Zakynthos cea mai spectaculoasa dintre Insulele Ionice

Zakynthos, a fost numita inca din antichitate Il Fiore del Levante sau Mireasa Marii Ionice. Insula face parte din complexul insular Eptanisa, situat pe coastele vestice ale Greciei. Sase din cele sapte insule – Corfu, Paxi, Lefkada, Kefalonia, Ithaka si Zakynthos se afla in Marea Ionica. Ce-a de-a saptea insula Kythira, se afla mult mai sudic in Marea Mediteraneana, in sudul Peloponezului.
Zakynthos este cea mai sudica insula ionica si se afla la sud de Kefalonia si la vest de coastele Peloponezului, la o distanta de 10 mile marine de portul Kyllini, unde se face imbarcarea pe feribot. Suprafata insulei este de 406 kmp iar perimetrul este de 132 km.

Booking.com

Principalele atractii ale insulei Zakynthos sunt:

-In partea de nord,  Pesterile Albastre (Blue Caves ), unde marea are la intrare o culoare azurie, asemanatoare cu cerneala. Blue Caves pot fi vazute de la distanta intr-o croaziera in jurul insulei sau se pot inchiria ambarcatiuni de dimensiuni mai mici. Cu o barca mica veti avea posibilitatea de a patrunde pe sub boltile de piatra ale pesterilor. Este o senzatie unica, ce merita incercata!

blue-caves
Pesterile Albastre

-In nord-vest se afla Navagio (Shipwreck Beach), cea mai impresionanta plaja a insulei si a Greciei, inconjurata de stanci inalte de 400m in forma de semiluna. Imaginea plajei Navagio este embelematica pentru Grecia.

zakynthos-navagio-beach
Zakynthos Navagio

Tot in partea de nord-vest pot fi vizitate pesterile Keri, stanci enorme cu forme ciudate care ies din apa marii. Acesta se pare ca ar fi locul unde a fost realizat filmul ,,Piratii din Karaibe. Deasupra acestor pesteri se afla farul insulei unde este ancorat un mare drapel grecesc.

Toata partea de vest a insulei Zakynthos este muntoasa si putin locuita.
In partea de sud se afla Peninsula Vasilikos cu cele mai frumoase plaje de pe insula si cu peisaje superbe, ce strajuiesc Golful Laganas. In interiorul golfului Laganas gasim cele doua insule: Marathonisi, care are forma de broasca testoasa si pe care isi gasesc refugiul testoasele Caretta-Caretta, si insulita Pelouzou.

marathonisi-beach
Zakynthos-Marathonisi

Cazare in Zakynthos recomandata o gasesti AICI!

Ce face ca insula Zakynthos sa fie atat de deosebita?

De cum pui piciorul pe aceasta insula simti atmosfera placuta de vacanta si buna dispozitie, precum si ceva magic, o dorinta de a cutreiera insula si a descoperi frumusetile ei .
Partea de vest a insulei Zakynthos este formata din roci calcaroase unde eroziunea apei a creat pesteri, grote si scorburi subterane, care scaldate de Marea Ionica, ofera imagini superbe.
Partea estica este formata din roci tinere, argiloase  si de aceea solul este fertil si cu multe fantani si izvoare.
Din Penisula Skopos pana la Capul Gerakas rocile sunt mai cretoase, formand peisaje selenare, deosebite. Vezi aici imagini cu plaja Gerakas.

gherakas-beach
Zakynthos- Plaja Gherakas

In partea de sud–vest a insulei Zakynthos exista izvoare minerale care aduc la suprafata apa cu smoala si gudron.

Zakynthos ofera cel mai frumos spectacol natural, asa ca indiferent unde veti merge, veti gasi un loc deosebit, ce cu siguranta va va ramane pentru totdeauna in suflet. E o insula pe care trebuie sa o vedeti atat de sus cu masina pentru a vedea privelisti unice din locuri precum Navagio, Mitzithres, si Cape Keri cat si de pe mare cu vasele de croaziera pentru a ajunge la plaja Navagio si a vedea Pesterile Albastre, Insula Marathonisi. Este recomandabil sa faceti un tur al insulei cu masina pentru a descoperi toate plajele, deoarece fiecare este unica in felul sau. Veti intalni locuri unice, adevarate monumente ale naturii, care va vor fascina.

Zakynthos

Plajele din Zakynthos

Toata partea de vest a insulei Zakynthos este muntoasa si putin locuita.
In partea de sud se afla Peninsula Vasilikos cu cele mai frumoase plaje de pe insula si cu peisaje superbe. Plajele din nordul insulei ofera peisaje deosebite, cu stanci care ies din mare. Aceste plaje sunt mai greu accesibile, iar aici nu prea se inghesuie turistii. Insa toate plajele din Zakynthos sunt frumoase. Depinde de preferintele fiecarui turist. Citeste mai mult in articolul despre plajele insulei Zakynthos!

Una dintre cele mai frumoase plaje ale Greciei, Navagio Beach se afla in Insula Zakynthos. Accesibila doar de pe mare, plaja Navagio pare a fi un loc ireal iar senzatiile pe care le traiesti aici sunt memorabile. Ca sa te convingem am realizat un filmulet cu aceasta frumoasa plaja:

Mancati greceste, traiti greceste

mancarea-greceasca

Mancarea greceasca a fost deosebita din cele mai vechi timpuri, iar traditia este inca prezenta. Mesele obisnuite din Grecia vor fi destul de grele, astfel trebuie sa va asteptati la cel putin 2000 Kcal la o masa. Dar fiind in vacanta in Grecia, trebuie sa va relaxati, si sa va bucurati de gustul fabulos al bucatariei mediteraneene. Citeste mai mult

Din Zakynthos se pot face croaziere pe mare de gen ,,turul insulei”, sau calatorii mai scurte cu taxi-boat catre anumite obiective turistice ale insulei: Blue Caves sau Marathonissi. Pornind din Zakynthos, se poate face o excursie in Kefalonia, vizitand cele mai importante obiective turistice ale acestei insule.

Lasă un răspuns