Insulele din apropierea peninsulei Halkidiki

Despre  Halkidiki am spus ca este formata din trei brate: Kassandra, Sithonia si Athos, cu coaste scaldate de apele Marii Egee. In apropierea peninsulei sunt numeroase insule, dintre care numai una singura este locuita. Celelalte insule din apropierea peninsulei Halkidiki, desi micute, incanta turistii prin plaje superbe si ape de un turcoaz uluitor. Acestea pot fi loc de popas in calatoriile individuale cu barca.

Ammouliani

Ammouliani este singura insula locuita din apropierea peninsulei Halkidiki, situata la 120 km de Salonic. Pe insula se poate ajunge intr-o calatorie de 10 minute cu feribotul pornind din Tripiti. Aceasta insula este o combinatie idilica de nisip fin auriu, mare de culoare turcoaz, vegetatie si roci uriase.

Booking.com

Drenia- despre Halkidiki

despre halkidiki

Drenia sau “insula magarilor”. Este situata vizavi de Ouranoupolis, la aproximativ 2 mile distanta de continent. Cele 6 insule prezinta plaje frumoase de nisip, ape de un albastru uluitor si un peisaj incantator. Tigani si Pontiki sunt alte doua mici insule situate aproape de Halkidiki. De la Tripiti sau de pe insula Ammouliani, puteti ajunge la aceste doua mici insule cu barca si va puteti bucura de plajele lor pitoresti.

Diaporos

despre halkidiki

Este o insula magnifica, situata pe un golf privat si inconjurata de o padure naturala, una dintre ultimele zone neexploatate ale peninsulei Halkidiki, fapt care explica frumusetea sa uluitoare pura. Diaporos se afla chiar in fata satului Vourvourou din peninsula Sithonia. Golful este suficient de adanc pentru iahturi mari, iar frumusetea naturala a insulei este uimitoare. Diaporos apartine unui complex de insule impreuna cu: Kalogria, Ambelitsi, Kalamonisia, Prassonisi, Peristera, Agios Isodoros. Toate aceste insule ofera o priveliste incantatoare daca sunt privite din Vourvourou. Deasemenea, de  pe plajele din Vourvourou se pot inchiria ambarcatiuni pentru o plimbare in jurul acestor insule.

Kelyfos

Se numeste si “insula testoasei” datorita formei sale. Kelyfos este situata vizavi de Neos Marmaras. Insula este plina de capre salbatice, dar este un loc renumit pentru flora marina spectaculoasa.

Spalathronisia

Este un complex de trei insulite aproape vizavi de Porto Carras Grand Resort. Desi sunt foarte aproape de tarmul peninsulei, insulele sunt suficient de izolate. Sunt recomandate pentru vizite private.

Punta

La 9 km dupa Porto Carras Grand Resort, la sud de Spalathronisia, este o peninsula foarte mica numita “Diaporti”. Cand marea se retrage, o fasie de nisip duce spre insula Punta. Punta are patru plaje ideale pentru inot.

Alte detalii despre Halkidiki si ce inseamna o vacanta in Halkidiki puteti citi aici.

Despre Halkidiki. Descoperiti micutele insule din apropierea peninsulei!
Etichetat pe:                                    

Lasă un răspuns