PARALIA KATERINI PIERIA GRECIA

Statiunea Paralia Katerini este situata pe coasta Prefecturii Pieria, pe malurile Golfului Thermal. Este la 7 km distanta de orasul Katerini. Statiunea este usor accesibila vizitatorilor prin intermediul autostrazii nationale E75 (iesirea din intersectia dintre Katerini si Korinos), apoi se urmeaza drumul provincial Olympiakis Aktis – Korinou. Paralia Katerini se afla in centrul Prefecturii Pieria si este considerata a face parte din Prefectura Katerini. O strada iluminata pe malul marii, cu o zona pietonala pentru plimbari de seara sau dimineti de neuitat, reprezinta legatura dintre aceasta statiune si Olympiaki Akti ( Olympic Beach ).

Paralia Katerinis travelturist
Scurt istoric

Satul Paralia Katerini a fost infiintat in 1922 de catre pescari. Locuitorii satului au fost imigranti proveniti din Kios, Asia Mica (Golful Propontida). La inceput, ei s-au stabilit in Salonic, dar dupa un timp, o parte din ei s-au mutat definitiv in aceasta zona. Hartile postbelice amintesc de satul Skala Vromeris. Localitatea a primit denumirea actuala in 1950.

Paralia Katerini statiune turistica foarte cautata de romani

Booking.com

Datorita pozitiei sale avantajoase, turismul s-a dezvoltat foarte mult in aceasta statiune. Indeosebi turistii romani prefera statiunile din Riviera Olimpului. Unul dintre motive este faptul ca aceste statiuni sunt situate cel mai aproape de Romania. Citeste mai mult Paralia Katerini este unul dintre locurile unde se combina mai multe feluri de divertisment, recreere si viata culturala. Oamenii sunt prietenosi, primitori, astfel ca statiunea iti lasa un puternic sentiment de ,,acasa”.

Paralia Katerini infrastructura turistica

Paralia Katerinis travelturist

Paralia Katerini este o statiune turistica cosmopolita care gazduieste anual mii de turisti. Posibilitatile de cazare in Paralia Katerini sunt diversificate si pentru toate buzunarele. Turistii se bucura sa descopere in aceasta statiune servicii turistice de inalta calitate si unele dintre cele mai organizate plaje, cotate cu steagul albastru. Statiunea are numeroase hoteluri si restaurante. Atat plajele extinse, cat si distanta mica dintre drumuri si axele feroviare au contribuit la dezvoltarea statiunii. In statiune puteti gasi un numar mare de complexe hoteliere si toate categoriile de camere /apartamente de inchiriat.

OFERTE DE CAZARE IN PARALIA KATERINI GASESTI AICI

Paralia Katerinis travelturist

Tavernele ofera mancaruri grecesti delicioase, dar si mancaruri din bucatariile internationale. In afara de aceasta, exista piete locale unde gasiti produse traditionale grecesti.

Am facut o selectie a celor mai bune hoteluri situate la malul marii in Paralia Katerinis. Rezerva acum, AICI, la cel mai bun pret!

Plajele din Paralia Katerini

Plajele cosmopolite ale statiunii sunt intinse, au nisip fin, curat, auriu si ape putin adanci. Plajele au fost distinse cu steagul albastru european de ani de zile. Fiind largi si nisipoase, plajele sunt vizitate de numerosi turisti in fiecare vara. In plus, ele sunt dotate cu infrastructura adecvata, cum ar fi terenuri de sport, zone pietonale, zone de parcare, sporturi de apa, acces pentru persoanele cu dizabilitati, precum si un centru medical.
Pe aceste plaje se pot practica sporturi de apa. Activitatile sportive variaza de la inot, hidrobiciclete, navigatie si scufundari, la parasailing si windsurfing. In statiune se organizeaza evenimente culturale importante. O multime de cluburi de noapte asigura distractia si divertismentul. In statiune exista terenuri de sport pentru practicarea a tot felul de sporturi. Toate cele enumerate mai sus, pot garanta vacante de neuitat.

Iata cateva OFERTE DE CAZARE PARALIA KATERINI cu raport bun CALITATE/PRET

Ce puteti vizita in apropierea statiunii

De la Paralia Katerini puteti sa priviti in departare Muntele Olimp si Muntii Pierieni, dar si sa vizitati numeroase zone invecinate, cum ar situri arheologice, asezari montane traditionale, manastiri, biserici si castele. Muntele Olimp ofera trasee pentru ciclism montan, calarie. Pe raurile de pe Muntele Olimp se poate practica rafting. Paralia Katerini are si un port pentru barcile mici. Vizitatorii au ocazia sa se bucure de evenimente culturale si de viata de noapte uimitoare. Iata ce puteti vizita in zona  Citeste mai mult

In timpul iernii, plecand de la Paralia Katerini, puteti vizita Elatochori in Muntii Pieriei si puteti schia in centrul de schi organizat, care are 2300 de metri de pirtii de schi.

Paralia Katerini date orientative de calatorie!

  • Distanta intre :
  • – Bucuresti – Paralia Katerini este de 841 de km
  • – Craiova – Paralia Katerini 647km
  • – Paralia Kateriki- Salonic 51 km
  • – Paralia Katerini – Aeroport Salonic 96 km
  • – Paralia Katerini -Athena 440 km

Lasă un răspuns