Peloponezul este un loc incarcat de istorie si legenda!

Fiind situat in partea cea mai sudica a Greciei, Peloponezul este un taram misterios, incarcat de istorie si care incanta printr-un cadru natural incantator. Peloponezul cuprinde momente din fiecare perioada a istoriei. Aici vei descoperi mari situri arheologice precum: Epidaurus , Mycenae si Tirynth , Olympia antica, biserici bizantine, asezari unice si castele uimitoare. Pe de alta parte, Peloponezul incanta prin frumusetile naturale cum ar fi muntii, padurile, raurile si pesterile. Inconjurat de mare din toate partile, regiunea ofera plaje uimitoare: plaje nisipoase si netede la vest, stancoase si dentelate spre est. Toate acestea, precum si apropierea de Athena, fac ca aceasta zona a Greciei sa fie ideala pentru concedii, sport, turism si conectare la istoria si cultura. Nu este intamplator faptul ca, in special pe timpul sezonului de vara, multi turisti din intreaga lume sosesc in Peloponez pentru a descoperi aceasta zona minunata din frumoasa Elada.

Peloponezul arata pe harta ca o frunza de copac datorita golfurilor sale. De aceea zona a fost numita anterior “Morias”. In partile sale centrale si montane gasim o vegetatie bogata iar in perioada de vara, temperaturile in peninsula sunt destul de ridicate.
Dovezi ale existentei civilizatiei in Peloponez dateaza din epoca paleolitica medie (circa 100.000 de anii.en). Civilizatia greaca a inceput in epoca cuprului. Peloponezul este impartit in mai multe prefecturi:

Booking.com

Argolida

Situata la o distanta mica fata de capitala Athena, zona Argolida este o optiune de vacanta in Grecia pe tot parcursul anului. Orasul Nafplio incanta prin frumusete si romantism.

peloponez travelturist

Alaturi de acesta , statiuni precum Porto Heli, Ermioni, Tolo au cunoscut in ultimul timp o ampla dezvoltare a infrastructurii turistice. Aici veti intalni plaje de nisip si golfuri cu vegetatie bogata. Va puteti bucura de apa cristalina a marii fie pe o plaja animata precum Karafonase sau pe plajele mai boeme, precum Kondili. Aceasta zona este foarte bogata in atractii turistice. Vizitati: Micene, Epidaurus, Cetatea Palamidi in Nafplion, Tirint, etc.

peloponez micene travelturist
Micene-Poarta Leilor

Korint

Aceasta este prima prefectura intalnita de vizitatorii care sosesc din Attica. Korintul ofera o mare varietate de atractii turistice, peisaje incantatoare, statiuni frumoase la mare si importante situri arheologice. Plajele din Korinthos si Golful Saronic au facilitati turistice. In cele mai multe locuri marea stralucitoare se imbina frumos cu peisajul ticsit cu pini, maslini si vita de vie. Terenul arabil din Korinthos este fertil si locuitorii se ocupa cu agricultura, cresterea animalelor, cresterea pasarilor, industria usoara si turismul. Stafidina corintica este renumita in intreaga lume.

ILIA

Aceasta zona combina muntele cu marea. Aici vei gasi frumoase orase de vacanta, plaje nisipoase, ape albastre si paduri de pini care se intind pana la mare. Acestea sunt elementele care compun un peisaj unic pentru vacante. Cele mai importante situri arheologice care atrag turisti din intreaga lume sunt: Olympia, Ilis, Templul Epicurios Apollo.
Orasul antic Ilis a supervizat Jocurile Olimpice si a fost centrul regiunii in antichitate.

Messinia

Frumusetea naturala a Messiniei, cu plajele nisipoase, muntii impaduriti si vaile fertile se imbina cu monumente arheologice semnificative. Dovezi ale existentei populatiei in Messinia exista inca din epoca neolitica. In istoria Messenia, varsta miceniana a reprezentat momentul de glorie.In acea perioada, Pylos a fost al doilea oras ca marime dupa Micene. Pe 20 octombrie 1827, flota aliata a luptat la golful Navarino, impotriva flotei turco-egiptene, ducand la independenta Peloponezului de sub dominatia turceasca.

LACONIA

Laconia este o destinatie turistica unde se afla faimoasele situri arheologice: situl medieval Mystra, cetatatea din Monemvasia si casele turnului din Mani. Dar, sa nu uitam de locurile de o frumusete naturala exceptionala precum: Mt. Taygetos, pesterile Diros si capul Tainaros.
Aceasta zona a fost locuita inca din paleolitic si neolitic. Doricii au sosit aici in 1100i.Hr. si au facut din Sparta capitala lor. Timp de secole, Sparta impreuna cu Atena, au reprezentat unul dintre cele mai puternice orase-state din Grecia Antica.

ARCADIA

Situata geografic in centrul regiunii Peloponez, zona Arcadia are munti imensi ( Mainalo , Parnonas etc.) si iesire la Marea Myrto , prin golful Argolis. Are forme de relief exceptionale, peisaje deosebit de frumoase, regiuni cu un interes arheologic si locatii istorice.

ACHAIA

In Achaia se afla orasul Patras, cel mai mare dintre orasele din Peloponez. Achaia este plina de peisaje minunate atat la munte cat si pe litoral. Pentru impatimitii de fotografii muntii Panachaiko, Helmos si Erymanthos reprezinta o sursa de inspiratie. Achaia are si cele mai frumoase plaje nisipoase din Golful Korinthian.