Afitos,cel mai frumos sat de pe bratul Kassandra

Afitos este situat deasupra  Golfului Toroneos, cu panorame splendide spre Sithonia si coasta estica a Kassandrei. Satul are numeroase biserici crestin-ortodoxe si case vechi din piatra. Majoritatea cladirilor vechi au inscriptii care le arata valoarea. Podurile pietruite va conduc de la un capat la altul al satului. Aleile vechi, pietruite care serpuiesc printre cladirile deasemenea vechi, intregesc arhitectura specific greceasca.

CAZARE IEFTINA in AFITOS si alte oferte de CAZARE in AFITOS gasesti AICI

Edificii istorice de vizitat!

Afitos a fost cel mai populat sat din Kassandra, la un moment dat in secolul al XIX-lea, iar majoritatea cladirilor sale religioase dateaza de atunci. Biserica Sf. Dimitrie se afla in centrul satului. Alte biserici de referinta in sunt: Capela Sf. Gheorghe, Capela Adormirii Maicii Domnului etc. Casa Aletras se afla in piata centrala si gazduieste Muzeul de Folclor. Aici gasiti indicii despre modul de viata in aceasta regiune, din vremuri indepartate.

afitos kassandra halkidiki

Plaja din Afitos

Plaja Afitos si alte cateva plaje din apropiere sunt locuri excelente pentru a va petrece timpul, iar apele acestor plaje se afla in partea de sus a listei celor mai pure si mai calde din intreaga Mare Mediterana. Faptul ca aici se gasesc cele mai diverse specii de pesti confirma acest lucru.

Alege o vacanta in Afitos!

Facilitatile turistice cuprind o multitudine de hoteluri, camere de inchiriat si apartamente, urmate de magazine de suveniruri, taverne, restaurante, baruri si multe altele. In cele mai multe dintre acestea din urma, va puteti bucura de diverse specialitati locale, bauturi si cocktail-uri pana noaptea tarziu. In timpul verii, in statiune au loc diverse evenimente culturale.

Sat traditional grecesc

Aceasta micuta statiune este visul oricarui arhitect realizat. Satul combina perfect frumusetea naturala si prezenta umana. Aleile pietruite si satul traditional cu exemplele sale fine de arhitectura populara greaca, lasa impresia ca aici timpul s-a oprit la inceputul secolului trecut. Casele sunt realizate din caramida de pamant si piatra adusa de arvaniti care, impreuna cu populatia indigena, au construit satul. Alege o vacanta in Afitos, pentru amintiri de neuitat!

Statiunea aceasta tipic greceasca se afla la doar 3 km distanta de cosmopolitul Kallithea care este renumit pentru viata de noapte. Aceasta statiune este o alegere buna pentru sejurul dvs, deoarece la mica distanta se afla plajele  Sani si Nea Fokaia.

Turistii care viziteaza Peninsula Halkidiki si in special bratul Kassandra, ii sfatuim sa isi acorde neaparat o zi pentru vizitarea acestui satuc plin de farmec si istorie.

Alege una dintre cazarile recomandate de noi!

Ivana & QPE Studios & Rooms, in Afitos de la 17 euro/noapte

Afithos Villa Kristy, in Afitos de la 41 euro/nopate

Filoxenia Studios, in Afitos de la 44 euro/noapte

Anatoli, in Afitos de la 46 euro/noapte

Lasă un răspuns