Afitos,cel mai frumos sat de pe bratul Kassandra

Afitos este situat deasupra  Golfului Toroneos, cu panorame splendide spre Sithonia si coasta estica a Kassandrei. Satul are numeroase biserici crestin-ortodoxe si incantatoare case vechi, din piatra. Majoritatea cladirilor vechi au inscriptii care le arata valoarea. La o plimbare prin Afitos, pasii va poarta pe aleile pietruite care va conduc de la un capat la altul al satului. Aleile vechi, serpuiesc printre cladirile de piatra si intregesc arhitectura specific greceasca.

CAZARE IEFTINA in AFITOS si alte oferte de CAZARE in AFITOS gasesti AICI

Edificii istorice de vizitat!

Afitos a fost cel mai populat sat din Kassandra, in secolul al XIX-lea, iar majoritatea cladirilor sale religioase dateaza de atunci. Biserica Sf. Dimitrie se afla in centrul satului. Alte biserici de referinta sunt: Capela Sf. Gheorghe, Capela Adormirii Maicii Domnului etc. Casa Aletras se afla in piata centrala si gazduieste Muzeul de Folclor. Aici gasiti indicii despre modul de viata al localnicilor din aceasta regiune, din vremuri indepartate.

afitos kassandra halkidiki

Plaja din Afitos

Plaja Afitos si alte cateva plaje din apropiere sunt locuri excelente pentru a va petrece timpul, iar apele acestor plaje se afla in partea de sus a listei celor mai pure si mai calde din intreaga Mare Mediterana. Faptul ca aici se gasesc cele mai diverse specii de pesti confirma acest lucru.

Alege o vacanta in Afitos!

Facilitatile turistice cuprind o multitudine de hoteluri si vile care ofera camere de inchiriat si apartamente. In frumosul sat de la malul marii veti gasi magazine de suveniruri, taverne, restaurante, baruri si multe altele. In majoritatea restaurantelor si barurilor, va puteti bucura de diverse specialitati locale. Bauturi si cocktail-uri se servesc pana noaptea tarziu. In timpul verii, in statiune au loc diverse evenimente culturale care anima statiunea.

Sat traditional grecesc

Aceasta micuta statiune este visul oricarui arhitect realizat. Satul combina perfect frumusetea naturala si prezenta umana. Aleile pietruite si satul traditional cu exemplele sale fine de arhitectura populara greaca, lasa impresia ca aici timpul s-a oprit la inceputul secolului trecut. Casele sunt realizate din caramida de pamant si piatra, si ofera locului un aspect tipic grecesc cu senzatia de intoarcere in timp. Alege o vacanta in Afitos, pentru amintiri de neuitat!

Statiunea aceasta tipic greceasca se afla la doar 3 km distanta de cosmopolitul Kallithea care este renumit pentru viata de noapte. Aceasta statiune este o alegere buna pentru sejurul dvs, deoarece la mica distanta se afla plajele  Sani si Nea Fokaia.

Turistii care viziteaza Peninsula Halkidiki si in special bratul Kassandra, pot sa isi rezerve o zi pentru vizitarea acestui satuc plin de farmec si istorie.

Alege una dintre cazarile recomandate de noi!

Afrodite Seaside Rooms, in Afitos de la 50 euro/noapte

Afithos Villa Kristy, in Afitos de la 41 euro/nopate

Filoxenia Studios, in Afitos de la 44 euro/noapte

Anatoli, in Afitos de la 46 euro/noapte

Lasă un răspuns