Limenaria, statiune minunata in insula Thassos

Limenaria este un sat minunat situat pe coasta de sud-vest a insulei Thassos si este al doilea ca marime dupa Limenas. Limenaria are un port frumos si ofera vederi absolut superbe asupra Marii Egee si a muntelui sfant, Muntele Athos.

Facilitati si divertisment

Limenaria se afla intr-o zona cu cea mai blanda clima de pe insula si a devenit o destinatie foarte populara pentru turisti, pastrandu-si cultura locala unica si multe traditii grecesti. Deasemenea turistii se pot bucura de numeroase taverne, care servesc mancaruri locale grecesti. Multe dintre acestea sunt situate pe malul marii, de-a lungul coastei orasului. In Limenaria se gasesc numeroase baruri, cafenele, magazine de suveniruri. Toate facilitatile sunt la mica distanta si este un mediu foarte placut pentru a va plimba si a admira frumusetea acestei zone.

INTRODU DATELE TALE SI CAUTA CAZARE IN LIMENARIA, APROAPE DE UNA DINTRE MINUNATELE PLAJE!

Booking.com

Plajele din Limenaria si din apropierea statiunii

Exista plaje frumoase in sus si in jos pe intreaga portiune a tarmului. Chiar in oras exista o plaja cu nisip.
Un pic la vest de Limenaria, exista o plaja cu o lungime de aproximativ 2 km,cu intrare lina in mare. Imediat dupa aceea, exista frumoasa si renumita plaja Trypiti. Dacate indrepti spre estul Limenariei, vei gasi imediat Plaja Metalia , o intindere fermecatoare si pitoreasca de nisip si pietricele intr-o locatie fabulos de frumoasa. De asemenea, in aceasta zona se pot explora resturile minelor daca doresti sa te familiarizezi cu istoria zonei.
La aproximativ 2,5 km mai departe, de-a lungul drumului de coasta, se poate gasi plaja Pefkari, numita dupa pinii care o inconjoara. Plaja de nisip si pietricele, este de o frumusete absoluta.

Vizitati si satul Potos, aflat in apropiere!

Un pic mai departe exista satul Potos , la aproximativ 4 km de Limenaria, oferind o atmosfera captivanta si vibranta pentru o noapte distractiva, precum si o frumoasa plaja cu nisip.
Mai departe, drumul este atat de bun incat nu va fi dificil pentru nimeni sa exploreze zona cu masina, autobuzul, motocicleta sau bicicleta. Veti descoperi plaja Rossogremos (sculptata in roca roz), fabuloasa plaja larga de nisip pe care fiecare vizitator trebuie sa petreaca ceva timp.

Dupa cum puteti vedea, Limenaria nu trebuie trecut cu vederea atunci cand vizitati Thassos. Are atat de multe de oferit, plus posibilitati nesfarsite de distractie si divertisment in zonele inconjuratoare.

Istoria locului

Limenaria are o istorie foarte interesanta, desi a inceput cu adevarat abia la inceputul secolului XX. Atunci a inceput exploatarea mineralelor din zona de atre ccompania germana Speidel. Aceasta exploatare a inceput in 1905 si a continuat pana in 1912. Minele locale erau bogate in rezerve de cadmiu si zinc. Dupa razboi, exploatarea miniera a fost redeschisa incepand cu 1925, de catre o companie italiana cunoscuta sub numele de Vielle Montagne, pana in 1930. Sediul central al companiei miniere Spiedel a fost construit chiar deasupra stancii proeminente de la est de Limenaria. Se numeste Palataki, micul palat, iar sub el, exista o mina veche care poate fi explorata si ea. In apropiere se afla un muzeu de folclor cu numeroase descoperiri locale si care ofera vara evenimente muzicale si teatrale.

,,Satul colibelor”

Pe masura ce industria miniera a crescut aici, a oferit lucratorilor un venit bun si o calitate buna a vietii. Populatia din aceasta zona a crescut rapid si a atins cota maxima la inceputul secolului XX.
In acelasi timp, Tratatul de la Lausanne a dus la schimbul de populatii intre Grecia si Turcia. Multi refugiati greci din Asia Mica, care fusesera nevoiti sa-si abandoneze casele in Turcia, au revenit in Grecia cu vaporul si au ajuns in portul Limenaria. Acesti refugiati au adus cu ei cultura, ideile lor diferite, si au dat viata noua acestei comunitati infloritoare. Multi dintre ei s-au stabilit in zona situata chiar la nord de Limenaria si si-au construit case modeste acolo. Aceasta asezare a devenit cunoscuta sub numele de Kalivia, care inseamna „satul colibelor”.

Lasă un răspuns