Siatista este un orasel minunat unde merita sa petreceti ceva timp!

Noi am ales orasul Siatista ca loc de popas in drumul catre Insulele Ionice, si nu am regretat. Situat in nordul Greciei, in prefectura Kozani, Macedonia de vest, Siatista incanta turistii prin peisajele lunatice, oferite de dealurile goale si accidentate care inconjoara localitatea. Micutul oras se remarca prin drumurile inguste, pavate cu piatra de munte care dau intimitate locului. Dealurile din partea de nord a orasului sunt acoperite de potgorii de vita de vie. Aici se produc unele dintre cele mai bune vinuri grecesti. Activitatile principale ale locuitorilor sunt reprezentate de productia de vin si de blanuri. Localnicii, producatori de haine de blana, te invita insistent sa le treci pragul magazinelor si te intampina cu oferte, uneori irezistibile.siatista travelturist 2

Cazare in Siatista

Cateva pensiuni cochete ofera cazare in Siatista, in conditii confortabile. Casele au ziduri groase, nu au balcoane si sunt construite in stil balcanic. Unele cladiri au o vechime de mai bine de 300 de ani. Am avut placerea de a fi cazati intr-o astfel de cladire. Pensiunea Archontiko Dintsiou a functionat o perioada ca muzeu, iar apoi a fost transformata intr-o unitate de cazare primitoare. Intr-o alta calatorie in care am ales cazare intermediara spre Insulele Ionice tot in Siatista, am fost gazduiti la o pensiune amenajata in stil rustic. Poarta de la intrarea in pensiune era din lemn masiv si avea un sistem de inchidere vechi, foarte interesant.

Booking.com

Ce vizitam in Siatista si in imprejurimisiatista travelturist 1

Siatista este un orasel traditional unde timpul parca a stat in loc. Cele cateva biserici ale orasului incanta turistii prin arhitectura originala si frumusete. Cea mai veche biserica este biserica mare Agia Paraskevi, care dateaza din anul 1677.

siatista travelturist 3

In oras se afla si cateva muzee interesante: Muzeul Paleontologic și Muzeul Botanic. Din Siatista se poate pleca in calatorie spre zona montana Vourinos, orasele Edessa si Kastoria. Calatoriti pe drumurile de langa autostrazile cu taxa! Acestea va vor infatisa peisaje incantatoare!

Siatista, loc de popas in drumul spre Insulele Ionice

Lasă un răspuns