Spre Meteora

Meteora , incanta ochiul prin peisajele deosebite, si incarca sufletele cu spiritualitate. Ca sa ajungem in aceasta mirifica zona avem doua variante de drum spre Meteora:

Prima varianta

-Daca venim de la Salonic (Thessaloniki) si ne indreptam spre Meteora, urmam autostrada Egnatia Odos spre Veria, Ioannina, iar dupa Grevena urmam indicatoarele de Meteora, Kalabaka. Aceasta distanta este de 230 de km, pe care ii parcugem in aproximativ 3 ore. Pe acest traseu nu intram in Kalabaka, ci facem stanga inainte de aceasta localitate, spre satul Kastraki. Apoi se urca spre munte, spre Meteora.

Alte informatii utile:

Daca ajungeti mai tarziu aici gasiti o multitudine de posibilitati de cazare la preturi foarte bune. Si sa stiti, ca sa puteti vedea toate cele sase manastiri trebuie sa aveti la dispozitie doua zile, pentru ca trei dintre manastiri sunt deschise intr-o zi iar celelalte in ziua urmatoare. Daca sunteti cazati in frumosul sat Kastraki seara veti avea imagini de nedescris cu manastirile de la Meteora luminate noaptea.

A doua varianta

Daca stati pe Riviera Olimpului in una din frumoasele statiuni Paralia Katerini, Olympic Beach, Leptokarya, Platamonas sau Nei Pori, cel mai bun traseu spre Meteora este sa mergeti spre Athena, iar la Larissa faceti dreapta spre Trikala iar apoi dreapta spre Kalabaka. Traseul Paralia- Meteora are in jur de 170 de km, care se parcurge in doua ore jumatate.

drudrumul spre meteora travelturist

Daca aveti timp, la intoarcere treceti neaparat la Biserica Agia Paraskevi de pe Valea Tembi, manastire renumita pentru izvorul tamaduitor.

Posibilitati de cazare la Meteora

spre meteora

Cazare la Meteora gasiti atat in Kalabaka cat si in sat ucul Kastraki. Cazari recomandate Meteora: Hotel Doupiani House hotel de 3 stele, Pyrgos Adrachti hotel de 3 stele, Hotel Tsikeli, Hotel Kastraki, Hotel Meteoritis, Zozas Rooms, San Giorgio Villa, Spanias Hotel, Pineas, Hotel Kaikis, Alexiou Hotel, Grand Meteora Hotel, Hostel El Greco si multe altele pentru toate buzunarele.

Drumul spre Meteora. Iata cum poti sa ajungi la minunatele manastiri catarate pe stanci
Etichetat pe:                                

Lasă un răspuns