Insulele Ionice

Insulele Ionice sunt locul ideal pentru o vacanta perfecta! Motivele sunt simple si la indemana oricui alege sa aiba o vacanta in una dintre aceste minunate insule: apele albastre ale marii , muntii superbi, vegetatia luxurianta, patrimoniul cultural, clima temperata si ospitalitatea locuitorilor.

Booking.com

Trasaturile Insulelor Ionice sunt perfect combinate cu o infrastructura turistica impecabila, hoteluri diverse ce ofera cazare in Insulele Ionice, restaurante, centre de scufundari, sporturi maritime, evenimente culturale si o multitudine de atractii turistice.
Pe de alta parte, monumentele istorice, muzeele si numeroase evenimente culturale constituie atractii turistice ale Insulele Ionice.

insulele ionice zakynthos
Zakynthos

Grupul Insulelor Ionice

Insirate de-a lungul coastei vestice a Greciei Centrale, Insulele Ionice, reprezinta un grup de douasprezece insule mici si mari. Suprafata totala a acestora este de 2.200 de kilometri patrati. Kefalonia,  Zakynthos, Ithaca, Corfu (Kerkyra), Lefkada si Paxi sunt cele sase mari Insule Ionice.

OFERTE DE CAZARE IN INSULELE IONICE GASESTI AICI!

Insulele Kythira si Antikythira formeaza grupul  insular Eptanisa si se considera ca facand parte tot din  grupul Insulelor Ionice. Insa Kythira si Antikythira sunt complet separate de restul Insulelor Ionice fiind situate in sudul Peloponezului si pe coasta Laconia.

 kefalonia travelturist
Kefalonia

Amplasament geografic

In trecut, Insulele Ionice faceau parte din Grecia Centrala, dar au fost rupte atunci cand terenul s-a scufundat datorita activitatii seismice de-a lungul coasei Marii Ionice. Astfel au luat nastere tarmurile zdrentaroase si plajele frumoase. Muntii inalti ai insulelor, fac parte din grupul Muntilor Pindos care traverseaza Grecia Centrala. De asemenea, adancimea mare a apelor din zona, care ajunge la 4406 de metri, este cea mai mare adancime din Marea Mediterana.

insulele ionice lefkada
Lefkada

Clima in Insulele Ionice

Clima este blanda si temperata. Acesta este unul dintre motivele pentru care aceste insule sunt locatia ideala pentru vacanta. In timpul iernii, muntii din Grecia Centrala impiedica vantul rece nordic sa ajunga la insule, iar vara, caldura este temperata de vanturile moi, de nord-vest si de briza marii. Datorita curentilor de aer prezenti pe insulele Ionice, multe dintre plajele insulare au devenit centre de windsurfing recunoscute pe plan international. Vezi aici un spectacol de kitesurfing pe plaja Agios Ioannis, Lefkada.

 corfu travelturist
Corfu

Scurt istoric al Insulelor Ionice

Insulele Ionice au fost locuite inca din paleolitic, au trecut  prin multe invazii si au primit influenta multor culturi.

Aceste insule faceau parte din Imperiul Bizantin pana in anul 1204. In acel an, Francii au preluat Constantinopolul, iar insulele grecesti din zona Marii Ionice au fost in cele din urma cedate venetienilor. Sub conducerea venetiana, locuitorii si-au format propria nobilime locala.

Din vremea dominatiei francice pana in 1864, cand s-au alaturat Greciei, Insulele grecesti de la Marea Ionica au fost, de asemenea, conduse de mai multi cuceritori straini. Prezenta europenilor pe aceste insule intr-un moment in care Grecia se afla inca sub dominatia otomana a dat nastere unei activitati intelectuale importante, care este inca vizibila astazi atat in ​​traditia arhitecturala a insulelor, cat si in trasaturile culturale fermecatoare ale acestora.

Lasă un răspuns