Paleokastritsa, Corfu

Paleokastritsa este cea mai renumita statiune a insulei Corfu. Situat ,,etajat” pe o zona stancoasa, vechiul sat pescaresc s-a transformat intr-o frumoasa statiune cu hoteluri de toate categoriile. Paleokastritsa este o statiune cosmopolita ce se afla la 25 km nord-vest de orasul Corfu. Cuvantul Paleokastritsa inseamna literalmente vechea cetate, marturie a existentei unui astfel de castel in zona stancoasa, unde se afla acum Manastirea Fecioarei. In statiune, o multime de taverne locale, cu vedere spre golful albastru te imbie la relaxare. Din multimea ofertelor de cazare in Paleokastritsa, cu siguranta veti gasi ceva care sa va convina. Fie ca sunt hoteluri de lux sau vile, serviciile de cazare in Paleokastritsa sunt bune si pretabile pentru toate buzunarele. Sase plaje cu nisip si pietris sunt imprastiate in jurul zonei. Aceste plaje sunt inconjurate de paduri de pini si de maslini care creeaza peisaje minunate. Aceasta statiune cosmopolita se intinde de-a lungul unui drum de coasta, in jurul unor golfuri uimitoare.

Cautati CAZARE in Paleokastritsa? AICI gasiti cazare pentru toate buzunarele!

paleokastritsa corfu
Paleokastritsa, vedere de pe mare
Booking.com

Statiunea are si un port pitoresc, de unde se pot inchiria barci pentru a explora plajele izolate din apropiere. Desi astazi este considerata una dintre principalele atractii turistice din Corfu, fiind ,,invadata” de turisti, asezarea isi pastreaza farmecul si caracterul traditional. Modernismul se face si el simtit prin prezenta unui numar mare de hoteluri, baruri si restaurante. Pe deal, la capatul drumului, chiar dupa portul principal se afla Manastirea Fecioarei care domina satul. Manastirea gazduieste o colectie interesanta de icoane post-bizantine, carti si alte obiecte.

paleokastritsa-travelturist-1

Plaja Paleokastritsa

Plaja Agios Spyridon este principala plaja din Paleokastritsa. Este destul de mica, dar extrem de cunoscuta pentru apele sale limpezi, dar si mai reci dacat in alta parte a insulei. Totodata, relieful stancos din jur este locul ideal pentru iubitorii de snorkeling. Plaja de nisip si pietris este inconjurata de multe baruri si taverne, prin urmare, nu este o zona prea linistita. Privelistile spre mare sunt superbe. La randul ei, statiunea ofera o priveliste minunata daca este admirata din largul marii. O calatorie pe mare poate fi facuta cu taxi-boatul, cu o barca cu vasle sau cu hidrobicicleta. In apropierea statiunii, se poate admira formatiuni stancoase deosebite precum: ,, The Blue Eye”, ,, capul de maimuta”, numeroase pesteri si alte formatiuni stancoase interesante.

paleokastritsa blue eye
Blue Eye – Paleokastritsa

O alta plaja de care se pot bucura turistii sositi in Paleokastritsa, este plaja Agios Georgios North. Este o plaja cu nisip auriu, lunga de 5 km, care se afla la 30 minute de mers cu masina. In nordul acestei plaje se afla si un centru de scufundari, renumit in Corfu.

Lasă un răspuns