Salonic o imbinare intre istorie si modernism

salonic travelturist

Orasul Salonic este cel de-al doilea oras ca marime, din Grecia si este o imbinare intre istorie si modernism, un mozaic de culturi. Salonicul este un oras generos care va poate oferi momente de vacanta fascinante. Este situat in nordul Greciei, in regiunea Macedonia.
Salonicul este un centru urban extins si totodata un centru cultural unde visele, ideile, viziunile si tendintele sunt prezentate intr-un mod avangardist. Este orasul a carui istorie este scrisa pe tot ceea ce vedeti: Golful termal, Turnul Alb, bulevardul Nikis, Piata Aristotelous, bulevardul Mitropoleos, bulevardul Tsimiski, Ladadika, piata Modiano, Bit Bazaar si orasul vechi.

Booking.com

Timp de mii de ani, acest port-oras din nord a fost un punct de intalnire pentru oamenii de diferite culturi. Salonic, frumoasa “mireasa a Golfului Thermaic” ofera atractii impresionante, cafenele, baruri, taverne traditionale, restaurante gastronomice si o viata de noapte vibranta.

Salonic-centru multicultural

O multime de civilizatii si popoare si-au lasat amprenta pe acest mare oras. Arcul lui Galerius

arcul lui galerius travelturist
Arcul Lui Galerius, Salonic

si impresionanta Rotonda

rotonda salonic travelturist
Rotonda Salonic

ofera o perspectiva asupra domniei imparatului Galerius Maximilianos (inceputul sec. Al IV-lea) si au format centrul administrativ si religios al orasului in vremurile romane.  Un alt obiectiv turistic al orasului este casa a lui Kemal Ataturk, fondatorul Turciei moderne.
Va recomandam o plimbare de-a lungul strazilor inguste ale Ano Poli, unul dintre cele mai vechi districte din Salonic, deasupra orasului modern. Acolo veti admira numeroasele atractii, dintre care cele mai multe sunt castele si monumente religioase : Turnul Trigoniou, cu priveliste uimitoare; fortificatiile Eptapyrgio; Monumente otomane; manastirea Vlatades si bisericile bizantine si Agios Nikolaos Orfanos. Acesta este cartierul care si-a pastrat originalitatea si patenta de oras vechi. Face-ti o plimbare pe faleza orasului Salonic si vizitati Turnul Alb si Piata Aristotelous.

salonic travelturistm turnul alb
Turnul Alb, Salonic

Salonic un oras distractiv si vibrant

Turnul Alb, Ani Poli, Piata Aristotelous, cumparaturile de pe Strada Tsimiski, Festivalul International de Film desfasurat in depozitele portului, muzica live din restaurante, arcade si piete in aer liber, vizite la muzee si monumente bizantine fac din Salonic o destinatia ideala de vacanta. La aceste atractii turistice se adauga atmosfera electrizanta din centrul orasului. La fiecare pas veti descoperi comori ascunse: baruri confortabile si cafenele istorice, cluburi de noapte amenajate in spatii industriale renovate. In acest oras din nordul Greciei, viata de noapte este unul din punctele forte.

Gastronomia

Plecand din Salonic, veti lua cu dvs. mii de amintiri si cu siguranta cateva kilograme in plus. Optiunile de luat masa sunt multiple iar in platoul din fata ta vor fi expuse influnte din bucataria greceasca si turca, bucataria balcanica si mediteraneana, macedoneana si traca.
Gastronomia din Salonic reflecta imbinarea mai multor influente culturale.

Salonicul este si o destinatie turistica de afaceri

Salonic, centrul de afaceri al Balcanilor, ofera o infrastructura excelenta. Orasul gazduieste anual mai multe expozitii si conferinte majore, printre care Festivalul International de Film si Expozitia Internationala de la Salonic.
In afara afacerilor, aici vei gasi optiuni bune de mancare si divertisment, numeroase atractii istorice si culturale, muzee excelente si posibilitatea de a face cumparaturi de marca. Orasul poate fi o destinatie de vacanta in sine, pentru cei care doresc sa-l descopere.

De asemenea, orasul poate fi vizitat usor, de cei care aleg ca destinatie de vacanta statiunile din Riviera Olimpului, din Halkidiki sau chiar de cei care aleg o destinatie de vacanta mai indepartata.