Lacul Melissani din insula Kefalonia, unul dintre obiectivele turistice importante

Esti in vacanta in Kefalonia? Trebuie sa-ti rezervi o zi pentru a face o vizita la Lacul Melissani. Imaginile sunt uluitoare, iar apa cristalina cu diverse nuante de turcoaz, iti acapareaza privirea si simturile.

lacul melissani
lacul melissani kefalonia

Lacul Melissani a fost deschis publicului in 1963 si se afla la nord-vest de satul Sami, langa Karavomilos.  Practic, lacul se afla intr-o pestera al carei tavan a cedat in urma cu cateva mii de ani. Astfel imaginea creata este uimitoare!Pestera este la aproximativ 500 de metri distanta de mare, iar nivelul apei este cu un metru mai mare decat nivelul marii. Apa limpede provine dintr-un sistem de pesteri adanci de 30 de metri. Apa care formeaza lacul ajunge in pestera intr-o parte a acesteia si curge spre celalalt capat, prin crapaturi inguste, pana ajunge in mare. Oamenii de stiinta au descoperit prin experimentele de colorare din 1959 ca apa circula din Katavothres, care se afla de cealalta parte a insulei, si ajunge aici.

Booking.com

Lacul Melissani, mit si legenda

Mitologia mentioneaza ca pestera a fost numita dupa una dintre nimfe, numita Melissanthi, care s-a sinucis. Nimfa era indragostita de Zeul Pan si a recurs la acest gest deoarece acesta nu raspundea dragostei ei. Excavatiile efectuate in 1951 si in 1962 au scos la suprafata artefacte (o lampa antica, placi si figuri ale nimfelor si ale  Zeului Pan) datate in secolele 3 si 4 i.H., care au fost folosite in perioada post-clasica.

Cum puteti vizita Lacul Melissani

Cel mai bun moment pentru a vizita lacul este cand soarele este deasupra capului, in jurul pranzului. Ora de vizita ideala este in functie de sezon. Trebuie ales momentul cand razele soarelui lovesc apa, creand o atmosfera magica cu lumina albastra.

Lacul se vizitaza cu barca dotata cu echipaj. Mai intai se intra in camera fara acoperis si apoi se trece printr-un canal ingust la cea de-a doua camera. Aceasta este o caverna mare cu numeroase stalactite si stalagmite. In mijlocul acestei camere se afla si o insula.

lacul melissani kefalonia insulele ionice

Perioada de deschidere este de obicei de la Paste pana in octombrie, dar daca calatoriti aproape de aceste date, intrebati inainte de a pleca la drum.

Pentru sezonul de vara 2018, pestera va fi deschisa publicului in fiecare zi de la ora10 am la 17 pm, iar costul va fi de 7euro /adult, 6euro /persoana intr-un grup de peste 10 persoane, si 4euro /copil.

Lacul Melissani, Kafalonia

Lacul Melissani, Kefalonia- Fenomenal!

Lasă un răspuns