Theologos, Thassos, cel mai renumit sat montan al insulei!

La o altitudine de 220m, in partea de sud-est a insulei Thassos se afla satul numit Theologos. Denumirea asezarii Theologos inseamna „cuvantul lui Dumnezeu”. Este unul dintre cele mai cunoscute sate din Thassos. Turistii sunt incantati sa descopere lunga sa istorie dar si sa admire locatia spectaculoasa si frumusetile naturale din jur. Se afla la 50 de kilometri de Limenas si la 10 kilometri de Potos. Populatia sa este de 800 de persoane, a caror activitate principala pe timpul verii este turismul. Pe timpul iernii localnicii traiesc din castigul vanzarii de masline si pescuit.

theologos travelturist

Sat traditional grecesc pe ale carui stradute pietruite merita sa te ratacesti…

Theologos este un sat traditional cu locuinte vechi si noi, cu alei inguste pavate cu dale, influentate de arhitectura macedoneana. A fost caracterizata drept Capitala Culturala in 1979 si de atunci au fost stabilite anumite reglementari cu privire la constructia si restaurarea cladirilor. In zona exista un pod vechi din piatra care permite accesul la Astris.
Satul Theologos isi pastreaza traditia si cultura. In fiecare vara, in sat are loc o renastere a nuntii populare din Thassian.

Cauta cazare cat mai aproape de Theologos! Cazare in Potos

Booking.com

Theologos, renumit pentru specialitatile culinare

taverna theologos travelturist

Satul este renumit pentru bucataria sa, in special, pentru cele mai bune protapuri de miel si ied. Turistii iubesc asta si vin in sat pentru a savura specialitati culinare deosebite. Tavernele sunt destul de numeroase, dar intotdeauna au mesele pline de turisti. La taverna Stelios am mancat cel mai bun si cel mai ieftin miel la protap din Grecia. A fost un deliciu! Asemeni si altor turisti sositi in Theologos, pastram in amintire aceasta experienta culinara, ca fiind una de top din Grecia.
In sat, veti avea ocazia sa vizitati muzeul folcloric din conacul Hatzigiorgi, precum si cateva biserici.
Daca sunteti in Thassos trebuie sa va faceti timp pentru a vizita acest superb sat.

taverna stelios theologos travelturist

Satul montan in trecut!

In trecutul indepartat, satele montane din Thassos au existat si s-au dezvoltat independent unele de altele, deoarece comunicarea dintre ele era aproape imposibila. Din cauza lipsei vreunei cai rutiere sau a oricarei alte infrastructuri, era nevoie de zile pentru a calatori dintr-un sat in altul, fie cu catarul, fie pe jos, pe poteci si trasee montane.
Theologos a fost capitala insulei Thassos in timpul ocupatiei turcesti (1455-1813) si in timpul dominatiei egiptene (1813-1902).