Paleokastritsa, Corfu

Paleokastritsa este, probabil, cea mai renumita statiune a insulei Corfu. Vechiul sat pescaresc , transformat in statiune cu hoteluri de toate categoriile, Paleokastritsa se afla la 25 km nord-vest de orasul Corfu. Cuvantul Paleokastritsa inseamna literalmente vechea cetate, marturie a existentei unui astfel de castel pe pestera stancoasa, unde se afla acum Manastirea Fecioarei. Satul Paleokastritsa ofera o multime de taverne locale cu vedere spre golful albastru si sase plaje cu nisip si pietris care sunt imprastiate in jurul zonei. Aceste plaje sunt inconjurate de paduri de maslini, creand un peisaj dramatic, dar frumos. Aceasta statiune cosmopolita se intinde de-a lungul unui drum de coasta in jurul unor golfuri uimitoare.

Cautati CAZARE in Paleokastritsa? AICI gasiti cazare pentru toate buzunarele!

paleokastritsa corfu
Paleokastritsa, vedere de pe mare
Booking.com

Statiunea are si un port pitoresc de unde se pot inchiria barci pentru a explora plajele izolate din apropiere. Desi astazi este considerata una dintre principalele atractii turistice din Corfu,
asezarea insasi isi pastreaza farmecul si caracterul traditional. Modernismul se face si el simtit prin prezenta unui numar mare de hoteluri, baruri si restaurante. La capatul drumului, chiar dupa portul principal se afla Manastirea Fecioarei care domina satul. Manastirea gazduieste o colectie interesanta de icoane post-bizantine, carti si alte obiecte.

paleokastritsa-travelturist-1

Plaja Paleokastritsa

Plaja principala din Paleokastritsa este destul de mica, dar extrem de cunoscuta pentru apele sale limpezi dar si mai reci dacat in alta parte a insulei. Totodata, relieful stancos din jur este locul ideal pentru iubitorii de snorkeling. Plaja de nisip si pietris este inconjurata de multe baruri si taverne, prin urmare, nu este o zona prea linistita. Zona ofera privelisti excelente spre mare. Deasemenea, statiunea se vede foarte frumos facand o calatorie pe mare. In apropierea statiunii, se poate admira ,, The Blue Eye”, ,, capul de maimuta” si alte formatiuni stancoase interesante.

paleokastritsa blue eye
Blue Eye – Paleokastritsa

Lasă un răspuns