Monemvasia, orasul ascuns din Peloponez

Peloponezul este o parte foarte frumoasa a Greciei plina de orase pitoresti, situri arheologice, natura incredibila si plaje unice. Daca doriti sa descoperiti adevarata Grecie, ar trebui sa faceti o excursie sau o vacanta in Peloponez.

Peloponezul de Sud are multe locuri frumoase care merita vizitate. Unul dintre ele este Monemvasia, o cetate incredibila situata pe o stanca.

Orasul Monemvasia

monemvasia travelturistVechiul oras Monemvasia se afla pe o stanca enorma care tasneste din mare. Legatura dintre oras si Peloponez se face pe un mic pod. Singurul lucru pe care il vezi cand te apropii este stanca grandioasa ce iese din mare. Pentru a intra in oras, trebuie sa va lasati masina in parcarea amenajata la portile cetatii.

Booking.com


Marea surpriza o veti descoperi dupa ce veti  strabate portile fortaretei. Un intreg oras cu castele, vile, strazi pietruite, piatete patrate si biserici se dezvaluie ochilor tai.
In interiorul zidurilor cetatii veti gasi unul dintre cele mai bine conservate orase din Grecia.
Drumul principal care porneste de la intrare trece pe langa numeroasele restaurante, baruri, magazine si hoteluri de tip boutique care sunt adapostite in cladiri vechi bine conservate.
Piata principala din Monemvasia este dominata de un tun vechi. Aici se afla biserica Elkomenos Christos si o Moschee din secolul al XVI- lea, care gazduieste colectia arheologica a orasului.
Din acest punct incepe drumul spre partea superioara a orasului. Desi este o urcare abrupta de 20 de minute, merita sa faceti acest efort pentru a admira orasul privindu-l de sus. Veti observa ca acoperisurile orasului de jos se intind pana la mare.

Ce se poate vizita in Monemvasia

In interiorul zidurilor Monemvasiei, veti numara peste40 de biserici diferite.
Merita sa petreceti o zi sau doua in acest minunat oras. Plimbati-va pe strazile inguste ale orasului si savurati un pranz sub soarele cald al verii. In acelasi timp va puteti bucura de o priveliste splendida a marii.
In apropiere de Monemvasia sunt mai multe locuri interesante, care merita vizitate:
Nafplion : Distanta dintre Nafplion si Monemvasia este de 186 km.
-Insula Elafonisos: Puteti lua un feribot de la Neapoli, in sudul Peloponezului, pana la aceasta frumoasa insula. Dureaza doar 10 minute pentru a ajunge acolo. Insula Elafonisos este renumita pentru plajele lungi cu nisip alb si ape turcoaz.
-Satele traditionale din Mani
Pesterile din Diros
Sit-ul arheologic al Olimpiei antice

Lasă un răspuns