Sa descoperim impreuna cele mai importante atractii turistice din Kefalonia si frumusetea acestei insule!

Fie ca va aflati in vacanta pe cea mai mare insula dintre Insulele Ionice sau sunteti doar in trecere, nu ratati cateva atractii turistice din Kefalonia.
Iata cum am descoperit noi frumusetile insulei Kefalonia.
Fiind a doua oara in vacanta in Zakynthos, ne-am gandit sa facem o excursie in Kefalonia. Fiind cazati in Alikanas, am optat pentru o excursie care a costat 35 euro/persoana, avand ca punct de plecare un mic ponton din Alikes. Asadar, dis-de dimineata, dotati cu sepcute de soare si cu rucsacul in spate am pornit la drum. Pentru calatoria pe mare ne-am imbarcat pe un glassboat, ce avea capacitate de circa 50 de persoane. In apropierea tarmului apa marii parea linistita, insa in larg valurile mari care se spargeau de barca, ne-au dat o senzatie de disconfort. De recomandat ar fi sa optati pentru excursia cu feribotul, care desi putin mai scumpa (45 euro) , va asigura o calatorie placuta.

Booking.com

In Kefalonia am poposit intr-un mic port, Kato Katelios.

atractii turistice kefalonia kato-katelios
Micutul port Kato Katelios
atractii turistice kefalonia
atractii turistice kefalonia manastirea agios gerasimos

Aici ne astepta autocarul, cu care aveam sa facem turul insulei. Insula are un relief predominant muntos, astfel ca drumurile pe insula sunt o insiruire de serpentine. Peisajele sunt superbe. Insula te incanta cu multitudinea de suprafete viticole. Vinul Robola produs in insula este un vin alb, demisec cu un buchet unic. Primul popas in Kefalonia l-am facut la Manastirea Agios Gerasimos. In aceasta manastire sunt moastele Sfantului Gerasimos, protectorul insulei. Manastirea impresioneaza prin maretie si arhitectura.

Booking.com

Pestera Drogarati

Drumul a continuat catre localitatea Sami, urmatoarea oprire fiind Pestera Drogarati. Intrarea in pestera se face pe niste scari in spirala iar in interior este interzisa folosirea blitului pentru a aface fotografii.

atractii turistice kefalonia pestera drogarati
Intrarea in Pestera Drogarati
atractii turistice kefalonia

Pestera este renumita datorita acusticii deosebite, aici fiind organizate concerte ale unor solisti internationali precum Maria Kallas si Pavarotti. In articolul Pestera Drogarati- O arta a naturii! am facut o prezentare a acestui obiectiv turistic din  Kefalonia. Te invit sa citesti acest articol.

Lacul si pestera Melissani

atractii turistice kefalonia lacul melissani

Lacul Melissani este adapostit de o pestera al carei plafon s-a prabusit partial. Acesta consider ca este cel mai frumos obiectiv turistic al insulei. Intrarea in Pestera Melissani se face printr-un culoar subteran care coboara pana la lac, de unde turistii sunt preluati de barcagii. O barca ne-a purtat si pe noi pe apa de de culoare turcoaz si de o claritate uimitoare chiar si in locurile foarte adanci.

atractii turistice kefalonia lacul melissani

Despre frumosul lac am scris articolul: ,,Lacul Melissani, Kefalonia- Fenomenal!“. Pana sa ajungem la lac ghida noastra a stat numai cu ochii pe ceas. Dorea sa ajungem mai devreme la Melissani ca sa nu asteptam prea mult la intrare. I-am dat dreptate la iesire, caci se formase un rand imens de turisti. Ca sa te convingi de frumusetea acesui loc te invit sa vizionezi filmuletul cu imagini de la Lacul Melissani.

Scurt popas in Agia Eftimia

Excursia a a continuat cu un scurt popas in Agia Eftimia pentru a lua pranzul la una din tavernele aflate chiar pe malul marii.

atractii turistice kefalonia
Agia Eftimia

Ne-am rezervat ceva timp si pentru o mica sedinta de shoping, pentru a adauga la colectia de suveniruri din Grecia,  cateva amintiri colorate din Kefalonia.

Plaja Myrtos

atractii turistice kefalonia plaja myrtos

Calatoria a continuat spre vestita plaja Myrtos, cea mai frumoasa plaja din Kefalonia. Drumul pana la aceasta plaja este serpuit, iar numeroasele cutremure care au zguduit insula in anii anteriori si-au pus amprenta si pe acest loc. Privelistea asupra plajei este superba, iar in departare se intrezareste insula Lefkada. Imaginile de vis care ti se infatiseaza, incanta privirea si sufletul!

Drumul nostru a continuat spre localitatea Voulisa,

atractii turistice kefalonia

spre capiatala insulei, Argostoli si apoi spre micutul port Kato Katelios, de unde ne-am imbarcat pe vaporasul care ne-a dus inapoi pe insula Zakynthos. A fost o experienta inedita, in care am vizitat locuri fermecatoare din insula Kefalonia.

atractii turistice kefalonia
Asa se vede marea din autocar!
Excursie in Kefalonia, pornind din Zakynthos

Lasă un răspuns