o plimbare pe plaja. Aici puteti lua cina sau puteti bea ceva in tavernele si barurile de la malul marii.
Daca vizitati Nikiti pe 15 septembrie, ziua sarbatorii Sf. Nikitas, puteti urma icoana Sfantului intr-o parada pe strazile din sat. Statiunea este un rasfat pentru cei care doresc momente de distractie in taverne. Totodata iubitorilor de suveniruri le stau la dispozitie o multime de magazine. In apropierea statiunii sunt cateva plaje superbe. Plaja Akti Ai Gianni, plaja Spathies, plaja Karidi din Vourvourou, plaja din Elia Nikitis si plaja Koviou sunt unele dintre cele mai bune din Halkidiki. Cu toate acestea, plaja din statiune este o alegere foarte buna. Va sugeram sa vizitati in fiecare zi o plaja diferita in Sithonia pentru a inota. Plajele din Sithonia sunt superbe, o imbinare intre verdele crud al vegetatiei de pe coastele peninsulei si albastrul irezistibil al marii. Articolele noastre despre ,,Plajele din Sithonia de pe partea estica si cele de pe partea vestica“, cu siguranta va vor fi de folos! In acest fel va veti bucura de frumusetea bratului Sithonia si de marea cu apa limpede si calda.

CAZARE DE TOP

Alegand sa petreceti o vacanta in Nikiti, statiunea ofera totul pentru un turist exigent: taverne traditionale, restaurante, cafenele si baruri, baruri pe plaja, fastfood-uri si supermarketuri. In plus, veti gasi bancomate pentru a retrage bani de la diverse banci, o clinica medicala, centrul de servicii pentru cetateni (CSC) si oficiul postal.

Vechiul sat Nikiti

Vechiul Nikiti, este construit pe deal si se intinde in jurul bisericii din Agios Nikitas, construita la sfarsitul secolului al XIX-lea, langa vechea biserica a Adormirii din secolul al XIV-lea. Vechiul sat atrage vizitatorii cu arhitectura sa macedoneana superba. Casele sunt construite din piatra intr-un mod traditional, avand culoarea originala.

Iata cum se ajunge in Halkidiki

Pentru o vacanta in Halkidiki este important sa plecati la drum cu cateva informatii, indiferent cu ce mijloc de transport veti dori sa calatoriti. Iata cum se ajunge in Halkidiki, pornind din Romania.

Lasă un răspuns