Ithaka o micuta comoara ascunsa 

ithaka

Ithaka este o frumoasa insula ce face parte din grupul Insulelor Ionice ale Greciei. Insula Ithaka se afla chiar langa Kefalonia si este o micuta comoara ascunsa in vegetatia luxurianta care se intinde pana la mare. Ithaka este unul dintre locurile in care sarbatorile au un sens special.

Booking.com

Un loc cu o frumusete autentica naturala, insula Odiseei lui Homer, se mandreste cu istorie si traditii profunde. Desi mica, insula Ithaka ofera numeroase atractii turistice si plaje salbatice la Marea Ionica. Numeroase spatii de cazare in Ithaka stau la dispozitia turistilor dornici sa descopere aceasta frumoasa insula.

Pentru cei care doresc sa viziteze insula, un ghid de calatorie in Ithaka este indispensabil, iar noi am pregatit o colectie de informatii utile despre calatorii, sfaturi pentru locurile ce merita vizitate pe insula Ithaka.

Locuri ce merita vizitate in Ithaka

ithaka frikes
Ithaka, Frikes

Insula Ithaka este intr-adevar o optiune de vacanta si invita turistii la explorari nesfarsite prin satele sale maiestuoase, cu privelisti minunate asupra Marii Ionice, obtinute de pe inaltimea stancilor acoperite de vegetatie .

Vathy

Vathy este capitala insulei Ithaka si o asezare frumoasa. Orasul si-a pastrat arhitectura traditionala ioniana si nu a permis tendintele moderne de dezvoltare a constructiilor. Vathy este situat in partea de sud a insulei, intr-un frumos golf natural. Localitatea Vathy are multe hoteluri si vile care ofera spatii de cazare in Ithaka. De asemenea, o multime de restaurante, taverne, magazine, piete, baruri si cluburi asigura toate necesitatile turistilor, incluzandu-i in atmosfera traditionala greceasca.

Kioni

Kioni este un sat traditional din Ithaka, situat in partea de nord-est a insulei, la aproximativ 24 km de Vathy. La intrarea in micul sau port pitoresc, se afla trei mori ruginite pe jumatate. De obicei in acest port ancoreaza barci si iahturi de tot felul.
Localitatea a fost infiintata in jurul secolului al XVI-lea  si s-a pastrat bine, in ciuda cutremurelor catastrofale care au lovit Insulele Ionice de-a lungul anilor. In jurul localitatii exista mai multe plaje frumoase, cateva restaurante si taverne si apartamente de inchiriat.

Pestera nimfelor

Pestera nimfelor este situata la sud de Vathy. Pentru a ajunge acolo, trebuie sa urmati drumul care duce spre Aetos si chiar inainte de a ajunge la plaja Dexa, virati la stanga. La sfarsitul drumului trebuie sa lasati masina in parcare si sa mergeti in continuare pe jos. Se mai numeste si ,,pestera de marmura” si are doua intrari: una pentru zei si una pentru muritori. Este decorata cu stalactite si, conform lui Homer, Odiseu a ascuns in aceasta pestera darurile pe care le-a daruit regele Alkinoos, tinutului Feakes.

Palaiochora

Palaiochora era capitala veche a insulei Ithaka, situata in partea de sud, la aproximativ 3 km de satul Perachori. Din Perachori exista un drum spre Palaiochora abandonata, care a fost locuita in Evul Mediu, iar in anii ocupatiei venetiene a fost cea mai importanta asezare a insulei. In sat se pot observa ruinele unor case vechi si bisericile bizantine frumos decorate cu fresce.

Manastirea Katharoi

Manastirea Katharoi este construita la sud-est de Muntele Nirito, la o altitudine de aproximativ 600 de metri fata de nivelul marii. De la manastire se poate admira privelistea minunata pe care o ofera golful Vathy. Manastirea Katharoi dateaza din 1696, insa icoana Panagiei (Virgin Mary) adapostita aici, este chiar mai veche.

Pilikata

Aproape de satul Stavros, unde se afla Muzeul Arheologic, se afla satul Pilikata. In conformitate cu descrierile lui Homer, acesta era orasul lui Odysseus. De pe deal, se poate admira o priveliste magnifica ce cuprinde petecul de apa dintre Ithaca si Kefalonia, golful Frikes si golful Aphales. De asemenea, satul este inconjurat de trei munti: Mt. Niritos, Mt. Marmakas, Mt. Exogis (Niio).

Ce se poate spune despre plajele din Ithaka?

ithaka plaja paradis
Ithaka- Plaja Paradis

Ei bine, in primul rand plajele din Ithaka nu sunt nisipoase, ci au pietricele albe, iar apa marii este curata si limpede, cu mai multe nuante de turcoaz. Astfel, esti tentat sa-ti petreci toata ziua sub soarele cald mediteranean.
In timpul verii, cea mai mare placere pe insula Ithaka este sa descoperi propria plaja privata. Unele dintre cele mai populare plaje sunt:
Ag. Ioannis este una dintre cele mai populare plaje cu vedere spre Kefalonia.
Plaja Loutsa, la marginea orasului Vathy, este folosita pentru inot atat de localnici, cat si de vizitatori, deoarece se afla in apropiere de centrul orasului Vathy
Filliatro este o plaja populara pentru cei care stau in Vathy.

Lasă un răspuns