Pestera Drogarati -Arta naturala

Pestera Drogarati este un alt obiectiv turistic ce merita vizitat in insula Kefalonia. Pestera Drogarati a fost descoperita acum 300 de ani si a fost deschisa publicului in anul 1963. In urma unui cutremur puternic, a fost dezvaluita intrarea in pestera. Se afla in apropiere de Lacul Melissani si face parte din aceeasi regiune geologica.

Booking.com

Drogarati este o pestera impresionanta, cu formatiuni remarcabile de stalactite si stalagmite.
Acesta este situata la o altitudine de 120 de metri in zona Haliotata si la doar 3 kilometri de statiunea Sami. Potrivit arheologilor, pestera Drogarati are peste 100 de milioane de ani vechime si constituie un fenomen geologic rar.

 
pestera drogarati travelturist
Date geologice

Are aproximativ 60 de metri adancime si o temperatura constanta de 18 grade. Umiditatea pesterii atinge 90%. Chiar daca pestera a suferit multe daune, in principal din cauza cutremurelor, precum si a activitatii umane, acoperisul si podeaua din pestera sunt decorate cu nenumarate stalagmite si stalactite. Aceste formatiuni au fost create de depuneri de calcar din apa care picura de deasupra lor. Formarea fiecarei stalactite incepe de la o singura picatura de apa saturata cu diferite minerale. Cand picatura de apa cade, lasa in urma sa o pelicula fina de calcit. Fiecare picatura de apa ce se formeaza şi apoi pica, fixeaza o noua cantitate de calcit. Se estimeaza ca aceste formatiuni cresc cu o rata de 1 cm la peste 100 de ani si ofera o priveliste uimitoare pentru vizitatori.

pestera drogarati travelturist 2
Structura Pesterii Drogarati

Pestera Drogarati este formata din doua parti. O parte accesibila turistilor, ce consta dintr-un coridor lung care duce la “Balconul Regal”, o platforma naturala de stalactite care reflecta frumos lumina. De acolo, vizitatorul coboara spre “Camera de inaltare”. Aceasta incapere de 900 de metri patrati, are o acustica deosebita. Pestera Drogarati a gazduit o serie de concerte si evenimente culturale. Este una dintre putinele pesteri in care a fost permisa iluminarea electrica, permitand vizitatorului sa admire pe deplin aceasta minune a naturii.
Oamenii de stiinta au descoperit ca Pestera Drogarati are o prelungire care nu este accesibila turistilor. Aceasta parte a pesterii  se pare ca comunica cu alte pesteri situate in apropierea marii.

pestera drogarati kefalonia
Program de vizitare

pestera drogarati travelturist kefalonia
pestera drogarati kefalonia

Pestera Drogarati este o capodopera naturala care a ajuns sa aiba aceasta forma dupa mii de ani. Procesul de formare a stalactitelor si stalagmitelor este continuu, ceea ce va duce la modificari in timp. Acest obiectiv turistic din Kefalonia este vizitat de multi turisti in fiecare an. Se afla la 5 km spre sud de satul Sami, pe coasta de est a insulei Kefalonia, chiar pe drumul principal care leaga Sami de Argostoli.
Pentru sezonul de vara 2018, pestera va fi deschisa publicului in fiecare zi de la 10 am la 17 pm, iar costul va fi de 5 euro / adult, 4 euro / persoana intr-un grup de peste 10 persoane si 3 euro / copil.
Evitati sa purtati pantofi alunecosi cand vizitati pestera!

Pestera Drogarati, Kefalonia- O arta a naturii!

Lasă un răspuns