Reguli de acces in Muntele Athos

Este cunoscul faptul ca numai barbatii au acces in Muntele Athos. In anul 1060 d.Hr, Imparatul bizantin Constantin Monomahos a emis “Chryssobul”. Acest act cuprinde regulile de acces in Muntele Athos, care sunt valabile si astazi. Pentru a putea vizita sfantul munte Athos, trebuie sa fii barbat, sa ai un permis de acces si sa respecti urmataoarele reguli:

acces muntele athos travelturist

– Este necesar un permis pentru persoane fizice, dar si pentru grupuri. Permisul de acces pe Muntele Athos este emis de catre Ministerul Afacerilor Externe, Directia Bisericilor (la Nr. 2, Strada Zalokosta, la Atena, tel: 210 3626.894) sau de catre Ministerul Greciei de Nord, Directia de afaceri civile la Piata Dikikiriou din Salonic, tel . 2310 270,092.
–  Sederea peste noapte este interzisa. Exceptie fac cei care au dovedesc interese religioase sau stiintifice in zona si care au peste 18 ani.
– Diamonitiria (permise de a ramane pelerini) sunt eliberate de birourile Biroului Athos, la Ouranoupolis. Pentru a obtine diamonitirionul, vizitatorii trebuie sa-si prezinte cartile de identitate si sa plateasca suma de 18 € (vizitatori ortodocsi), 30 € (neortodocsi) sau 10 € (neortodocsi dar studenti). Vizitatorii straini au nevoie de un pasaport. Daca sunteti ortodox, dar nu grec, va trebui sa dovediti acest lucru cu o scrisoare a unui preot sau a unui certificat baptismal. Vizitatorii neortodocsi trebuie sa contacteze Biroul Pilgrims (Sfantul Executiv al Biroului Pilgrimilor Sfantului Munte Athos, str. Egnatia nr. 109, 54622, Salonic, Grecia, tel. +30 2310 252578).

Booking.com

Accesul grecilor pe muntele sfant

–  Grecii ortodocsi pot obtine permisul de acces, prin prezentarea cartii de identitate la Biroul Athos din Ouranoupolis, care se afla in partea dreapta a portului.

Femeile nu sunt admise pe teritoriu.

Cum poti sa ai acces in Muntele Athos

Lasă un răspuns