Insulele Ionice

Apele albastre ale marii , muntii superbi, vegetatia luxurianta, patrimoniul cultural, clima temperata si veselia locuitorilor, fac din Insulele Ionice locul ideal pentru o vacanta perfecta.

Booking.com


Trasaturile Insulelor Ionice sunt perfect combinate cu o infrastructura turistica impecabila, hoteluri, restaurante, centre de scufundari, sporturi maritime, evenimente culturale si o multitudine de atractii turistice, monumente istorice si muzee ce merita vizitate.
Pe de alta parte, monumentele istorice, muzeele si numeroase evenimente culturale constituie atractii turistice ale Insulele Ionice.

insulele ionice zakynthos
Zakynthos

Grupul Insulelor Ionice

Insirate de-a lungul coastei vestice a Greciei Centrale, Insulele Ionice, reprezinta un grup de douasprezece insule mici si mari. Suprafata totala a acestora este de 2.200 de kilometri patrati. Kefalonia,  Zakynthos, Ithaca, Corfu (Kerkyra), Lefkada si Paxi sunt cele sase mari Insule Ionice.

Insulele Kythira si Antikythira formeaza grupul  insular Eptanisa si se considera ca facand parte tot din  grupul Insulelor Ionice. Insa Kythira si Antikythira sunt complet separate de restul insulelor Ionice fiind situate in sudul Peloponezului si pe coasta Laconia.

insulele ionice kefalonia
Kefalonia

Amplasament geografic

In trecut, Insulele Ionice faceau parte din Grecia Centrala, dar au fost rupte atunci cand terenul s-a scufundat datorita activitatii seismice de-a lungul coasei Marii Ionice. Astfel au luat nastere tarmurile zdrentaroase si plajele frumoase. Muntii inalti ai insulelor, fac parte din grupul Muntilor Pindos care traverseaza Grecia Centrala. De asemenea, adancimea mare a apelor din zona, care ajunge la 4406 de metri, este cea mai mare din Marea Mediterana.

insulele ionice lefkada
Lefkada

Clima

Insulele Ionice au un climat bland si temperat. Acesta este unul dintre motivele pentru care aceste insule sunt locatia ideala pentru vacanta. In timpul iernii, muntii din Grecia Centrala impiedica vantul rece nordic sa ajunga la insule, iar vara, caldura este temperata de vanturile moi, de nord-vest si de briza marii. Datorita curentilor de aer prezenti pe insulele Ionice, multe dintre plajele insulare au devenit centre de windsurfing recunoscute pe plan international. Vezi aici un spectacol de kitesurfing pe plaja Agios Ioannis, Lefkada.

insulele ionice corfu
Corfu
Scurt istoric

Insulele Ionice au fost locuite inca din paleolitic, au trecut  prin multe invazii si au primit influenta multor culturi.

Insulele Ionice faceau parte din Imperiul Bizantin pana in anul 1204. In acel an, Francii au preluat Constantinopolul, iar Insulele Ionice au fost in cele din urma cedate venetienilor. Sub conducerea venetiana, Insulele Ionice si-au format propria nobilime locala.

Din vremea dominatiei francice pana in 1864, cand s-au alaturat Greciei, Insulele Ionice au fost, de asemenea, conduse de mai multi cuceritori straini. Prezenta europenilor pe Insulele Ionice intr-un moment in care Grecia se afla inca sub dominatia otomana a dat nastere unei activitati intelectuale importante, care este inca vizibila astazi atat in ​​traditia arhitecturala a insulelor, cat si in trasaturile culturale fermecatoare ale acestora.

Lasă un răspuns