Cum se ajunge in Halkidiki

Pentru o vacanta in Halkidiki este important sa plecati la drum cu cateva informatii, indiferent cu ce mijloc de transport veti dori sa calatoriti. Iata cum se ajunge in Halkidiki, pornind din Romania.

cum se ajunge in halkidiki

Cum se ajunge in Halkidiki cu masina:

Din Bucuresti spre Halkidiki :

Traseul 1

cum se ajunge in halkidiki indicator

Giurgiu-Russe – Byala – Pleven – Sofia – Blagoevgrad – Sandanski – Kulata¬ – Serres – Salonic—Halkidiki(Nea Moudania); distanta 745 Km, parcursa in aproximativ 9 ore.
Taxe:-taxa pod Giurgiu 13 ron
-vigneta Bulgaria 8 euro-7 zile, 15 euro-1 luna
Aceasta varianta de traseu este mai lunga dar mult mai comoda, avand in vedere ca se merge foarte mult pe autostrazi. Dupa ce se intra pe autostrada spre Sofia, mai este decat o portiune de la Blagoevgrad la Sandanski fara autostrada. Atentie la Sofia, sa nu o luati pe una dintre cele doua variante vechi! Dupa magazinul Jumbo, trceti de pasarela cu cele doua variante, iar la 600m va incadrati in dreapta si urmariti indicatorul Kulata autostrada cu verde. Astfel, in loc sa pierdeti mai mult de o ora pentru a traversa Sofia, in maxim 15 minute ati lasat-o in urma. Se circula pe trei benzi pe sens.
In Grecia megeti numai pe autostrazi. Atentie la Serres, nu iesiti dupa autostrada, iar aproape de Salonic fiti atenti la indicatorul spre Halkidiki.

Booking.com

Traseul 2

Ruse-Byala-Veliko Tarnova-Gurkovo-Stara Zagora-Dimitovgrad-Haskovo-Kardzali-Kirkovo-Makaza-Komotini-Autostrada Egnatia Odos-Asprovalta-Poligiros-Nea Moudania; distanta 659 Km, parcursa in 8 ore si 20 min. Aici avem in plus o taxa de autostrada in Grecia de 7,5 euro.
Autostrada Egnatia (Egnatia Odos), care traverseaza Grecia de la marginea sa cea mai vestica – Italia (Igoumenitsa) – pana la granitele cu Turcia (Kipi, Evros) este o autostrada moderna de standarde internationale, dotata cu dispozitive si sisteme de siguranta care urmaresc protejarea si sprijinirea conducatorilor auto. Egnatia Odos intalneste Drumul de Centura din Salonic, care duce spre Drumul National spre Halkidiki.

Conexiune de la autostrada Egnatia Odos spre reteaua de drumuri din Chalkidiki:

-Iesiti de la K1 din Salonic
-Iesiti de la K4 Salonic
-Iesiti din Redina
-Iesiti din Vrasna-Asprovalta

Pe la Calafat:

Vidin-Montana-Vratsa-Mezdra-Botevgrad– Sofia – Blagoevgrad – Sandanski – Kulata¬ – Serres – Salonic—Halkidiki(Nea Moudania); distanta 610 Km, parcursa in 7 ore si 20 min.
Taxele sunt cea de pod de 27 ron(6 euro) si vigneta la bulgari. Daca nu gasiti vigneta in vama, opriti la cel de-al doilea peco pe partea stanga. In 2017 era o statie de taxare in constructie la intrare in Grecia, asa ca s-ar putea din 2018 sa platim o taxa in plus.
Mai este o varianta mai scurta, de la Montana la Sofia, dar nu va sfatuim, fiindca se merge prin munti, iar timpul si consumul de benzina este mai mare.

Pe la Bechet

O alta varianta mai scurta mai este sa treceti Dunarea cu bacul pe la Bechet, dar sunt taxe mai mari si timpul poate fi mai lung, in functie de cum prindeti bacul (ei il numesc feribot, dar numai cine nu stie cum arata un feri inghite gogoasa). Noi am ajuns in Oryahovo cand a iesit ultima masina de pe bac, si tot am facut 2 ore pana la Calafat…
Ideal este sa faceti plinul la rezervor acasa, iar apoi din nou la OMV-ul din Sandanski, care ar trbui sa va ajunga pana la intoarcere.

Calatorind cu avionul:

Aeroportul International “MACEDONIA” din Salonic (cod IATA: SKG), care este aeroportul care deserveste Halkidiki, leaga regiunea cu aproximativ 31 de tari si 81 de destinatii cu zboruri directe, precum si 35 de orase si insule din Grecia si de tranzit).Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul aeroportului: www.skg-airport.gr
Taxiurile si autobuzele va conduc de la aeroport catre statia de autobuze din Halkidiki (KTEL) din Salonic. Acolo puteti lua autocarul pentru a ajunge la destinatia dorita.
Tariful single este de 2 €. Biletele pot fi achizitionate de automatele de la bordul serviciului. Automatele de la bord accepta numai modificarile exacte. Elevii si persoanele in varsta (cu varsta de 65 de ani sau mai mult) sunt eligibile pentru reducere de 50%; copiii cu varsta de 6 ani si cei mai tineri calatoresc gratuit. Mai multe informatii gasiti aici

Calatorind cu trenul:

Nu exista o retea de tren in Halkidiki. Calatorii care vin cu trenul din alte parti ale Greciei sau din strainatate ajung la Gara din Salonic. Dupa ce ajungeti la gara din Salonic, luati un taxi sau autobuzul pentru a ajunge la statia de autobuze din Halkidiki (KTEL), in Salonic, apoi luati autocarul pentru a ajunge la Halkidiki.Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul web al Serviciilor Cailor Ferate Hellenic: www.trainose.gr

Cum se ajunge in Halkidiki calatorind cu autocarul:

Toate satele si plajele din Halkidiki sunt conectate cu autocare spre Salonic. Exista autobuze care ruleaza zilnic si de mai multe ori pe zi, pe tot parcursul anului. Informatii – Statia de Autocare din Halkidiki (KTEL):
Statia Salonic +30 2310 316565, 316555
Statia Polygyros +30 23710 22309
Statia Nea Moudania +30 23730 21228
Statia Arnea +30 23720 22278
Statia Kassandria +30 23740 22214
Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul web al Statiei de Autocare din Halkidiki (KTEL): www.ktel-chalkidikis.gr

Cum se ajunge in Halkidiki

Lasă un răspuns