Manastirile Meteora, sunt situate pe varful stancilor

manastirile meteora manastirea marelui meteor
Manastirea Marelui Meteor

Manastirile Meteora, important centru monahal inca din secolul al –XI-lea, este un loc de rugaciune si una dintre atractiile turistice ale Greciei. De-a lungul timpului, acesta a fost locul unde a fost incercata supunerea, biciuita vointa si intarita credinta.

O minune creata de Dumnezeu!

manastirile meteora travelturist

Fiind vizitata de mii de turisti din lumea intreaga, Meteora uimeste datorita unicitatii coloanelor de stanci care parca tasnesc din campie. Drumul pana la Manastirile Meteora urca prin munti, iar panorama de sus dezvaluie parca o alta lume. Pe culmile stancilor si inconjurat de o multime de manastiri, te simti mai aproape de Dumnezeu. Numai El putea sa faca o astfel de minunatie! Acest maret si in acelasi timp ciudat peisaj ofera liniste, invitand vizitatorii la cugetare si rugaciune. Dorinta multora de a se retrage in locuri speciale, linistite, au dat nastere acestor manastiri izolate. Odata cu trecerea timpului, aceste manastiri au devenit adevarate oaze spirituale unde multi vizitatori si-au gasit linistea sufleteasca.

Booking.com

Meteora este locul perfect pentru cugetare si inaltare!

Meteora este o padure de stanci inalte si prapastioase incoronate de manastiri, schituri si chilii. Pesterile de aici au fost transformate in locuri de rugaciune inca din secolul al –II-lea. Meteora se afla in apropiere de Kalambaka, la 300 de metrii deasupra vaii, unde raul Pinios iese in frumoasa campie Tessaliana. Aproximativ 1000 de stanci inalte, care din departare par o padure de piatra, apar pe neasteptate in fata ta.

Numai sase dintre Manastirile Meteora pot fi vizitate!

manastirile meteora manastirea  varlaam

In timp monahismul de la Meteora s-a dezvoltat si au fost construite  numeroase manastiri.
Astazi aici functioneaza sase manastiri pe care puteti sa le vizitati. Acestea sunt: Schimbarea la fata a lui Cristos, Sfanta Treime, Sfantul Varlaam, Sfantul Stefan Prim Martir, Manastirea Rousanou si Sfantul Nicolae Anapafsas. In afara de acestea exista manastiri nelocuite, aproape ruinate, unde zeci de monahi au trait in vremurile vechi in rugaciune.

Iti doresti sa vizitezi acest loc inedit, incarcat de spiritualitate? Aici gasesti harti si detalii despre  drumul spre Meteora.

Manastirile Meteora, locul unde te simti mai aproape de Dumnezeu!
Etichetat pe:                                

Lasă un răspuns