Nea Potidea este cunoscuta si sub numele de Portile din Kassandra

Nea Potidea este un oras de coasta situat in peninsula Kassandra, HalkidikiNea Potidea se afla la 68 km  de la Salonic si la 30 km  de capitala Halkidiki, Polygyros. Are aproximativ 1.500 de locuitori. Refugiatii greci din Tracia de Est din Turcia, au fondat Nea Potidea in 1922.

nea potidea kassandra

Statiunea se afla in punctul cel mai ingust al peninsulei Kassandra. Practic aceasta statiune este unica modalitate de a intra pe bratul Kassandra. Principala atractie a orasului este canalul care leaga Golful Kassandra de Golful Thermaikos. Canalul pe care plutesc zilnic tot felul de barci si ambarcatiuni, ofera o priveliste de neuitat. Orasul este modern, cu multe alei de promenada si trasee de ciclism. Plaja statiunii are o lungime de doi kilometri si dispune de multe facilitati pentru turistii veniti in vacanta. Multe baruri, restaurante cu preparate din fructe de mare  sunt usor accesibile. Nea Potidea are propriul sau port de agrement, unde multe barci  si iahturi de lux incanta privirea turistilor. Cazare in Nea Potidea gasiti sub cele mai diverse forme, de la hoteluri de lux, la vile private.

Booking.com

Cei mai romantici se pot bucura de apusul soarelui sub farul Nea Potidea, aflat in apropierea plajei. Apoi, se pot racori cu o bautura la unul dintre barurile de la malul marii, in timp ce  admira cerul instelat si asculta muzica relaxanta.

Oferte de cazare in Nea Potidea cu cel mai bun raport calitate/pret

Scurt istoric- Iata de ce aceasta statiune este numita Portile din Kassandra!

Corintenii au fondat vechea Potidea in anul 600 i.Hr. In cele mai vechi timpuri, orasul era foarte prosper, dar de multe ori a fost jefuit si vandalizat. In antichitate, Nea Potidea a avut o importanta aparte in timpul diferitelor razboaie istorice. Pentru mult timp, orasul s-a numit si Kassandria, un nume dat orasului de regele Kassandros. In anul 500 d.Hr., hunii si slavii au distrus orasul. Mai tarziu, orasul a fost ocupat de catalani, bizantini, turci si venetieni. In 1821, grecii au luptat pentru libertatea lor impotriva turcilor. Luptele s-au dat in castelul care inca mai poate fi vizitat astazi. Castelul a fost opera imparatului bizantin Iustinian, iar mai tarziu venetienii l-au intarit. Lungimea zidurilor castelului era de 1300 de metri, la colturile extreme, unul ajungand la Golful Thermaikos, iar celalalt se apropia de Golful Kassandra. In caz de urgenta, portile castelului se inchideau astfel incat peninsula nu mai era accesibila dinspre continent. Prin urmare, numele istoric ,,Portile din Kassandra” se potriveste perfect acestei localitati.

Lasă un răspuns