Hydra, insula care ne-a fermecat!

Pentru noi, contactul cu insula HYDRA a fost ,,DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE”. Calatoream cu un vas de croaziera, pornind din statiunea TOLO, catre insulele Hydra si Spetses. Pe masura ce vasul inainta catre portul din Hydra, dincolo de coasta stancoasa pe care se zarea ici si colo cate o casuta alba printre vegetatie si flori, am descoperit frumusetea portului Hydra.

hydra insula grecia 8

Ne-am obisnuit ca Grecia sa ne incante cu peisaje deosebite, insa locul acesta are ceva aparte! O multime de case albe aseazate parca intr-un joc de domino, contureaza micutul golf in care ancoreaza ambarcatiuni de toate dimensiunile. Am poposit si noi pe aceasta frumoasa insula timp de 3 ore. Recunosc ca ne-am fi dorit sa ramanem mai mult timp pe Hydra.

Booking.com

Plimbarea pe insula!

Plimbarea noastra pe insula a inceput indreptandu-ne spre partea stanga, unde la cca 100 de m fata de port, se afla Muzeul Hydra. Aici sunt expuse  dovezi din timpul razboiului impotriva turcilor si din razboaiele balcanice. Am urcat pana la tunurile ce strajuiesc  marginea portului unde am facut cateva fotografii minunate.

hydra insula grecia 2

Am profitat de timpul ramas  pentru a ne plimba pe stradutele inguste si pietruite, unde am admirat casele si conacele vechi, transformate in hoteluri. Vezi OFERTE DE CAZARE IN HYDRA AICI.

Zidurile albe ale cladirilor sunt umbrite din loc in loc de coroanele unor lamai sau portocali, ori sunt suport pentru incantatoare flori cataratoare.

hydra insula grecia 10

Cactusi imensi isi etaleaza florile pe zidurile stancoase ale bastioanelor. Pe stradutele insulei ne-au intampinat  adesea  pisici ,,uriase” care se tolaneau in locuri umbroase sau pe scaunele de la terase.

hydra grecia pisici

Chiar in port, te intampina suita de magarusi, pregatiti pentru a te plimba pe insula. O plimbare cu magarusul costa 15 euro si veti fi insotiti permanent de calauza.

hydra insula grecia 9

Popas la manastirea din port

Mai inainte de a ne rataci pe frumoasele stradute ale insulei, am facut un scurt popas la manastirea situata in mijlocul portului. Manastirea este dedicata Fecioarei Maria si este strajuita de o clopotnita inalta. Asa ca nu ai cum sa o ratezi!

Hydra, Grecia. Cum sa nu iubesti asemenea insula?

Continuam plimbarea!

Dupa un scurt popas la una dintre terasele din port, am cotinuat plimbarea in partea dreapta a portului, urcand pana la vechea moara de vant.

hydra insula grecia 7

O micuta plaja stancoasa era locul preferat al unor copii care isi exersau aici sariturile in apa.

sarituri in mare

Am achizitionat mici suveniruri de la magazinele din port. Altfel, preturile destul de ridicate la articolele vestimentare si nu numai, iti cam taie avantul de a face ceva shoping aici. Se poate spune ca Hydra este o destinatie exclusivista! Insa, fiind foarte aproape de Athena, insula este o destinatie populara. Un feribot de la Atena ajunge in Hydra, in circa 2 ore. Pentru atenieni dar si pentru turistii straini sositi in zona, este optiunea perfecta pentru o excursie! Insa excursii catre insula Hydra se organizeaza si din alte porturi ale zonei.

Despre Hydra!

Hydra este una dintre Insulele Saronice si se afla in Marea Egee, la sud de regiunea Argolida. Hydra a fost locul unde artistul Leonard Cohen a ales sa traiasca alaturi de familia sa timp de 7 ani. Totodata, insula a gazduit filmarile pentru ,,Boy on a dolphin”,  cu Sophia Loren  si ,,The woman in black”. Am fost incantati sa constatam ca pe insula Hydra, nu circula nici un automobil sau motociclete,cu exceptia masinii de gunoi. Turisti sau localnici, aici toata lumea merge pe jos sau cu magarusii.

pe stradutele insulei

Pentru a merge in jurul insulei se folosesc barcile sau magarii. Interzicerea masinilor si imaginea creata de vilele elegante de piatra, totalizeaza atmosfera fermecatoare a insulei.

hydra insula grecia 1
Hydra, minunata insula de care ne-am indragostit!

Lasă un răspuns